De minister van Toerisme en Cultuur in Gambia, Hamat Bah, heeft sekstoeristen opgeroepen zijn land te verlaten en naar Thailand te reizen. Volgens de minister moet je voor seks in Thailand zijn.

Volgens Travel Wire News zei Bah in een nieuwsuitzending van het door de staat gesponsorde GRTS-televisiekanaal: “Als je een seksvakantie wilt, ga dan naar Thailand.Gambia is geen seksbestemming. Het  Afrikaanse land kan zich niet veroorloven om zich tot dit niveau te verlagen.” Verder waarschuwde hij toeristen voor seksuele activiteiten met minderjarige Gambianen. Dat is verboden en wordt daders worden vervolgd.

Volgens “Matichon Online” gaat het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken via de diplomatieke weg protesteren tegen deze opmerkelijke uitspraken van minister in Gambia.

Bron: Der Farang

16 reacties op “Minister in Gambia: “Sekstoeristen moeten maar naar Thailand gaan””

 1. harry zegt op

  Gezien de achternaam van deze minister uit Gambia -Bah, wat gek betekent, บ้า in het Thai geschreven- zal de gemiddelde Thai deze mijnheer niet serieus nemen denk ik zo.

 2. samee zegt op

  ‘opmerkelijke uitspraak’??
  Correct me if I’m wrong, maar mijn generaliserende brein vertelde me altijd dat wat Thailand is voor sommige mannen van middelbare leeftijd, Gambia is voor sommige vrouwen van middelbare leeftijd.

  • boonma somchan zegt op

   En niet vergeten de beachboys op de stranden van Kenia Tanzania Ghana

  • Jasper zegt op

   Sinds er in Thailand en Cambodia beter wordt opgelet, is Gambia en omstreken ook het jachtterrein van pedosexuelen geworden. Daar gaat het eigenlijk om.

   De cougars daarentegen worden eerder aangemoedigd, soms weet er een, verliefd en wel te trouwen, en de knaap in kwestie mee naar het thuisland te brengen.- en dat brengt dan weer geld in het Gambiaanse familielaatje.

   Een voormalig klant van mij wist te vertellen dat de door haar meegebrachte huwelijkspartner enorm schrok toen de kamer waar hij in stond plotseling omhoog ging. Hij had nog nooit in een lift gestaan, bleek.

 3. pw zegt op

  Ik ben het met de minister eens.

  Neemt niet weg dat er in Gambia ook best wel dames (en heren) zijn die legaal een centje bijverdienen.

  En daar is niks mis mee.
  Van kinderen dien je altijd af te blijven.

 4. Geert zegt op

  Niet dat ik veel intelligentie uit Gambia verwacht had, maar dit is wel heel erg dom. Dat Thailand een best grote seksindustrie kent is bij iedereen wel zo’n beetje bekend, maar Gambia is nog veel erger. Daar gaan voornamelijk de vrijgezelle dames, meestal aardig op leeftijd en gewicht, heen.
  Thailand heeft heel veel meer te bieden dan alleen sekstoerisme. Daar zou Gambia eens aan moeten gaan werken in plaats van naar andere landen te wijzen.

 5. Willy zegt op

  Het is schandelijk dat er zo over Thailand wordt gedacht. Ja er is sex gerelateerde toerisme. Welk land heeft dat niet? Ik wordt er moe van dat er zo over Thailand wordt gesproken. 85% van Thailand is landbouw gerelateerd de mense die daar hun dunne boterham ( lees rijst) verdienen daar hoor je nooit iets van.

 6. Slagerij van Kampen zegt op

  Die reputatie staat toch als een huis? Goed, Thailand heeft met concurrentie te maken en heeft beslist niet het monopolie op sextoerisme. Maar wel de naam. Thailand is een begrip op dat gebied. Een twijfelachig “voorrecht?” Herinner me nog een tocht door Turkije jaren terug. Vroeg een Turk naar vrouwen. De Turk: daarvoor moet je naar Thailand. Europese vrouwen komen hier wel aan hu trekken. Voor hen een paradijs hier.

 7. Sommeil zegt op

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart is….

 8. rene23 zegt op

  Ik vond Gambia een leuk land.
  Wel veel rommeliger dan Thailand, slecht openbaar vervoer, gewoon heel Afrikaans.
  Opvallend zijn de wat oudere blanke dames die daar op het strand met hun gigolo’s wandelen, terwijl het in Thailand de -mannen zijn.
  Maar misschien is minister Bah nooit op het strand van Kololi geweest.
  Wel mogen de mannen er 4 vrouwen op na houden, een teken van welvaart, aan dat gebruik doet hij vast wel mee.

 9. Arend Hart zegt op

  Het is me niet helemaal duidelijk waarom het erger is dat blijkbaar vrijgezelle dames, meestal aardig op leeftijd en gewicht naar Gambia gaan voor de seks dan dat idem dito heren hiervoor naar Thailand gaan. Maar dat heeft waarschijnlijk met mijn geringe intelligentie te maken.

 10. Jacques zegt op

  Ja, ja daar zegt de beste man wat. Raakt kennelijk een gevoelige snaar, maar is niet zo ver verwijderd van de waarheid toch. Thailand staat zeker in de top landen en dat er veel sekstoeristen komen dat is genoegzaam bekend. De waarheid mag gezegd worden. Dat de autoriteiten in Thailand ontkennen dat er seks voor geld wordt bedreven is ook niet onbekend. Dat bekennen zou gezichtsverlies zijn. Het is namelijk wettelijk verboden in Thailand en als blijkt dat er niet tegen opgetreden wordt dan ga je wel af naar de buitenwereld. In Gambia zijn het kennelijk overwegend de mannen die seks bedrijven met voornamelijk oudere vrouwen. Die mannen in Gambia zijn of gigolo’s of andere vrouwen versierders, echte bikkels, die moet je toch wel anders bekijken dan de vrouwen die zo losbandig zijn. Maar als er vrouwen uit Gambia seks voor geld gaan bedrijven met buitenlandse mannen dan is de lol er gauw af en krijg je dit soort teksten de wereld in geslingerd.
  Geweldig dit soort uitspraken, maar of het gaat helpen de prostitutie in Thailand te verminderen, ik waag het te betwijfelen. The show must go on.

 11. Nik zegt op

  Tja wat kun je verwachten van een land waar de president denkt homoseksualiteit te kunnen genezen met een speciaal door hem uitgevonden kruidenthee?

 12. Oean Eng zegt op

  En zo is het maar net, minister van Toerisme en Cultuur in Gambia.
  Gambia heeft het op orde. Financieel prima. Scholen uitstekend. Gezondheidzorg de beste. Etc etc.

  Geen enkele reden voor vouwen om zich daartoe te verlagen. Ik snap dan ook niet, waarom (sex) toeristen naar Gambia gaan, want geen enkele vrouw die zich daartoe geroepen voelt. Waarom zou ze ook? Dat doen vouwen in Gambia niet. Denk es na, man!

  Dus wegblijven, die toeristen. Geen behoefte aan. Duidelijk verhaal…

  Zucht…

  p.s. I ben al lang gestopt, met nadenken.

 13. Henk zegt op

  In Thailand is er geen sekstoerisme. Vraag het maar aan de hoofdcommissaris van Pattaya. Die heeft onlangs nog verklaard (n.a.v. een artikel in een grote Engelse krant) dat er geen prostitutie in Thailand bestaat omdat het wettelijk verboden is. En als het verboden is dan bestaat het ook niet.
  Is toch logisch.

  • chris zegt op

   Hetzelfde geldt voor corruptie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website