Stel je hebt 23 konijnen in een kooi bij jouw huis. De volgende dag zijn er 13 konijnen verdwenen en ben je een volgevreten slang van 5 meter lang rijker. Dat overkwam een bewoner in de provincie Pathum Thani.

Een gigantische Boa constrictor had zich gemeld met veel interesse voor de konijnen van de man. Toen de eigenaar de enorme slang in zijn konijnenverblijf zag, probeerde hij het beest weg te jagen met een grote stok. Toen dat niet lukte besloot hij de hulpdiensten te bellen. Die hadden zes sterke kerels nodig om het dier op te tillen en mee te nemen.

De slang is naar een Snakefarm gebracht in het Si Mum Muang gebied en het zal later worden vrijgelaten bij zijn natuurlijke habitat in Khao Yai.

Redactie: Heb jij wel eens een bezoekje gehad van een slang in je tuin of in je huis in Thailand? En zo ja, hoe heb je hem uiteindelijk weg gekregen?

12 reacties op “Konijnen verslindende slang gevangen in huis bij Pathum Thani”

 1. Hans Bos zegt op

  In Bangkok heb ik drie keer een cobra in mijn tuin gehad. Die zijn door mij naar de slangenhemel geholpen. Met kinderen in huis en tuin loop ik geen enkel risico. In Hua Hin is één cobra door de guard van de moo baan om zeep geholpen. Twee zijn afgehaald door een rescue-team. Een maand geleden heb ik een mij onbekende gifslang in de tuin onthoofd met mijn uit Nederland meegebrachte schoffel.
  Als de regentijd weer aanbreekt, komen ook de slangen uit hun (ondergelopen) holen. Oppassen dus!

  • Joop zegt op

   Waarom moeten die slangen gelijk afgemaakt worden. Jij bent de gast.

   • Hans Bos zegt op

    Helaas zijn niet alle slangen van het feit op de hoogte gesteld dat ze van de gasten af moeten blijven…

   • Henk B zegt op

    Niks gast, als je er geen verstand van hebt, zijn alle slangen gevaarlijk, ben zeer huiverig geworden na een dodlijke beet toe gebracht aan een vriend van mijn stiefzoon, waren aan het vissen, en vriend moest een grote behoefte doen, maar daar hij na lange tijd niet terug kwam, gingen zij zoeken, en vonden hem dood, met broek op zijn enkels,en bleek gebeten door een slang.
    Nu heb ik al menigmaal thuis bezoek gehad van slangen van groot tot klein, ( braak liggend terein om ons heen met veel begroeing ) heb bij de ijzerwinkel zo een 5 tanden vork gekocht ( zo een waar ze ook mee vissen ) op een lange stok bevestigd , en prik ze zo van een afstandje aan de vork, wel uit kijken ze zijn supersnel, dan de kop eraf, wil dat hij geen twede keer terugkomt.
    Mijn Thaise vrouw heeft daar geen moeite mee, maar loopt eerst weg voor ik hem dood.

 2. Pim zegt op

  Beste redactie .
  Volgens mij heeft een ieder die in Thailand woont wel met slangen te maken gehad .

  Waar ik mij dikwijls in vergist heb is de snelheid waarmee zij toe kunnen slaan .
  Doe in ieder geval een bril op sla je hem wilt benaderen ,als het een cobra is richt deze een giftige rochel op je ogen wat uiterst vervelend voor de rest van je leven kan zijn wanneer dit in je ogen komt .
  Probeer geen discussie met omstanders aan te gaan ,velen willen niet dat je hem dood .
  Er zijn speciale haken te koop die je op een lange stok kan bevestigen om ze te prikken zodat ze niet meer loskomen .
  Let wel op dat het zeer lastig is om door te huid te komen ,sla de kop in duigen dat je er zeker van bent dat de slang niet meer kan bijten .
  Begraaf hem ,mijn vriendin is er zeker van dat anders de familie op zoek gaat naar de slang .

 3. Henk van't Slot zegt op

  Ik woon 4 hoog in het centrum van Pattaya,en heb hier zelfs bezoek gehad van een slang.
  Ik kwam terug van boodschappen doen met mijn vrindin,stond de werkster half in paniek op ons te wachten,
  In het appartement naast mij waar zij aan het schoonmaken was,lag een slang in het bed,daar kwam ze achter tijdens het verschonen van het beddengoed.
  Ze heeft dat beest met de lakens en al op het terras gemieterd,ze heeft er nog wel een foto van gemaakt met haar telefoon voordat het serpent zich naar mijn afdeling begaf.
  ik heb een groot hoekterras met zo’n 40 groote potten met boompjes en planten,dus ga daar maar eens zoeken.
  De slang nooit gevonden of gezien,maar mijn woonpret was aardig gedaald,de eerste week niet echt relax buiten gezeten.
  De foto aan wat Thaien laten zien,en volgens hun was het een rattenslang?
  5 jaar geleden hadden we hier in de soi nog stukjes stadjungle,er zijn nu 6 hotels gebouwd in de soi dus daar is niks meer van over,dus die beesten zoeken ergens anders hun heil.

 4. bohpenyang zegt op

  Ons huis in Nongbualamphu staat midden in de rijstvelden. Erg mooi en rustig maar we krijgen vrij geregeld bezoek van slangen. En niet alleen kleine boomslangetjes. De laatste keer was enkele maanden geleden.

  Normale procedure :

  1. Mijn vrouw ontdekt een slang in huis en begint te flippen
  2. De Phujai Ban (burgemeester) wordt gebeld voor hulp
  3. Phujai Ban met z’n gevolg (broer(s), zus(sen) en andere toevallige passanten) arriveerd en schat de situatie in.
  4. De slang wordt gelokaliseerd
  5. Er wordt besproken welk type slang het is, hoe gevaarlijk hij vermoedelijk is, wie er ooit in het verleden al eens door is gebeten en hoe slecht het met diegene is afgelopen.
  6. Dan wordt er besloten wie de klos is om het beest te pakken. Dat is dus (meestal) diegene met de laagste sociale status. Of iemand die nog in het krijt staat bij de de Phujai Ban.
  7. Vervolgens wordt er even geheimzinnig onderling gesmoest (er moet bepaald worden wie de slang krijgt.(want achterlaten doen ze ‘m nooit).
  8. Nadat het beest met een stok uit z’n schuilplaats is gedreven, waarbij mensen in de omgeving luidkeels de slangenvanger aanmoedigen en van aanwijzingen voorzien, wordt het beest afgevoerd.
  9. De slang wordt gedood, door hem een paar keer flink op z’n kop te meppen, en in een zak, afgevoerd en gereedgemaakt voor consumptie (?).
  10. De resterende aanwezigen posteren zich in de schaduw op een matje en onder het genot van een flesje Lao Khao wordt de goede afloop gevierd.

  Vermoedelijk ging het om dit beestje : http://www.thailandsnakes.com/venomous/front-fanged/malayan-krait-blue-krait-highly-toxic-venom/

 5. Eriksr zegt op

  De slangen(groot en klein) in mijn tuin gaan altijd vanzelf weer weg.
  Nooit een dood gemaakt, evenmin de schorpioenen.

 6. Henk B zegt op

  Een vriend van mij Haagse Piet, woonde heel vel jaren in Thailand ( twee jaar geleden overleden in zijn woonplaats Pattaya ) en elk jaar ging hij naar zo een kwakzalver, en dronk dan slangenbloed, en het hartje , ter plaatse werd de slang gedood opgehangen, open gesneden, bloed op gevangen in een glas met een beetje whisky, hartje erbij, en opdrinken maar.
  Hij vertelde dat hij nooit ziek was, door deze handeling.
  Nu weet niet of het nog kan zo hier en daar, maar ja alles is mogelijk, haha of bhoeda nu mee kijkt of niet.

 7. Ger zegt op

  Diverse verhalen flink overdreven. in de meeste gevallen zal de slang afdruipen. Iedere slang is schuw en verdwijnt vliegensvlug. Als je echter een slang wil; pakken of vangen dan verdedigt het beestje zich, Ik heb ook nog nooit een slang hoeven te doden.
  In Nederland verkocht ik zelfs slangen (geen gifslangen1).
  Kijk eens goed naar de foto, zou deze slang 13 konijnen in zijn buik hebben? Het moeten dan wel hele kleintjes zijn.

 8. jan splinter zegt op

  Van het jaar zaten we te bqe toen er op eens slang geroepen werd,mijn vrouw vliegt op met een groot kapmes ,Brommers er bij met licht bleek t slangetje te zijn van z,n 30 cm buurman heeft hem gepakten veder op weer losgelaten .Heb ze daarna wel geplaagd met dat hakmes ze moest er later zelf ook wel om lachen.

 9. Jos R. zegt op

  Ik heb 2 Thaise honden die regelmatig slangen dood bijten, ook ik woon bij de rijst velden het zijn wel de zogenaamde ratten slangen die uit het rijst veld komen, ik weet natuurlijk niet of ze giftig zijn maar de laatste die ze dode was meer dan 3 meter lang en die lag dood in de tuin met een halve meter van de staart afgebeten.Deze honden maken de slang eerst geheel gek door ieder aan 1 kant te staan blaffen en de slang af en toe te bijten, totdat ze hem geheel gek hebben gemaakt, en dan is die slang zo moe dat ze hem achter zijn kop kunnen bijten en slaan dan met hun eigen kop snel heen en weer tot die niet meer kan en bijten hem dood en zo gauw niet meer beweegt stoppen ze en doen verder niks meer!!! Erg goede honden die Thaise honden, ze doen normaal geen mens kwaad, maar slangen en ander gedierte dat in de tuin komt wel!! Ik weet natuurlijk niet wat er gebeurt als er een Boa in de tuin komt, maar zover ik weet gaan slangen gewoon weg als ze mensen zien want waarom zouden ze hun gif aan je verbruiken ze kunnen je niet op eten dus ze gewoon als het even kan weg laten gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website