Knokpartij in vliegtuig uit Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , , ,
4 maart 2014

Op LiveLeak.com staat een video van een vechtpartij tussen Chinezen op een vlucht die vertrok uit Thailand.

Het is niet helemaal duidelijk waar de ruzie over gaat, maar uit de ondertiteling blijkt het te maken te hebben met de groeiende verdeeldheid in de Chinese samenleving: een heftig debat over culturele iconen.

Syver Lauritzsen de man die het gebeuren filmde zegt het volgende over het voorval:

“Ik zat in het vliegtuig van Thai Airwyas die vanuit Bangkok naar Beijing vloog toen deze mensen begonnen te vechten. Ik haalde snel mijn iPhone te voorschijn en ben gaan filmen. Ik woon voor een groot deel van het jaar  in Peking en spreek Chinees, zo kon ik ook de ondertiteling toevoegen.”

Video Chinese knokpartij op vlucht uit Thailand

Bekijk hier de video:

18 reacties op “Knokpartij in vliegtuig uit Thailand (video)”

 1. Eddy, oet Sang-Khom zegt op

  Dit is mijn grootste angst nu op dit moment !
  Heb een vlucht geboekt in januari bij Aeroflot, al voor de situatie met de Krim, via Moskou naar BKK, als dat maar goed gaat !
  Ik vind dat de laatste jaren het geweld in vliegtuigen alleen maar toeneemt, of zie ik dat verkeerd !

  • Eddy, oet Sang-Khom zegt op

   rebell@goedlezen

   Het handelt hier om een vroeg boeking, de vlucht moet noch plaats vinden!

   Farang tingtong@

   Dankje, het zal hoop ik een lange vakantie worden, ga er namelijk wonen, heb samen met mijn lief ,P-Noy, een huisje gebouwd, hopelijk kan dan eindelijk ons verstand op nul.

   • Farang tingtong zegt op

    Ja je kan er ook gaan wonen natuurlijk haha dom van mij, in dat geval wens ik jullie een gezond en gelukkig leven toe aldaar.

  • Kito zegt op

   Beste Eddy
   Je angst is volkomen onterecht.
   Een vriend van mij en ikzelf zijn vorig jaar tijdens de zomer heen en terug gevlogen met Aeroflot vanaf Bangkok naar Brussel (met tussenlanding in Moskou) en wij zijn allebei UITERST gecharmeerd geweest door de kwaliteit van die vlucht.
   Ikzelf heb al wat vliegervaring, maar de vriend in kwestie vloog al minstens 50 keer Brussel/Bangkok, met de meest uiteenlopende maatschappijen, maar ons oordeel is en blijft onverdeeld duidelijk: de kwaliteit van de vlucht was zowel heen als terug onberispelijk: kraaknette toestellen, piekfijn verzorgde bemanning (de vriendelijkheid kon bij één bepaalde stewardess allicht wat beter, en het Engels van de crew is zo mogelijk nog slechter dan dat van de doorsnee Thai, maar daar struikel je toch niet over, ze deden echt wel hun best???), de vluchtschema’s werden op de vier vluchten zeer stipt gerespecteerd, én in drie van de vier gevallen kwamen we zelfs vroeger aan dan voorzien, de maaltijden waren lekker, de digitale kijkschermpjes en het aanbod aan kijkvoer daarop OK, enz.
   Nochtans hadden vele “kenners” ons vooraf ook bang gemaakt, met allerlei gruwelverhalen.
   Toen wij hen nadien confronteerden met onze eigen bevindingen moeten de meesten echter toegeven dat zij de verhalen zelf van horen zeggen hadden, en nooit zelf Aeroflot hadden gevlogen (uit schrik voor hun eigen verhalen). Eén enkele zei dat zijn ervaring met Aeroflot van een twintigtal jaargeleden dateerde….
   Nog een heel positief gegeven: het is, met uitzondering bij de maaltijd, niet mogelijk om alcohol te bestellen tijdens de vlucht, en dat vind ik zeer belangrijk.
   Ook alle medepassagiers (vanzelfsprekend overwegend Russen, vooral op het traject Moskou/Bangkok hebben zich overigens normaal gedragen.
   Geloof ons nu maar Eddy: vergeet al die onzinnige derdelijnsverhalen en geniet nu al volop van het vooruitzicht van je komende vakantie!
   Heel fijne vluchten en vooral een heerlijk hier daartussenin toegewenst.
   Kito

   • Eddy, oet Sang-Khom zegt op

    Beste Kito,

    Begrijp mij niet verkeerd, ik heb niks tegen Aeroflot, in tegendeel, het is een prima luchtvaartmaatschappij, ik deel Uw ervaring, het is niet de eerste keer dat ik met Aeroflot vlieg, maar ik gaf al duidelijk aan hierboven, dat ik me zorgen maakte wegens de situatie in de Krim, heb de ticket al vroeg geboekt, ver voor dat de situatie ontstond in de Oekraïne, en omdat ik er vrijwel zeker van ben dat er niet alleen Russen deze vlucht hebben geboekt, of noch zullen boeken, moet het toch begrijpelijk zijn, vooral na het zien van de video hier boven, dat ik me hierover een beetje zorgen maak,…..21 maart heb ik toch een stille hoop op een veilige landing op Suvarnabhumi Intl Apt (BKK)………555.

    Gr.Eddy.

   • Farang tingtong zegt op

    @Kito
    Afgelopen zomer waren er nog geen problemen in de Krim, verder is het zo dat alleen al in Nederland de Koninklijke Marechaussee steeds meer meldingen krijgt over agressie aan boord van vliegtuigen.
    Dit is wat Eddy denk ik bedoeld dus het is niet relevant of je de afgelopen pakweg 25 jaar veel gevlogen hebt, hij doelt denk ik op de laatste jaren tot op heden.

   • Stefaan zegt op

    Dank voor je getuignis.

    Hoe valt het mee in de luchthaven van Moskou ? Wat als je een vlucht mist? Mag er niet aan denken dat je ergens moet overnachten. Of heb ik ook hier vooroordelen?

 2. Farang tingtong zegt op

  Nee hoor dat het geweld toe neemt zie je niet verkeerd, maar niet alleen in vliegtuigen kijk maar om je heen en in de rest van deze zieke wereld.
  Maar we moeten het nu eenmaal met deze wereld doen, en zo is het eigenlijk altijd geweest …vluchten kan niet meer, zelfs de maan staat vol kruiwagentjes.(Frans Halsema)
  Ik begrijp je angst zeker nu wat of er in de Krim gebeurd, toch mij niet teveel druk maken en mijn leven hierdoor laten beheersen soms moet je gewoon je verstand op nul zetten.
  Anders kun je nergens meer van genieten gewoon lekker op vakantie gaan overal kan er wel iets gebeuren.
  Fijne vakantie

 3. rebell zegt op

  Ik ga er maar van uit, dat je dat verkeerd ziet. Bij die hoeveelheid die ik al gevlogen heb, nog nooit een ongeregeldheid in een vliegtuig beleefd. Ik vlieg wel meestal business. Onbegrijpelijk, dat je eerst Aeroflot boekt en dan gaat nadenken over het eventuele Russen risiko.

  Wel heb ik met de ground-crew van Thai airways in BKK problemen gehad. Dit kwam omdat ik een stewardes onkundigheid ten laste legde. Zij ging helemaal over de pies en werd door de Thai manager verwijderd. Volgens haar was mijn paspoort niet in orde. klopte natuurlijk voor geen meter.

  Thai airways mij toen een kostenloze up-grade aangeboden om de situatie weer in het lood te zetten. Ik ben nooit meer Thai-Airways gevlogen.

 4. Stefaan zegt op

  Nog nooit een incident meegemaakt op een vlucht.

  Of toch : op mijn allereerste vlucht in 1990 bestelde een bejaarde man verschillende glazen whiskey. Dit drinken wisselde hij af met slapen. Het vijfde glas werd hem geweigerd. En de man heeft de rest van de vlucht geslapen.

  Passagiers die ernstige feiten plegen, moeten streng gestraft worden. En dit zowel als ontrading als voorkoming, gezien er op een vliegtuig geen politie beschikbaar is.

 5. Rob V. zegt op

  Verwarrend die ondertiteling, ik dacht eerst “wie is Po”, halverwege viel het kwartje: nep ondertiteling die betrekking heeft op de Teletubbies… Het echte gevecht schijnt te gaan over de vliegtuigstoelen: het stel voor (links) wil de rugleuning naar achteren plaatsen en de mensen daarachter (rechts) zijn daar niet blij mij, vervolgens over en weer verwijten “we hebben voor deze stoelen betaald, dan had je maar een 1ste klas ticket moeten kopen” etc. aldus de comments onder de video.

  Op de vuist om de stand van een stoelleuning, tja… Stukje geven en nemen en als je dat niet kan OF een duurdere vliegtuig ticket kopen zodat je je niet druk hoef te maken over de stand van jou stoel of die van de buren OF dan maar niet vliegen. Een busreis zullen ze ook wel niet overleven dus rest de optie te gaan lopen naar Thailand…

 6. Sjaak S zegt op

  Wat een toestand. In mijn dertig jaar werken als steward heb ik zelf slechts één keer een slaande ruzie van dichtbij meegemaakt. En deze was snel afgelopen. Het betrof toen een Albaniër die een sigaret wilde roken op het ogenblik dat hij dat niet mocht. Een man van Afrikaanse afkomst maakte hem daarop attent. Daarop antwoordde de Albaniër dat hij zich niks door “zwarten” liet zeggen. De andere man waarschuwde hem dat hij boxer was en dat hij goed klappen kon verkopen. Omdat de Albaniër zich daardoor niet onder de indruk voelde, maar nóg brutaler werd, kwam dan ook de klap.
  Maar het was gelukkig snel opgelost, door het tijdig inspringen van een collega, die de situatie aankon en de twee heren werden uit elkaar gehaald. Ik had het pas gehoord toen het al voorbij was en ik stond er nota bene een meter vandaan (er was een dunne wand van de galley tussen)…
  Dit is al jaren geleden toen er nog gerookt mocht worden. Trouwens, de meeste problemen hadden wij met rokers. Zelfs nu nog (stiekem op de wc roken – levensgevaarlijk!!! Nooit doen!!!!)
  Mensen die kwaad werden omdat een ander te veel rookte. Of omdat ze zelf niet roken mochten. Het was een zegen toen dit werd afgeschaft.
  Verder wel eens boze woorden gehad, maar echte agressiviteit heb ik persoonlijk nauwelijks meegemaakt. Maar het gebeurt. Het gebeurt ook steeds vaker. Zodat wij de laatste jaren ook cursussen hadden om een “unruly passenger” te kunnen overmeesteren en vast te binden. Het was een lachertje, vond ik zelf, want als je nauwelijks ervaring hebt met dit soort dingen, ben je altijd verrast. Het gaf misschien een beetje meer zelfvertrouwen. Waarschijnlijk juist genoeg om een beetje gedurfder op te treden tegenover iemand die zichzelf te buiten zou gaan.

  • BA zegt op

   Wel een aantal incidenten gezien over de jaren. Moet zeggen dat ze allemaal met alcohol te maken hadden.

   Wij stonden op vluchten uit Singapore met onze eigen crew altijd lekker bij de achterste pantry een drankje te doen. Zo ook die vlucht. Ineens kregen we de mededeling dat er niet meer geschonken werd omdat het bier en de wijn op was. Bleek een man een hokje verderop problemen met de stewardess te maken, die hem alcohol weigerde omdat hij lastig was, en daarna werd hij nog lastiger. Op de vraag of wij dan nog een drankje mochten als we naar onze stoel gingen en het niet lieten zien werd vriendelijk gelachen en kregen we er nog 1tje toe. De man in kwestie werd overigens bij de deur van het vliegtuig onder luid protest gearresteerd.

   Andere vlucht, ook Singapore met de crew. Ook een dronken passagier, dronk 3 bier in 5 minuten waarna hij niet meer kreeg van de stewardess, dat stond hem niet aan en hij werd al wilder. De stewardess vroeg ons voorzichtig of wij wilden helpen als het uit de hand liep. Waarop wij zeiden dat is goed maar dan verwachten we wel een drankje in Papa Joe’s vanavond 🙂 gelukkig voor hem liep het met een sisser af, na veel zeuren zag hij zelf wel dat het geen zin had en sliep de rest van de vlucht.

   Zelf 1 keer meegemaakt dat ik naast een dronken Fransman zat die mij lastig viel. Dacht tactisch te zijn door de stewardess te roepen, en wat denk je dat ze doen, ze zetten hem in business class 🙂

 7. HansNL zegt op

  Chinezen in een vliegtuig kunnen een bron van hilariteit of irritatie zijn.

  Ik zie het nog voor me, een vlucht van EVA naar Amsterdam.
  Het achtergedeelte van de cabine volgeladen met Taiwan Chinezen, die al snel zelf de keuken indoken om heel brutaal alles wat ze wilden nuttigen, gewoon zelf pakten,
  Na een goede twee uur was alles op, ook drinkwater.

  Een stelletje Nederlanders hadden dorst, dus water gevraagd aan de stewardes, sorry sir, all gone, people in back take all, so very sorry.
  We keken elkaar aan, stonden op en gingen op strooptocht in de afdeling Chinezen.
  Hier en daar wat volle flesjes water opgepikt onder de verbaasde ogen van de bewoners.

  Krijgen die Chinezen onderling toch ruzie, en het werd een complete matpartij, onder luid gejuich van de niet-Chinese afdeling.

  In Amsterdam stond de Marechaussee klaar.

 8. Stefaan zegt op

  Naar analogie met “Is er een dokter aan boord?”, kan de bemanning vragen “Is er een politieman aan boord?”

  Geen agressie meegemaakt maar wel dit wansmakelijk gedrag. Op het eind van een vlucht vond een Chinees er niets beter op om staand in het gangpad, en gericht naar de vele passagiers, zijn tanden te poetsen.

 9. janbeute zegt op

  Ben daarom ook blij dat ik voorlopig niet meer hoef te vliegen .
  Ik zag het jaren geleden al aankomen , de mentaliteit overal ter wereld veranderd , en zeker niet ten goede .
  Ik herriner nog steeds mijn eerste vlucht jaren geleden van Ams naar LA .
  Was toen nog met de KLM , Boeing 747 dat kan ik mij nog herrineren
  We stelden elkaar eerst voor aan de mede passagiers , praten en wisselden vele ervaringen en gedachten uit .
  Het was nog gezellig en vriendelijk en behulpzaam in die tijd .
  Nu is het , die is te dik die stinkt zijn uiterlijk staat mij niet aan , enz enz enz .
  Bij het inchecken vroeger op Don Muang zag ik al de Hollandse stress weer terugkeren na een vakantie .
  Verdraagzaamheid is er niet meer te vinden en zeker niet op een vlucht die meer dan 10 uren duurt .
  Daarom alleen al ben ik blij , ik herhaal dan ook om voorlopig niet meer te hoeven vliegen .

  Jan Beute .

 10. bal bal zegt op

  Ik kan het mij best voorstellen omdat je heel veel irritante figuren hebt die vliegen en totaal geen rekening houden met mensen die er voor en er achter zitten.
  Die steeds op je leuning gaan hangen als ze opstaan en ook dat ze met hun voeten tegen je leuning aan trappen en dat is helemaal niet nodig maar ja zo zijn mensen niet aan een anderen denken.

 11. Rebell zegt op

  Daarvoor hoef je helemaal geen extra vlieg ticket te kopen. Dat zoort irritante figuren lopen dagelijks op de straat om je heen of wonen zelfs naast je als buurman. Dat is een van de hoofd reden, dat ik probeer business te vliegen. Daar is het een hel stuk aangenamer. Ik weet , daar hangt een prijskaartje aan vast. Moet ik economy vliegen, doe ik altijd of ik slaap-dan houden andere iets meer-afstand-!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website