Wat nemen Nederlanders mee op vakantie?

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: ,
10 juli 2013

We slepen dit jaar weer heel wat mee op vakantie naar bijvoorbeeld Thailand. Een reisorganisatie keek in de koffers van 6.000 Nederlanders met behulp van een panelonderzoek en keek wat er naast kleding nog meer meeging.

Dit jaar neemt 65% een tablet of laptop mee in zijn bagage. Vorig jaar was dit nog 54%. Er gaan dit jaar vooral veel meer tablets mee. Waar vorig jaar nog in 25% van de koffers een tablet zat wordt hij dit jaar in 44% van de gevallen ingepakt.

Naast elektronica zijn boeken en tijdschriften nog steeds een populair tijdverdrijf. Ook vinden we in bijna de helft van de koffers nog een puzzelboekje terug.

Wat Percentage 2013 Percentage 2012
1. Boek 58% 72%
2. Tijdschriften 54% 58%
3. Puzzelboekjes 44% 44%
4. Tablet (iPad e.d.) 44% 25%
5. E-reader (digitaal boek) 32% 18%
6. Ouderwetse spelletjes 28% 35%
7. MP3 speler 22% 28%
8. Laptop 22% 29%
9. Spelcomputer 5% 6%
10. DVD/Blu-ray Speler 4%

.

Internet bij keuze vakantieadres belangrijke overweging

Dat we graag met tablet, laptop en telefoon online zijn blijkt uit de het aantal mensen dat WiFi dit jaar zeer belangrijk vindt op de camping of in het hotel. Maar liefst 75% let op de aanwezigheid van draadloos internet bij het boeken. De meerderheid wil overal op het terrein de beschikking over internet, 22% vindt alleen internet bij de receptie voldoende.

De internetverbinding wordt veelal gebruikt om de te bepalen wat we die dag gaan doen. Waar we eerder veelal thuis op zoek gingen naar dagattracties en bezienswaardigheden doen we dit steeds vaker op vakantie. Wat we gaan doen wordt door 68% grotendeels pas op vakantie bepaald.
Ook bekijken vaak de laatste weersverwachting en lezen we het nieuws. Sociaal doen op Facebook en Twitter doen we net wat minder graag.

59% vrouwen pakt de koffer van de man in

De vrouw pakt de meeste koffers. 59% van de vrouwen pakt de koffer van de man. En ook het grootste deel van de juniorenkoffers wordt door moeders ingepakt. In slechts 4% van de gevallen is het papa die de koffer voor de kleintjes inpakt.

Vrouwen zijn blijkbaar niet overtuigd van de zelfredzaamheid van de man. Als reden noemen vrouwen vaak de volgende redenen: ‘Mijn man vergeet altijd iets.’, ‘Als ik het zelf doe, is het zo gedaan.’ ‘Ik vind het belangrijk dat we er een beetje leuk uitzien op vakantie.’. Mannen op hun beurt zijn eigenlijk wel blij met de verdeling “mijn vrouw heeft het overzicht dus ze pakt mijn koffer beter dan ik het zelf zou doen”.

‘Ik draag de helft niet!’

Het gevoel dat de meeste kleding ongedragen mee teruggaat, blijkt niet te kloppen. Slechts 20% van kofferinhoud van de vrouw gaat ongedragen mee terug , voor de mannen geldt dat ze met 21% frisgewassen kleding thuiskomen. Wel laten vrouwen (61%) op de heenreis graag wat kofferruimte over voor nieuw te kopen spullen. 55% van de mannen zegt rekening te houden met vakantieaankopen en kofferruimte.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website