Ladyboy Miss Tiffany 2009, wordt monnik (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
15 mei 2013

Het kan raar lopen in Thailand. Je wordt geboren als man, maar je wilt er als een vrouw uitzien. Na de keuze voor borstimplantaten ben je (gedeeltelijk) vrouw. Een mooie vrouw zelfs, want je wint een schoonheidswedstrijd voor ladyboys: Miss Tiffany 2009. Uiteindelijk ben je niet tevreden met je leven en wil je, als man, het klooster in.

Dit overkwam Sorrawee Nattee (24), bijgenaamd ‘Jazz’, die vier jaar geleden tot schoonheidskoningin werd gekroond in Thailand. Jazz, die werd geboren als man, heeft besloten om het klooster in de provincie Songkhla in te gaan.

“Op aanraden van mijn familie heb ik mijn borstimplantaten laten verwijderen”, zegt Nattee. Die overigens geen geslachtsverandering heeft ondergaan en daarom nog man is.

De abt van de Liab-tempel beaamt dat: “Nattee is fysiek en emotioneel nog steeds een man. Hij kan zonder problemen toetreden tot het klooster.”

“Ik wil een monnik zijn voor de rest van mijn leven en wil daarvoor mijn wereldse bezittingen achter mij laten,” zei Jazz nadat hij als monnik is toegetreden tot de Wat Liab in de provincie waar hij woont. “Ik ben geen monnik geworden om weg te lopen van mijn problemen, maar ik heb twee jaar dharma gestudeerd en wil nu weten wat het werkelijk is.” Na zijn inwijding heet Jazz nu Phra Maha Viriyo Bhikku, dat ‘ijverig persoon’ betekent.

Hij wil zijn ouders bedanken voor wat ze voor hem gedaan hebben door het klooster in te gaan. Monnik worden is voor een Thaise man de meest nobele daad die hij tijdens zijn leven kan volbrengen.

Video Miss Tiffany 2009 verkiezing

[youtube]http://youtu.be/juZr5oY4NOM[/youtube]

1 reactie op “Ladyboy Miss Tiffany 2009, wordt monnik (video)”

  1. Ron44 zegt op

    Dit is een triest verhaal want zij is niet de enige. menige ladyboys gaan laater naar de tempel en worden monnik. Het is een vlucht maar ook de ontgooccheling die er soms aan vast zit in de droom die ze hebben om alsvrouw verder te gaan. Trouwens heel het Miss verkiezing gebeuren is een geldgewin. De kandidaten moeten een aardige som ophoesten om mee te mogen doen. Daarbij komt dat de verkiezing een doorgestoken kaart is. In de jury zit een dokter uit Bangkok die bijna elke ladyboy in de competitie heeft voorzien van het nodige; Wie het wordt is bij voorbaat al geweten. De show is langdraadig door het feit van een rechtstreekse TV uitzending en de inkom is zeer prijselijk. De goedkoopste kaartjes zijn 1800bath.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website