Een boze Australiër die verhaal komt halen bij een groep taxichauffeurs in Patong (Phuket, raakt dusdanig in het nauw dat hij een pistool trekt. Dit incident is vastgelegd op bewakingscamera.

De man had eerder een woordenwisseling gehad met de taxichauffeurs en was teruggekomen om een foto te maken van de chauffeurs. Die pikten dat niet en vielen de Australiër aan. Nadat hij een paar raken klappen had gekregen vluchtte hij naar zijn auto en kwam terug met een pistool. De Australiër stapte daarna in zijn auto en reed weg. Ver kwam hij niet want de politie arresteerde hem.

Het gedrag van deze Aussie is natuurlijk niet goed te praten, maar de taxichauffeurs op Phuket zijn berucht en denken dat ze boven de wet staan. Ze worden beschermd door maffia en corrupte politieagenten op het schiereiland. Een speciale afdeling van de Thaise politie (DSI) is met een groot offensief bezig om en einde toemaken aan het wanstaltige gedrag en de criminele praktijken van een grote groep taxichauffeurs op Phuket en dat is zeker nodig.

Video Aussie richt pistool op agressieve Patong taxichauffeurs

Bekijk de video hieronder:

[youtube]http://youtu.be/2W1xQNNgHKQ[/youtube]

23 reacties op “Aussie richt pistool op agressieve Patong taxichauffeurs (video)”

 1. John E. zegt op

  Het wordt eens tijd dat de toeristen Patong massaal links laten liggen! Misschien dat er dan eens verandering komt.

  Na de tsunami waren de taxi / tuc tuc chauffeurs poeslief tegen de toeristen omdat ze blij waren dat ze weer terug waren, daar is nu nog weinig van te merken.

  • Pat zegt op

   Helemaal akkoord, boycotten die handel in Phuket.

   Wij hoeven een land waar we te gast zijn, op reis gaan, of zelf wonen (maar origineel niet afkomstig van zijn)natuurlijk niet te zeggen hoe ze hun zaken moeten regelen, maar er gewoon wegblijven zal hen wel het nodige inzicht geven.

   Ik begrijp de opgewondenheid van de Australiër weliswaar heel goed, al pleit het niet voor hem dat hij zo maar een pistool kan ter hand kan nemen.

   Zulke cowboys hoef ik eerlijk gezegd ook niet hoor!

   • bert zegt op

    Wij zijn hier als gast maar dan moeten zij ons als gasten behandelen en zo moet het zijn,je moet niet denken dat zij alles kunnen doen en laten want wij geven ons geld hier uit .

    • rebell zegt op

     Bert, dat denken ze nou wel. Ze worden er bij gesteund door een sterke achterban die hun de rug vrij houd en geen zin er iets aan te veranderen. Die verdienen er aan mee. En toch wil ik hier zeggen, dat ik bij taxi chauffeurs in bv. Bangkok geen enkel probleem bemerkt heb. Dat is dus een anders slag of anders georganizeerd ?. Misschien omdat daar de mafia strukturen niet zo sterk zijn als op een eiland zoals Phuket ?. rebell

 2. martin zegt op

  Het is precies zoals je zegd. Ik ben geheel jouw mening, dat de tourist NIET meer naar Phuket-patong zou gaan. Gewoon links laten liggen. Ik ben voorstander, dat elke tourist voor de vlucht op de luchthaven een flyer krijgt toegestopt, waar het probleem Phuket duidelijk kenbaar word gemaakt. De meeste touristen, vooral die voor het eerts naar Thailand gaan weten hiervan niets en denken alleen aan een onbekommerde vacantie op dit eiland. In veel gevallen is dit echter niet zo. martin

  • Khun Peter zegt op

   Totaal mee oneens. Zo tref je ook de arme en goedwillende Thai die het van de toeristen moeten hebben. De politie en de overheid moet het probleem aanpakken.

   • tinus zegt op

    De politie en overheid ???? maar die zitten er zelf tot de nek aan toe in de politie is de grote boosdoener die moet worden aangepakt door de overheid die op hun beurt ook weer een graantje meepikken. Er is al eens eerder over dit soort dingen gesproken en dat er dure delegaties vanuit het westen hier naar toekomen om dit soort praktijken uit te bannen. Diezelfde thaise overheid zegt ja meneer nee meneer .. en wanneer de delegaties weer uit beeld zijn is in no time alles weer bij het oude. Dit heeft alles me corruptie te maken en zolang dat aanwezig is bij politie en overheid zijn dit soort praktijken niet uit te bannen . Heb van 98 tot 2005 op phuket gewoond toen was het precies hetzelfde ,, ik kan me niet voorstellen dat er op een of andere manier geen prijs afspraken zijn gemaakt die iedereen tevreden kunnen stellen . Maar ja de klant betaald voor de chauffeur de maffiabaas de politie en de localeoverheid ….. gevolg , absurd hoge prijzen voor thaise standards. Mischien heeft deze Aussie een precedent gesteld maar ik denk dat het weer overwaait en gewoon bij hetzelfde blijft . TIT

   • cor verhoef zegt op

    Inderdaad, maar wanneer denk je dat dat gaat gebeuren? Nooit. Pas wanneer toeristen massaal wegblijven gaat er wellicht iets gebeuren, voor even. Ik zeg ook, wegblijven uit dit oord. Je gaat toch niet op vakantie naar een plek die ronduit gevaarlijk is, uit solidariteit met die lieve verkoopstertjes op de vismarkt? Wegblijven daar.

    • Khun Peter zegt op

     Cor, als de visverkoopsters echt heel lief zijn, ga ik stiekem toch…

 3. Leo Th. zegt op

  Onvoorstelbaar stom van die Aussie want hij zit nu met de gebakken peren. Veel van de tuk-tuk chauffeurs en hun trawanten op Patong zijn regelrechte plagen. Rekenen voor Thaise begrippen woekerprijzen voor korte ritjes. Met eigen vervoer kan je op Patong nauwelijks een parkeerplek vinden. Worden in beslag genomen door rijen stilstaande tuk-tuks en als je al een leeg plekje ziet, dan is de kans dat je daar je eigen auto kan parkeren vaak ook gering. Zijn openbare parkeerplaatsen maar worden toegeëigend door privé taxi’s en restaurant eigenaars, die uitsluitend eigen gasten tolereren te parkeren. Lopen is eigenlijk het beste en dat je dan om de haverklap wordt lastiggevallen door opdringerige (kleding)verkopers moet je dan maar op de koop toenemen.

 4. martin zegt op

  Hallo KhunPeter. Op het gevaar af, nu te chatten, blijf ik bij mijn stelling. Dit als antwoord op het feit, dat het probleem wel degelijk bij de Thaise overheid bekend is, maar die duidelijk niet in staat blijken te (willen) zijn het op te lossen. Kijk naar het Taxi vergunning systeem in bv. Nederland. Doet een chauffeur het verkeerd is hij morgen werkeloos. Klaar.

  Het is geen recent Phuket probleem, maar het gaat al jaren zo en wordt steeds erger naar alles wat je leest, ziet en hoord. Zie in deze ook het bemoeien van onze ambassadeur en de harde maar zeer duidelijke en terechte woorden van de Chinees delegatie over dit Phuket probleem.

  Ik ga helemaal akkoord met je, dat dan ook de goed willende Thais bevolking dan betroffen wordt. Maar het zou niet verkeerd zijn, als ook die eindelijk eens wakker worden en van hun kant massief ingrijpen tegen dat Thaise gespuis dat de boel helemaal verziekt. Met hun -mai pen rai- instelling kom ja daar niet verder. Want dat zijn die mensen die voor een deel hun eigen vertegenwoordigers hebben gekozen en die nu mee proviteren van de ellende ?

  Het bekende gegeven dat, als je iemand aan zijn beurs komt, hij wel reageerd, lijkt me hier een mogelijke oplossing. Hij die denkt en hoopt, dat de Phuket overheid het gaat oplossen, mag verder dromen en sprookjes lezen.

  Ik zelf ga definitief niet naar Phuket. Dat is ook niet nodig, omdat wij beide weten dat Thailand veel meer te bieden heeft als alleen Phuket ?. Als we dat nu eens andere onwetende touristen kenbaar zouden maken, hebben die :
  a) een groot probleem minder,
  b) gaan tevreden van vacantie terug naar huis en
  c) dat zou onze ambassade die dan steeds mag inspringen ook leuker vinden
  Beste groeten, martin

 5. tinus zegt op

  Smalle straat 2 richting verkeer dat is juist , zoals die busjes daar geparkeerd zijn op de rechterzijde 6 stuks van het begin tot het einde van het straatje een hele rijstrook in beslag nemen hoe zou jij dat noemen dan ?????

 6. Mathias zegt op

  Inderdaad weg blijven uit dat wespennest!

  @ Khun Peter: Als de arme, goed welwillende Thai de dupe worden van dit alles, zullen ze toch eens bij hun eigen rijke, slecht welwillende landgenoten ten rade moeten gaan. Want wat u zegt is gewoon Phuket blijven bezoeken met alle gevaren vandien, want de arme…..
  Als u het niet erg vind, kijk ik ff zelf naar mn eigen veiligheid en niet naar de verdienste van deThai.

 7. Bert zegt op

  2 jaar geleden al besloten niet meer naar Phuket te gaan, veel te duur en de stranden worden steeds smeriger.
  Het taxi gajes in Patong is nog erger dan in Amsterdam, nam altijd een huur auto, dan had ik die ergernis niet.

 8. Eugenio zegt op

  Dit was geen foutparkeren. De taximaffia zet voor elk een hotel een rij taxi’s neer, waarbij het hotel compleet wordt afgegrendeld. Elk ander vervoer van en en naar het hotel wordt niet geaccepteerd. Zelfs niet van tour operators, bestelde taxi’s of vervoer van het hotel zelf. Dit alles wordt met de nodige intimidatie afgedwongen. Zelfs privé-personen die kennissen of familie willen vervoeren worden tot stoppen gedwongen, geïntimideerd en belaagd.
  De Australiër heeft, in de hoedanigheid van eerder belaagd privé-persoon, de fout gemaakt om later, verbaal verhaal te halen bij de leider van de taxi stand en vervolgens een wapen te trekken, toen hij had zich gewoon in a elkaar had moeten laten schoppen.

  Zie deze internet pagina
  http://phukettuktuks.com/

  • Leo Th. zegt op

   Ja Eugenio, al die verhalen over deze taxi-maffia zijn te triest voor woorden. Phuket heeft gelukkig heel veel meer te bieden dan alleen Patong Beach en ik kom zelf dan ook graag naar dit schiereiland met zijn vele prachtige stranden en (op het oog) heldere zeewater.
   De hotels op Phuket zijn inderdaad in het algemeen duurder dan de rest in Thailand maar met een beetje speurwerk kom ik regelmatig mooie aanbiedingen tegen, zeker in het laagseizoen. Om nu heel Phuket te mijden vanwege de taxi-maffia, zoals ik in andere reacties lees, lijkt mij te kort om de bocht. Maar dat moet iedereen uiteraard voor zichzelf beslissen.

  • rebell zegt op

   Ik heb de video een paar keer bekeken en interpreteer het gebeuren iets anders. De SUV rijder parkeerd zijn wagen aan de verkeerde kant van de weg of op een niet toelaatbare plek. Uiteindelijk is dat hetzelfde in deze. Hij wordt door een Thai duidelijk met uitgstrekte arm naar de tegen over liggende vrije parkeer plaats verwezen.
   Ik zou me bij die Thai hebben bedankt, gewoon weg rijden en klaar. Wat dan gezegd word tussen die twee staat niet op de film-jammer. Maar het maakte wel een negatieve indruk op de andere aanwezige Thais. Ik heb nog even in mijn auto-handboek nagekeken. Bij mijn auto behoord een pistool niet tot de standaard uitrusting. What you get is what you see. rebell

   • Eugenio zegt op

    Dit is een in en in triest verhaal. Dit soort incidenten komen voort uit volkomen scheefgegroeide verhoudingen in het voormalig vakantie paradijs Phuket.
    Zowel de taxi boys als de Australiër hebben hun versie van wat er gebeurt is verteld. In geen van beiden verhalen wordt fout parkeren genoemd als de oorzaak van dit incident. Het verhaal van de Aussie (2 oktober) komt bij mij iets geloofwaardiger over, omdat het bestaan van de video (3 oktober) pas veel later bekend werd en de beelden hem niet tegenspreken.
    Het is natuurlijk oerstom als je kwaad bent, om met een groep Thai in discussie te gaan en daarna met een wapen te gaan zwaaien. Een aanval van zo’n meute kan levensgevaarlijk zijn en je voor het leven tekenen. Het gebruiken van een pistool is dom en verwerpelijk.

    Het verhaal van de Aussie:
    http://phuketwan.com/tourism/phuket-taxi-rumble-aussie-former-policeman-tells-patong-standoff-18928/

 9. janbeute zegt op

  Phuket No WAY ,
  Daar zien ze mij zeker niet .
  Laatste plaats in Thailand waar ik op vakantie naar toe zou willen .
  Duitser bij mij in de buurt heeft er ook jaren gewoont , en is blij dat hij daar weg is .
  Er eerst daar een zeer slechte mentaliteit zei hij .
  Het eiland is er kompleet verpest .
  Toeristen , gewoon deze plek in Thailand links laten liggen .

  Groetjes Jantje .

  • rebell zegt op

   Moderator: uw reactie gaat niet meer over het onderwerp van de posting.

 10. H van Mourik zegt op

  Het gedrag van deze Aussie is natuurlijk niet goed te praten, maar de taxichauffeurs nationwide in Thailand zijn min of meer een opgehoopte asociale rot bende!!!
  En dan eveneens niet te spreken over de politie hier in dit land…die min of meer bekend staat in Z.O.Azië als de grootste corrupte en criminele organisatie.
  Als foreigner hier in dit land van de eeuwige glimlach.,kun je beter met een boog om dat soort randfiguren heenlopen, dan je met hun zaken te gaan bemoeien, en genieten van andere zaken in dit land die dan weer wél positief en veelal veilig overkomen.
  We zullen er eenmaal rekening mee moeten houden, dat we de meeste problemen als farang in dit land de verliezende partij zullen zijn!

 11. Jan Hoekstra zegt op

  Phuket bezoek ik niet meer. Belachelijk duur voor bijvoorbeeld de tuk tuk, het is niet meer de land van de lach aldaar. Veel dronken Aussies en Russen. En na al dat gezeur over jet ski-maffia en taxi-maffia hoeft het van mij niet meer. Gewoon boycotten dat oord.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website