Ontdek Thailand (9): De Eilanden

Door Redactie
Geplaatst in Eilanden, Ontdek Thailand
Tags: , ,
24 december 2022

Thailand heeft een rijkdom aan prachtige eilanden langs haar kust. Deze eilanden zijn populair bij toeristen vanwege de mooie stranden, helder groenblauwe water en de relaxte sfeer. Ze bieden ook een keur aan outdoor activiteiten, zoals duiken en snorkelen, prima om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Een van de bekendste eilanden van Thailand is ongetwijfeld Koh Samui. Dit eiland ligt in de Golf van Thailand en is populair vanwege de mooie zandstranden en helderblauwe wateren. Het eiland heeft ook een levendig nachtleven met veel bars en restaurants. De bekendste stranden zijn Chaweng Beach en Lamai Beach. Een ander populaire eiland in de nabijheid is Koh Phangan. Dit eiland ligt vlakbij Koh Samui en is vooral bekend om zijn Full Moon Party, die maandelijks plaatsvinden op het strand. Het eiland biedt meerdere prachtige stranden, zoals Haad Rin Beach en Thong Nai Pan Beach. Wie van de onderwaterwereld houdt moet zeker naar Koh Tao in de Golf van Thailand, een waar paradijs voor snorkelaars en duikers.

Een andere populaire eilandbestemming in Thailand is Koh Phi Phi. Dit eiland ligt in de Andamanse Zee en staat bekend om zijn prachtige landschappen, met hoge kalkstenen kliffen en witte stranden met poederzacht zand. Het is tevens een populair duikgebied vanwege de rijke onderwaterwereld.

Naast de bekende toeristische eilanden, heeft Thailand ook veel kleinere eilanden die minder bekend zijn bij toeristen. Sommige van deze eilanden zijn nog niet ontwikkeld en bieden een echte Robinson Crusoe-ervaring. Een aantal van deze eilanden zijn bewoond door kleine gemeenschappen en bieden een unieke kans om meer te leren over de lokale cultuur en tradities van Thailand.

Een voorbeeld van een minder toeristisch eiland is Koh Phayam, gelegen in de Golf van Thailand. Het eiland is ongeveer 7 kilometer lang en is bedekt met dicht oerbos en kleine, rustige dorpjes. Er zijn geen verharde wegen op het eiland, en de enige manier om er te komen is met de boot vanuit het dichtstbijzijnde stadje.

Nog een rustig eiland is Koh Kradan, gelegen in de Andamanse Zee, het is een prachtig maar bij het grote publiek een minder bekend eiland in Thailand. Naast de betoverende witte zandstranden en heldere wateren, heeft het een ondiep laguneachtig gebied met koraalriffen, wat het perfect maakt voor snorkelen en duiken. Er zijn ook enkele kleine, traditionele dorpjes op het eiland te vinden. Koh Lipe, is ook zo’n bounty-eiland, gelegen in de Andamanse Zee. Het eiland is slechts ongeveer 2,5 kilometer lang en heeft een aantal prachtige witte zandstranden, waaronder Pattaya Beach en Sunrise Beach. Er zijn ook enkele kleine eilandjes in de buurt van Koh Lipe die bekend staan om hun ongerepte natuur, zoals Koh Rawi en Koh Adang.

Populaire eilanden in Thailand

  1. Koh Samui – een van de grootste en meest bekende eilanden van Thailand, gelegen in de Golf van Thailand. Het eiland is bekend om zijn witte zandstranden, heldere wateren en luxueuze resortopties.
  2. Phuket – gelegen in de Andamanse Zee. Het eiland is vooral bekend om de prachtige witte zandstranden, heldere wateren en levendige nachtleven.
  3. Koh Phi Phi – in de Andamanse Zee, beroemd om de prachtige rotsformaties.
  4. Koh Tao – in de Golf van Thailand, bekend om de duiklocaties en heldere wateren.
  5. Koh Lanta – in de Andamanse Zee, bijzonder om de rustige sfeer.
  6. Koh Chang – een eiland gelegen in de Golf van Thailand, bekend om de dichtbegroeide jungle.
  7. Koh Phangan – in de Golf van Thailand, beroemd om de drukke Full Moon Party.
  8. Koh Samet – een klein eiland gelegen in de Golf van Thailand, bekend om zijn witte zandstranden en heldere water.
  9. Koh Kood/Koh Kut – op Koh Kood kom je voor de rust en de prachtige natuur.
  10. Koh Lipe – een klein eiland gelegen in de Andamanse Zee, voor ongerepte natuur.

Met deze geweldige stranden en helderblauwe wateren, bieden de eilanden van Thailand een bijzondere plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Of je nu op zoek bent naar een levendig uitgaansleven of naar rust en stilte, er is voor ieder wat wils op de eilanden van Thailand.

Wat is het mooiste eiland in Thailand?

Het mooiste eiland van Thailand is subjectief en kan afhangen van persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen zullen wellicht het grootste en meest bekende eiland van Thailand, Phuket, het mooiste vinden vanwege zijn prachtige zandstranden en levendige nachtleven. Anderen zullen misschien het kleinere Koh Tao, bekend om zijn duiklocaties, het mooiste vinden.

Er zijn zoveel prachtige eilanden in Thailand dat het moeilijk is om er slechts één eiland te noemen als mooiste. Bijna alle eilanden hebben witte zandstranden, helder water en bieden tal van activiteiten, van duiken en snorkelen tot het verkennen van de lokale cultuur en het bezoeken van tempels. Het is aan jou om te beslissen welk eiland het mooiste is voor jou.

‘Ilse over de Thaise eilanden’

Ik ben Ilse en ik ben 29 jaar oud. Ik heb meer mooie eilanden bezocht tijdens mijn reizen, maar de eilanden van Thailand zijn toch wel een van de mooiste die ik ooit heb gezien.

Vanaf het moment dat ik vanuit het vliegtuig naar beneden keek en de prachtige, helderblauwe zeeën zag, wist ik dat ik op een speciaal plek was aangekomen. De witte zandstranden en de groene vegetatie waren zo onvoorstelbaar mooi dat ik me niet kon voorstellen dat er nog meer schoonheid te ontdekken was.

Toen ik aankwam op een van de eilanden, kon ik het niet laten om meteen het water in te duiken. Het water was helder en koel, en ik voelde me meteen verbonden met de natuur om me heen. Ik kon niet wachten om te ontdekken wat er nog meer te zien was op het eiland.

Tijdens mijn bezoek heb ik veel geleerd over de geschiedenis en cultuur van het land. Ik ben onder de indruk van de rijke geschiedenis en de unieke culturele tradities die ik heb gezien. Het was een onvergetelijke ervaring en ik ben ontzettend dankbaar dat ik de kans heb gehad om deze prachtige eilanden te bezoeken.

Ik zal altijd met liefde terugdenken aan mijn bezoek aan Thailand. Het heeft een diepe indruk op me gemaakt en ik kan niet wachten om terug te keren naar deze prachtige plaatsen en opnieuw te genieten van alles wat ze te bieden hebben.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website