Heb jij wel eens wat bijzonders meegemaakt op een vlucht naar Thailand, zoals dronkenschap, vechtpartijen en meer mijlenhoge gekte? In deze top 10 van Skyscanner worden de ergste incidenten met vliegpassagiers onthuld.

1. Een loodgieter met vieze video’s
De 36-jarige loodgieter Ian Bottomley werd verschrikkelijk boos nadat hem was verteld dat hij geen adult films op zijn computer mocht bekijken. Hij viel drie stewards aan en veroorzaakte € 36.000 schade tijdens een 12 uur durende uitzinnige gebeurtenis op een British Airways vlucht van Johannesburg naar Heathrow. Hij bood een passagier – een voormalige soldaat – aan om naar buiten te gaan voordat hij uiteindelijk werd overmeesterd, in de handboeien geslagen en vastgeketend aan een stoel. De stoelen voor hem moesten verwijderd worden zodat hij zou stoppen met hoofdbonken. De in Zuid-Afrika geboren Bottomley ging drie jaar de cel in, in Isleworth Crown Court in Londen.

2. First Class bankiersongelukje
Gerard Finneran, een Amerikaanse investment broker ging compleet uit z’n dak in de First Class cabine van een United Airlines vlucht naar New York nadat hem een drankje was geweigerd. De 59-jarige Finneran ging richting de voedselkar, liet z’n broek zakken en poepte ongegeneerd ten overstaan van iedereen. Hij werd veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk en 300 uur taakstraf en moest de luchtvaartmaatschappij € 36.500 betalen voor de schoonmaakrekening en andere onkosten. Buiten de rechtszaal verkondigde zijn advocaat dat Finneran ‘oncontroleerbare diarree had en dat het gebeurde een pijnlijk incident betrof’.

3. Dronken huisvrouw verwondt politieman
Toepasselijk genoemde huisvrouw Carmel Beer ging 18 maanden de cel in na een incident vol drank op een British Airway vlucht van Montreal naar Londen. Beer (50 jaar) afkomstig uit het Engelse Somerset zou rode wijn over de purser hebben gegooid en probeerde z’n das los te knopen. Toen hij haar meer alcohol weigerde, riep ze een stewardess op een nogal onbehoorlijke manier en sloot zichzelf op in de WC met een fles whisky. Na de landing kwamen drie agenten haar arresteren. Ze schold hen uit en schopte een van hen zo hard dat deze een tijd ziek thuis zat. Beer werd veroordeeld voor het aanvallen van de agenten in Isleworth Crown Court.

4. Agenten taseren strippende man
Een dronken passagier die terugkwam uit Manchester met een easyJet vlucht van Malta vorig jaar werd getasered door de politie nadat hij ging strippen bij het vliegtuig, tegen de terminal plaste en de captain uitdaagde tot een gevecht. Voormalige postbode Robert Scheer zou teveel gedronken hebben, werd handtastelijk en schold medepassagiers uit. Hij kreeg een fikse boete.

5. Dronkemanspraat tegen stewards
Kort nadat een British Airway vlucht uit New York naar Londen vertrok, zag de cabin crew dat de 31-jarige Thomas Joyce gedronken had. Nadat hem meer alcohol geweigerd werd, werd hij handtastelijk en agressief. Hij werd tussen twee stewards ingezet en de captain gaf de crew te kennen dat ze handboeien mochten gebruiken om de passagier vast te binden. Toen de twee stewards dat probeerden en hem vasthielden gaf Joyce een van hen een kopstoot. Het kostte 10 hoofdsteunen om hem uiteindelijk aan de stoel vast te binden. Joyce ging negen maanden de cel in.

6. Aperitief? Geef mij maar een flesje handzeep
De in Rusland geboren artiest Galina Rusanova vloog van Los Angeles naar haar huis in Londen toen ze dronken werd en andere passagiers begon lastig te vallen. Ze dronk een fles handzeep leeg voordat ze het cabinepersoneel ging schoppen en slaan en probeerde te bijten als een hond. Ze werd in de handboeien geslagen en vastgeketend terwijl het vliegtuig uitweek naar Bangor, Maine. Rusanova, 54, bekende schuld op drie punten in een Amerikaanse rechtszaal en kreeg 21 dagen gevangenisstraf. Ze zou tegen FBI agenten gezegd hebben: “Typisch iets voor mij. Soms doe ik gekke dingen.”

7. Geen seks aub, we zitten in een vliegtuig
South African Airways ging op onderzoek uit nadat passagiers hadden geklaagd over een stel dat seks had gedurende een nachtvlucht van Londen naar Johannesburg. Het paar, dat volgens de berichten dronken was en halfnaakt in hun stoelen zat, stopte pas toen de captain hen vanuit de cockpit toesprak dat het vliegtuig geen ‘shag house’ (sekshuis) was.

8. Vinnie’s vechtclub
Voormalig football player en acteur Vinnie Jones kreeg 80 uur taakstraf nadat hij toegaf een vliegpassagier te hebben aangevallen en leden van de cabin crew te hebben bedreigd. Terwijl passagiers en de crew probeerden hem vast te houden zou Jones gezegd hebben: “Ik kan ervoor zorgen dat je vermoord wordt. Ik kan de hele crew laten vermoorden voor € 3.650. Jones zou een medepassagier geslagen hebben omdat hij te kennen had gegeven dat Vinnie vervelend was. Jones moest de passagier € 360 compensatie betalen plus € 600 boete en kosten.

9. Man in cel na plassen op passagier
Een 66-jarige vrouw vloog naar Hawaii voor een duikvakantie. Ze bekeek een film toen een man van z’n stoel opstond en over haar heen begon te plassen. Jerome Kenneth Kingzio gaf de beschuldiging toe en kreeg drie weken cel. De vrouw zei dat haar hele vakantie naar de knoppen was. Naast haar jurk natuurlijk.

10. Stoel te ver naar achteren escaleert
Een discussie tussen twee passagiers over een stoel die te ver naar achteren ging escaleerde tot een gevecht in het vliegtuig dat later werd geëscorteerd door F-16 vliegtuigen. De twee mannen raakten na de take-off al snel in gevecht op de vlucht van United Airlines van Washington DC naar Ghana. Terwijl passagiers en de crew ze uit elkaar haalden, besloot de piloot terug te vliegen naar Washington.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “10 ergste incidenten met vliegtuigpassagiers”

 1. Danny zegt op

  Drank maakt meer kapot dan je lief is

 2. Chris Hammer zegt op

  In oktober vloog ik met de KLM van Amsterdam naar Bangkok. Ik in vliegtuig zat een Engels echtpaar, dat al aardig wat alcohol op had. Halverwege de vlucht ging de vrouw helemaal door het lint. Zij gilde en vloekte alles bij elkaar vooral tegen haar man. Tot tweemaal toe namen de stewardessen haar naar een aparte ruimte, waar ze dan na een tijd weer even kalm uitkwam, maar niet voor lang. Intussen was vrijwel iedereen, die sliep, wakker geworden.
  De derde keer lukte het niet om haar tot bedaren te brengen. Een co-piloot en een potige stewardess uit de businessclass hebben haar toen in een kamertje geboeid vastgezet. De captain heeft volgens de regesl het incident aan Bangkok gemeld. Op de luchthaven stond de politie klaar om haar te arresteren.
  Ik bewonderde de rustige beheerste aanpak van de crew.

 3. Eric zegt op

  Niet op een vlucht naar Bangok. Maar omdat de aangehaalde voorbeelden ook niets met Thailand te maken hebben,…… Een duit in het zakje. Amsterdam naar Miami met Martinair in 1996.

  Het betrof een vol vliegtuig met daarin ook een moeder met een kind dat duidelijk alle symptomen van ADHD / PDD-NOS vertoonde. Voor niet ingewijden onder ons; een kind dat heel druk, heel vervelend kan zijn. Zeker in een vliegtuig. Taak van de moeder om daar dus iets aan te doen. En die had net zo iets van;”we zitten in een vliegtuig, jong kan nergens heen, laat me met rust.”
  Dat kind rende dus tot vervelends toe door het hele vliegtuig. Klom op plekken waar het niet mocht komen. Schreeuwde het hele vliegtuig bij elkaar. Dreef personeel en passagiers tot waanzin. Was het een bus geweest dan weet ik zeker dat de chauffeur onderweg al eens had gestopt om moeder en kind uit de bus te zetten. Tot het opeens heel rustig werd. Voor 10 minuten. En toen brak de “pleuris” uit. Paniek vanuit een van de toiletten aan boord van deze vlucht. Gekrijs, gegil, gestamp tegen de binnekant van dat toilet. Stewardessen – en de moeder – hadden gelijk in de gaten wie dit stampij veroorzaakte. Kind was schijnbaar in paniek geraakt en kreeg de deur van de wc niet meer open. Stewardessen kunnen dat dan weer wel van buitenaf regelen en dat gebeurde ook. En wat er toen gebeurde tarte elke werklijkheid en was completen waanzin. Dat kind had de hele wc afgebroken. Maar dat was nog niet het ergste. Overal zat stront. Door de hele toiletcabine heen. Op de vloer, de wc zelf de wanden en het plafond was helemaal ondergesmeerd met poep. En de lucht daarvan drong onmiddellijk door in het hele vliegtuig. En natuurlijk net op het moment dat het eten werd geserveerd.
  Je kan medelijden hebben met zo’n kind. Maar het hele vliegtuig had een hartgrondige hekel aan de moeder. Ook omdat ze zich maar bleef verschuilen achter het kind en niet haar eigen verantwoordelijkheid hierin wilde onderkennen.

  De schade zal wel te overzien zijn geweest. Maar dit was met stip de meest rampzalige vlucht die ik ooit heb meegemaakt!

 4. bal bal zegt op

  Dit heeft met de personen in kwestie te maken en niet met drank ,ik drink ook wat in het vliegtuig maar ik val nooit iemand lastig .
  Je kan namelijk wel drinken maar er zijn mensen die de grenzen niet kennen en die mensen moeten verboden worden namens de wet om te drinken want alles heeft zijn grens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website