Thailand is een populaire bestemming voor toeristen uit de hele wereld. Het land biedt een rijke en diverse culturele ervaring, met prachtige tempels, heerlijk eten en adembenemende landschappen. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor Thailand en heeft een grote impact op de economie en de samenleving van het land.

Elk jaar bezoeken miljoenen mensen Thailand om te genieten van de rijke cultuur en natuurlijke schoonheid van het land. Het aantal toeristen dat Thailand bezoekt kan variëren van jaar tot jaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals het weer, de politieke situatie en de economische omstandigheden. Volgens de cijfers van het ministerie van Toerisme en Sport van Thailand waren er in 2020 en 2022 ruim 10 miljoen buitenlandse toeristen die Thailand bezochten. Dit is een afname ten opzichte van voorgaande jaren vanwege de COVID-19 pandemie. In 2019 bezochten nog ongeveer 39,8 miljoen buitenlandse toeristen Thailand.

Toerisme belangrijk voor de economie

Buitenlandse toeristen zijn goed voor de economie van Thailand. Volgens de World Travel and Tourism Council (WTTC) was de totale economische bijdrage van het toerisme aan Thailand in 2021 ongeveer 6,5% van het bruto binnenlands product (BBP) van het land. De WTTC schatte ook dat het toerisme in 2021 ongeveer 23% van de totale werkgelegenheid in Thailand vertegenwoordigde. Toerisme is dan ook zeer belangrijk voor Thailand. Het is een belangrijke bron van inkomsten voor het land en heeft een significante bijdrage geleverd aan de economische groei van Thailand. Volgens gegevens van het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport was de waarde van de toerisme-industrie in Thailand in 2020 ongeveer 1,9 biljoen baht, wat ongeveer 5,9% van het bruto binnenlands product van het land vertegenwoordigt. Toerisme is tevens van waarde voor de werkgelegenheid in Thailand, met ongeveer 8,1 miljoen mensen die direct of indirect werkzaam zijn in de toerisme-industrie.

Prognose voor 2023: 18 miljoen buitenlandse toeristen

Voor 2023 verwacht Thailand 18 miljoen buitenlandse toeristen, dat is nog lang niet op het niveau van voor Covid met bijna 40 miljoen internationale bezoekers. Of dat gehaald wordt hangt van een aantal omstandigheden af, zoals het aantal beschikbare vluchten, de prijzen van vluchten en accommodatie, de veiligheid in het land, de toestand van het toerisme-infrastructuur en de algemene economische omstandigheden in het land en de bronlanden van de toeristen. Zo is Thailand nogal afhankelijk van China en andere Aziatische landen als het gaat om grote aantallen toeristen.

Bangkok en tropische eilanden

De meeste toeristen bezoeken de hoofdstad Bangkok, waar ze kunnen genieten van de levendige sfeer, de fascinerende tempels en de uitgebreide winkel- en restaurantkeuze. Er zijn ook veel historische en culturele bezienswaardigheden in Bangkok, zoals de Grand Palace en de Temple of the Emerald Buddha. Maar ook de historische steden in het noorden, zoals Chiang Mai zijn in trek. De stad staat bekend om zijn prachtige tempels, waaronder de Wat Phra That Doi Suthep, en is ook een populair startpunt voor trektochten naar de omringende bergen en dorpen van de hill tribes.

Andere populaire bestemmingen zijn de tropische eilanden in het zuiden van het land, zoals Phuket en Koh Samui. De stranden van Thailand zijn ook een grote trekpleister voor toeristen. Er zijn vele prachtige stranden langs de kust van het land en bieden een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het warme weer en de azuurblauwe zee. Thailand heeft ook veel te bieden voor avontuurlijke toeristen. Er zijn tal van outdoor activiteiten beschikbaar, zoals raften en kajakken op de rivieren, bergbeklimmen en ziplining in de bergen, en duiken en snorkelen bij de kust. Deze activiteiten bieden een geweldige manier om het land te verkennen en te genieten van de prachtige natuur van Thailand.

Thailand is beroemd om een bruisend nachtleven met veel bars, clubs, restaurants en andere entertainment opties. De hoofdstad Bangkok is vooral bekend om zijn levendige nachtleven, met tal van bars en clubs die tot laat in de nacht open zijn. Ook andere steden in Thailand, zoals Pattaya en Phuket, hebben een uitgebreid aanbod aan nachtleven. Er zijn ook verschillende nachtmarkten en straatverkopers die ’s avonds hun waar verkopen. Het nachtleven in Thailand is over het algemeen goedkoop en er is een grote diversiteit aan opties beschikbaar, van formeel en chic tot informeel en laid-back.

eakkachai halang / Shutterstock.com

Goede infrastructuur en vervoersmogelijkheden

Naast de mooie stranden, eilanden, historische plaatsen, heerlijk eten, een rijke cultuur en een prima klimaat. Is de infrastructuur in Thailand uitstekend geschikt om binnenlandse reizen te maken of de steden te verkennen. Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden voor toeristen in Thailand, afhankelijk van waar jij je bevindt en hoe ver je wilt reizen. Hieronder een aantal opties:

  • Vliegtuig: Er zijn verschillende luchthavens in Thailand, waaronder de internationale luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok, die verbindingen heeft met steden over de hele wereld. Binnenlandse vluchten zijn ook beschikbaar tussen verschillende steden in Thailand.
  • Trein: Thailand heeft een goed ontwikkeld spoorwegnetwerk dat verbindingen biedt tussen de belangrijkste steden in het land, zoals Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya en Surat Thani.
  • Bus: Er zijn veel busdiensten beschikbaar tussen de steden in Thailand, en deze bieden vaak een goedkopere optie dan de trein. Er zijn ook speciale toeristenbussen die comfortabelere reizen bieden tegen een hoger tarief.
  • Tuk-tuk: Deze kleine, open motorrijtuigen zijn een populaire manier om korte afstanden af te leggen in de steden van Thailand. Het is verstandig om de prijs van tevoren af te spreken om vervelende verrassingen te voorkomen.
  • Taxi: Er zijn veel taxibedrijven in Thailand, met zowel meter taxis als flat-rate taxis beschikbaar.
  • Fiets: In sommige steden in Thailand, zoals Chiang Mai, is het huren van een fiets een populaire manier om de omgeving te verkennen. Houd er wel rekening mee dat het verkeer in Thailand soms chaotisch kan zijn en dat het dragen van een helm verplicht is.
  • Boot: In sommige delen van Thailand, zoals in de buurt van de eilanden in de Golf van Thailand en de Andamanse Zee, zijn boottochten een populaire manier om de omgeving te verkennen. Er zijn verschillende soorten boten beschikbaar, van kleine longtail-boten tot grote catamarans.

Uitdagingen

Het toerisme in Thailand heeft niet alleen een positieve impact op de economie, maar ook op de lokale bevolking. Het creëert banen in de toeristische sector en biedt inkomsten voor de lokale bevolking. Het toerisme heeft ook geleid tot de ontwikkeling van infrastructuur, zoals wegen, hotels en vliegvelden, die de toegang tot verschillende delen van het land vergemakkelijken. Er zijn echter ook uitdagingen verbonden aan het toerisme in Thailand. Het grote aantal toeristen kan leiden tot overbevissing en milieu vervuiling. Zo heeft Thailand moeite met de verwerking van afval. Er zijn ook zorgen over het behoud van de culturele identiteit van het land, aangezien het toerisme kan leiden tot assimilatiedruk en het verlies van traditionele culturele uitingen.

Om deze uitdagingen aan te pakken, heeft de Thaise overheid inspanningen gedaan om duurzaam toerisme te ondersteunen. Dit omvat het bevorderen van ecotoerisme en het ondersteunen van lokale gemeenschappen die betrokken zijn bij de toeristische sector. Er zijn ook inspanningen om toerisme te reguleren en te beheren om ervoor te zorgen dat het duurzaam is en de natuurlijke en culturele rijkdom van het land behoudt.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website