Reizigers met roze koffers snelst op bestemming

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
23 juli 2013
Reizigers met roze koffers snelst op bestemming

Raar maar waar. Wie met een roze koffer per vliegtuig reist, is eerder op zijn vakantiebestemming dan mensen met een zwarte of blauwe koffer. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar FBTO.

De eenheidsworst aan koffers is de belangrijkste oorzaak. Doordat meer dan de helft van de koffers zwart of blauw is, vinden veel mensen het lastig hun koffer op de bagageband te herkennen.

Wie wel eens heeft gevlogen, zal het beeld meteen herkennen: je ziet je koffer de bagageband af rollen, en net als je hem eraf hebt gepakt en wegrijdt, zie je even verderop dat het tóch de jouwe niet is. Uit het onderzoek blijkt dat veel vakantiegangers daar last van hebben. Twee op de drie reizigers vinden het lastig hun koffer te onderscheiden op de bagageband, omdat veel koffers op elkaar lijken. Dertig procent van de reizigers is daardoor wel eens reisbagage kwijtgeraakt.

Zwarte koffer staat op één

Maar liefst een op de drie koffers die via vliegverkeer worden vervoerd, is zwart; een kwart is blauw. Rode koffers staan op plaats drie (elf procent), gevolgd door grijs (tien procent) en roze (zeven procent). Om reizigers te helpen bij het herkennen van hun koffer, liet de verzekeraar tweeduizend testpersonen een eigen, opvallende koffersticker ontwerpen. Na de zomer wil men onderzoeken of de testpersonen dankzij hun eigen sticker eerder van hun vakantie konden gaan genieten.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Reizigers met roze koffers snelst op bestemming”

 1. RoyalblogNL zegt op

  De kop dekt de lading niet.
  De roze koffer is eerder te herkennen – totdat iedereen er een aanschaft natuurlijk – maar daarmee is reiziger niet eerder op bestemming. Hoogstens heeft deze eerder zijn koffer, maar dan moet die wel het eerst worden uitgeladen…
  Enfin, het is natuurlijk ook komkommertjd en de verzekeraar wilde ook wat reclame.

 2. martin zegt op

  Die papierfen dekken de lading niet.RoyalblogNL, je hebt volledig gelijkt. Ik heb een orange kleur koffer. Mooi dat mijn koffer steeds als laatste komnt ?. Hoe kann dit. Gewoon eenvoudig. Ik reis per Emirates en ben 3 dagen STOP-OVER in Dubai. Alle koffers die al in Dubai zijn worden het eerts ingeladen in het vliegtuig naar Bangkok. Dan komen de koffers van de passagiers die net met andere vliegtuigen in Dubai gelandt zijn, Maar ook naar Bangkok willen. Logish dat deze als eertse weer worden uitgeladen en mijn koffer als laatste. Eertse er in=als laatste er uit. Buitendien intereszeerd het mij een bal, of mijn koffer als eertse of als laatste op de band komt. Hoofdzaak, mijn koffer is er en is niet verloren gegaan of staat in Hong Kong inplaats van in Bangkok. Voor een frequent Flyer heeft dat onderzoek nul komma nul waarde.

 3. Rob zegt op

  Het maakt niet uit welke kleur koffers ik meeneem. Ik plak altijd aan beide kanten 3 grote lichtgevende stickers. Al van ver kan ik dan al zien welke koffer van mij is.
  Alleen als mijn koffers als laatste op de band geplaatst worden moet ik iets langer wachten, maar dat is maar hoogst zelden.

 4. henk zegt op

  Ik gebruik een speciale koffer hoes waar op levensgroot staat vermeld “this is my bag”

  Hierdoor valt het op en pak ik de juiste koffer van de band.
  Het uitladen van de koffers neemt soms wat tijd in beslag maar in bepaalde gevallen zijn de koffers er zelfs eerder uit dan de mensen.
  Je ziet trouwens ook steeds in het vliegtuig dat men al geruime tijd gaat staan wachten in de gangpaden met trolly’s, tassen enz.
  Even blijven zitten en wachten geeft minder stress. ook heb je dan geen last van je mede passagiers die zich steeds omdraaien in de gangpaden met een rugzak op die je dan steeds in je ribben enzo geduwd krijgt.

 5. Daniel zegt op

  Ik heb het hier reeds eerder geschreven waarom is er geen echt toezicht op de reizigers en de van de band meegenomen bagage iedereen kan gelijk welke koffer wegnemen en indien betrapt gewoon zeggen sorry ik was verkeerd. Wat er gebeurd ùet de onhoud dat is een andere vraag. Bij meestal vuile was.
  Mijn ondervinding is lang wachten met inchekken en dan bij de laatsten koffers in vliegtuig is er ook als eerste uit.
  Ook versta ik niet het gedrum om uit te stappen. Ook zou er mer controle moeten zijn op de afmetingen van de handbagage. te veel grote stukken gan nu mee in het vliegtuig.
  Ik heb er reeds de gewoonte van gemaakt indien mijn handbagage niet in de mij toegewezen ruimte kan ik er een te groot stuk uitneem. De eigenaar dient dan maar een andere plaats te zoeken niet ik.

 6. Marcel De Kind zegt op

  Ze bedoelen dat de andere kleuren een minuutje of drie langer op de band blijven liggen .
  Jongens , jongens waar zijn we mee bezig ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website