Piloten geschorst na dutje

Vliegtuigmaatschappij Air India heeft twee piloten geschorst nadat ze de cockpit hadden verlaten om een dutje te doen in de business class.

Het toestel was op 12 april onderweg van Bangkok naar New Delhi, toen beide piloten besloten het vliegtuig op de automatische piloot te zetten en elders een schoonheidsslaapje te doen. Aan twee stewardessen werd gevraagd om even als piloot te fungeren, zij mochten in de cockpit de stoelen van de mannen warm houden.

Automatisch piloot uitgezet

Na twintig minuten ging het echter al mis, één van de stewardessen (blond?) had per ongeluk de automatische piloot uitgeschakeld. Het vliegtuig begon hevig te schudden en de dames haasten zich naar de business class om de naar dromenland vertrokken piloten te wekken. Bij aankomst in India melde een collega het voorval bij haar chef.

Air India laat weten het incident te betreuren, maar dat het toestel slechts twintig minuten lang werd gecontroleerd in de cockpit door het cabinepersoneel van de maatschappij. Getuigen meldden echter dat het om een periode van veertig minuten ging. De beide piloten werden vorige week geschorst, evenals de twee flight attendants die de autopilot per ongeluk hadden uitgeschakeld.

Het vliegtuig was op 12 april om 8.55 uur plaatselijke tijd uit Bangkok vertrokken.

1 reactie op “Piloten geschorst na dutje tijdens vlucht Bangkok – New Delhi”

  1. marc mortier zegt op

    Wie de veiligheid van de passagiers op een dergelijke manier in gevaar brengt verdient ontslag en niet een schorsing.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website