Een in zee gebouwd resort annex oesterkwekerij – Sinmana Farmstayis in het district Kanchanadit in de provincie Surit Thani – is afgelopen vrijdag volledig afgebrand, doordat het personeel het hele pand had bespoten met een mengsel waarin olie en benzine werd gebruikt. De bedoeling was hiermee de aanwezige muggen te bestrijden.

Sinmana Farmstay is populair bij tourgroepen die in het resort verblijven en zelf de oesters vangen voor een maaltijd. Vooruitlopend op de komst van een grote reisgroep die dit weekend in het resort zou verblijven, creëerde het personeel een brouwsel met olie en benzine en besproeide het hele pand, ervan overtuigd dat daarmee muggen werden bestreden, die gasten lastig zouden kunnen vallen.

Waarschijnlijk is een vonk genoeg geweest om de door het mengsel zeer brandbare kunstgras vloerbedekking op de tweede verdieping te laten branden en de daardoor ontstane brand verspreidde zich zeer snel. Personeel heeft getracht het vuur te blussen, maar in zeer korte tijd stond het hele resort in lichterlaaie. De brandweer, die vanaf zee de brand bestreed, heeft drie uur nodig gehad om de brand meester te worden. Niemand werd gewond, maar de schade wordt op 20 miljoen baht geschat.

Bijkomend probleem voor de eigenaar is, dat het lokaal bestuur gaat onderzoeken of  het hele resort mogelijk illegaal is gebouwd, zoals lokale vissers beweren.

https://www.liveleak.com/view?t=ua2gI_1537605723

Bron: Banmuang

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Brand in Surat Thani en hoe je muggen niet moet bestrijden”

  1. Hans zegt op

    Maar de muggen zijn nu wel weg.

  2. Rob zegt op

    Lekker slim


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website