Thailand heeft weer een relletje. Ditmaal om een kalender met bevallige dames van budgetvliegmaatschappij Nok Air. De vrouwelijke minister van cultuur sprak er wederom schande van.

Mevrouw Prisana Pongtatpitakkul meldde gisteren dat zij niet blij was met de ‘blote vrouwen kalender’, zo schrijft The Nation. “De kalender toont aan dat commerciële bedrijven vrouwelijk lichamen exploiteren voor marketing doeleinden. Ze ontlopen daarmee de sociale en culturele verantwoordelijkheid. Dit heeft negatieve gevolgen voor de waardigheid van vrouwen in Thailand”, zo liet zij weten.

Zij merkte op dat juist dit soort praktijken verklaren dat buitenlanders nog steeds negatieve vooroordelen hebben ten opzichte van Thaise vrouwen. Om het tij te keren zou iedereen in de Thaise samenleving moeten meehelpen om dit beeld te veranderen.

Nok Air toont op haar kalender voor 2013 de foto’s van 12 vrouwen in gele bikini’s die poseren bij de vliegtuigen. De foto’s zijn te bewonderen op de Facebookpagina van Nok air: www.facebook.com/nokairlines .

Het ministerie van Cultuur begrijpt dat het geen strafrechtelijke stappen tegen Nok Air kan ondernemen maar eist wel een gesprek met reclamebureaus en marketeers om in de toekomst dit soort uitingen te voorkomen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Ophef in Thailand om pin-up kalender Nok Air”

 1. Rik zegt op

  haha wat een onzin! Mijn vrouw zegt ook dit gaat weer veel te ver ze kunnen wel klagen over het deze kalender maar laat ze eerst iets doen aan de tuk tuk, pattaya,phuket etc etc.

 2. rud zegt op

  Lijkt me een leuke kalander. Geen enkel probleem. Kijk er liever naar dan naar een foto van de voortplanting van de mug. oid.
  Ruud

 3. Ruud zegt op

  Geweldig mooie kalender.
  Ik zou gelijk in het vliegtuig van NokAir springen om op vakantie te gaan naar Thailand.
  Een betere promotie van Thailand heb je niet
  Ik kom eraan !

 4. HansNL zegt op

  Het commentaar van deze dame illustreert treffend het verlies aan realiteitszin van vele Thaise personen op “hoge posten”

  Het wordt tijd dat deze personen eens terugkeren naar de werkelijkheid.

  En zich er eens van overtuigen dat Thailand tegenwoordig wel heel vaak negatief in het nieuws komt voor allerlei zaken die weinig te maken hebben met wat zij denkt dat de buitenlanders denken.

  Wederom een zielige uiting van onbenul.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website