Twee Thaise politieagenten zitten aan de andere kant van de tralies, nadat ze aangeklaagd zijn voor corruptie. Een derde verdachte, een politie-inspecteur, is overgeplaatst naar een inactieve post.

Afgelopen weekend verscheen op Youtube een videofilmpje waarin te zien valt dat drie politieagenten, waarvan twee in uniform en één in burger, een kleermaker in Bangkok bezoeken. Hoewel zij zich eerst voordeden als potentiële klanten, kwam al snel de aap uit de mouw. De corrupte agenten wilden geld van de kleermaker met de naam ‘Porn’.

Toevallig was een verslaggever van ‘The Nation’ Banjong Chiwamongkol, één van de aanwezigen in de winkel van de kleermaker. Hij hoorde het gesprek van een afstandje aan en verspreidde het nieuws. De videobeelden onderschrijven zijn verhaal.

Bangkok Post meldt dat alle politieagenten werken bij het Bangrak politiebureau.

Bron: www.bangkokpost.com/cops-caught-asking-for-bribe

[youtube]http://youtu.be/-oYQugWyA1A[/youtube]

10 reacties op “Corrupte Thaise politieagenten gesnapt door videocamera”

 1. Johanna zegt op

  Dus als de kleermaker een chinees wa geweest was er niets aan de hand ?
  Is dit dan een soort “St Maarten ” voor volwassenen?”
  http://www.bangkokpost.com/news/local/335525/chalerm-cops-can-ask-for-money

 2. Cornelis zegt op

  Volgens een vice premier mag het wel, maar alleen van Chinezen…………..
  http://www.bangkokpost.com/news/local/335525/chalerm-cops-can-ask-for-money

 3. Mathias zegt op

  2 politie agenten worden aangeklaagd en de inspecteur wordt overgeplaatst. Heb vaak gelezen normaal hier, dus de arme politieman wordt ontslagen en de rijke kopen het af. Ben blij dat ik hier alleen met vakantie kom! Diegene die dit goed praten zijn totaal niet meer geloofwaardig hier op t blog…..Ohhh sorry, ik bied mijn excuses aan, ben een buitenlander, dus waar bemoei ik mij mee? Nogmaals excusus!

 4. Paulus zegt op

  Goede middag, zijn wij hier dan verbaast over?
  Kom nou toch!! Dit is hier toch dagelijkse kost, landelijk honderden keren per dag!

 5. Rob zegt op

  En een bekeuring voor het rijden zonder helm zal hij wel niet krijgen….
  De politie moet het voorbeeld zijn, maar pakken liever de farang als hij zonder helm durft te rijden. Lijkt niet zo belangrijk want corruptie is natuurlijk niet goed te praten.

 6. Roland zegt op

  Ik heb me laten wijsmaken dat corruptie in Thailand deel uitmaakt van de Thaise cultuur.
  Dat zelfs 28% van de Thai dat goed vinden, niets aan de hand en dit nog eens benadrukken door een van hun lachjes…
  Een andere 30% zou het aanvaardbaar vinden en nog eens een 25% zou er totaal niet bij stil staan en is er onverschillig voor.
  Rest nog een 17% die er openlijk en daadwerkelijk tegen zou zijn.
  Waar hebben we het hier dan nog over???
  In het kader van de hyprocriete sfeer desbetreffende hebben deze twee alleen maar pech gehad. En het leven gaat verder gewoon zijn gang…

 7. Jacques zegt op

  Als je tot je door laat dringen wat hier wordt vertoond is geen andere conclusie mogelijk dan dat dit maffia praktijken zijn van de overheid. De Thaise politie die optreedt als maffia en de plaatsvervangend minister die uitlegt dat dit heel normaal is.

  Dit gaat veel verder dan de agent die een overtreding ziet en de overtreder die het op een accoordje wil gooien zodat allebei er beter van worden. Dat overkwam mij vorige week zelf en mijn vrouw wilde niets liever dan een regeling ter plekke in plaats van een tocht naar het politiebureau. Niet goed, maar het systeem werkt het in de hand.
  In Nederland kennen we een regeling waarbij buitenlandse verkeerovertreders contant kunnen afrekenen na staandehouding. In Thailand is daar geen regeling voor, voor zover mij bekend, dat is een gebrek.

  Maar de politie die op pad gaat om geld te incasseren en een minister die dat normaal vindt? Ik moet blijkbaar nog veel leren van Thailand.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Jacques Zie voor de opvattingen van de minister Nieuws uit Thailand van vandaag. Hij keurt het gedrag van deze drie agenten af. Ik citeer:

   – Politieagenten mogen tijdens het Chinees Nieuwjaar geld aannemen van Chinese ondernemers. Het is deel van een traditie en wordt niet beschouwd als omkoping, zegt vice-minister-president Chalerm Yubamrung. Ze ontvangen dan een zogeheten tae-ear (rode envelop) met geld. Chinezen geven die omdat ze vriendelijk zijn en ze doen het uit vrije wil.
   Chalerm reageert daarmee op een video die op internet circuleert. Daarop is te zien dat een Indiase kleermaker geld wordt afgetroggeld door drie politieagenten. Dat mag niet, zegt Chalerm, de agenten gingen in de fout.

   • Jacques zegt op

    Blijf ik toch met het vreemde gevoel zitten dat, als ze bij een Chinees langs gaan, ze mogen rekenen op een envelop met inhoud maar bij andere ondernemers niet. En die Chinees legt dus geheel vrijwillig enveloppen klaar voor al die politiemensen die hem gelukkig nieuwjaar komen wensen.
    Domme agenten in dit geval die niet naar de Chinees gaan.

    Het beeld verandert er niet echt door. Als Chinezen hun dank willen betonen dan komt het initiatief van hun kant. En niet van de kant van politieagenten die op pad gaan om te incasseren.

 8. rj zegt op

  Ik heb gehoord en gezien dat opnames met je mobiele telefoon ook erg goed werken tegen corruptie in vrijwel elke situatie ; dus niet alleen bij agenten en dat menig ambtenaar daar al zijn baan kwijt is . Masale ongehoorzaamheid en filmen zou dat een hoop ellende oplossen ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website