‘Heeft u een vuurtje voor me?’

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
22 juni 2012

De Thaise afdeling van het reclamebureau Ogilvy heeft een nieuwe anti-rookcommercial bedacht. Hierin vragen kinderen om een vuurtje aan rokende volwassenen, die zichtbaar verbaasd de kinderen ontraden ooit te beginnen met de gewoonte. Sommigen met de sigaret nog tussen de vingers.

De meeste rokers weten dat sigaretten slecht voor ze zijn, maar toch blijven ze roken. Ze vergeten gemakshalve even de schadelijke gevolgen, maar raden de ongezonde bezigheid wel af bij beginnende rokers. En dat laatste is de kracht van een nieuwe anti-rookcampagne in Thailand.

 

 

7 reacties op “‘Heeft u een vuurtje voor me?’”

 1. Victor zegt op

  Prachtige en indringende anti rookreclame waarvan ik inmiddels ook een link heb geplaatst op mijn stopmetroken website http://www.stoprokenweb.nl

 2. HenkW. zegt op

  Roken is slecht voor de gezondheid. Daar heeft de hele familie last van. Je kunt ze beter leren alcohol drinken. Dat is wel gezondheid en de hele familie geniet van je gedrag als je dronken bent. En in het verkeer ben je dan ook een held.

 3. ruud zegt op

  Jammer niet gezien de gebruiker heeft het filmpje van YouTube verwijderd
  Volgende keer beter dan maar.

 4. M.C.Veen zegt op

  Ik vraag me altijd af in hoe verre dit dan werkt? Jullie kennen vast wel de “horror” op de pakjes sigaretten hier in Thailand. Ik heb er zelf geen last van als ik het zie, maar denk dat sommigen best geschokt zijn als ze een veen-lijk met een gat in de keel zien of wat dan ook. Maar hoeveel stoppen er hier door als ze helemaal niet willen stoppen?

  Ik rook al jaren niet meer, wacht op een goed moment en het is niet moeilijk. Zoals ik al was gestopt toen ik mijn ziekenhuis bed niet uit mocht. Roken mag niet op de kamer (doh).

  Stoppen met roken? Steek hem niet aan! Simpel 🙂

  Roken helpt tegen de stres is onzin, dat is die paar minuten, na een uur kom je steeds verzwakter terug in je stres en je raakt steeds verder uit “harmonie”.

 5. fransamsterdam zegt op

  Hier staat het filmpje nog wel:
  http://www.youtube.com/watch?v=qHH2LsAHeHc

  En dan schrijf ik dit er nog maar onder omdat mijn reactie anders te kort is 🙂

 6. lukas zegt op

  Ik ben 3 jaar geleden met roken gestopt omdat ik suikerziekte heb.
  Het punt was dat ik in 4 tenen geen gevoel meer had ,en als ik niet snel zou stoppen zou het zeer snel verder gaan.
  Alleen al met de gedachte dan ik mijn benen zou oproken gaf mij snel de kracht te stoppen na 50 jaar een pakje zware shag te hebben gerookt.
  Ging er eens goed voor zitten en afwachten dat de pijn en de ontwenning zou beginnen,gek genoeg kwam dat helemaal niet,het ging probleem loos.
  3 maanden daarna ben ik op de zelfde manier ook maar met drank gestopt.

 7. M.C.Veen zegt op

  Ik zag hem op de Hollandse msn:
  http://video.nl.msn.com/watch/video/clever-anti-smoking-ad/1jh7lc0rt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website