Duitser overleeft negen uur in de zee

Door Redactie
Geplaatst in Opmerkelijk
8 augustus 2013

Een Duitse heeft na een val van een veerboot negen uur in de Golf van Thailand gedreven, voordat hij door een visser werd gered, zo schrijft Bangkok Post.

De visser vond de onfortuinlijke 47-jarige drenkeling uit Berlijn woensdag enkele kilometers van Koh Tao aan een rots geklampt.

De man vertelde de politie na zijn hachelijke verhaal naar het dek was gegaan om een sigaret te roken en ergens van schrok. Hij verloor zijn evenwicht en viel vervolgens van de boot. Wonderwel bleek de mobiele telefoon van de Duitser nog te werken na diens val in het water. Hij slaagde erin zijn Thaise zakenpartner te bellen. Die waarschuwde de politie. Het eerste wat de Duitser zei, was: ‘Hoor je me?’ In het tweede gesprek zei hij: ‘Help me, ik ben in het water.’ En tenslotte: ‘De boot is weg.’ Toen was de batterij van de telefoon leeg.

De politie stuurde een patrouilleboot en de marine stuurde ook een schip om hem te zoeken. Vaartuigen in de omgeving werden opgeroepen uit te kijken naar de man.

Chakkrit Kiriwat, de kapitein van de vissersboot die de Duitser redde, was met zijn vissersboot met toeristen op weg voor een vistripje. Hij zag de Duitse drenkeling die met zijn t-shirt zwaaide. De man was volkomen uitgeput en stond op het punt te verdrinken. De Duitser werkt in de toeristenindustrie en woont al bijna 10 jaar op Koh Tao.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website