Vrouw pakt koffer van man in met reden

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: ,
9 augustus 2013

Ga je naar Thailand op vakantie met je partner? Dan is de kans groot dat jouw vrouw/vriendin de koffer voor je inpakt.

Uit onderzoek van Skyscanner is gebleken dat meer dan de helft van de mannen hun eigen koffer niet inpakt en dit vrouwlief laten doen. Maar de dames hebben zo hun redenen om de koffer van hun liefje in te pakken.

Een derde van de vrouwen geeft aan de koffer van hun mannelijke wederhelft in te pakken omdat ze er nou eenmaal beter in zijn en een vijfde vindt het gewoon leuk. Maar nu komt de aap uit de mouw, want 10% geeft toe dat ze het doen omdat ze graag de controle hebben over de kledingkeuze van hun partner. Een andere reden is ruimtetekort bij de dames, want 13% doet het om wat van hun eigen spulletjes in hun partners koffer te kunnen stoppen.

De vrouwen hebben hier wel een goede reden voor, want 56% van de dames neemt meer mee op vakantie dan de mannen. Wanneer er een koffer wordt gedeeld zegt 45% van de vrouwen dat zij meer ruimte krijgt in de koffer dan de partner.

Meer dan een derde van de mannen zegt als verdediging dat ze het laten doen omdat zij anders dingetjes vergeten. Een op de tien geeft gewoon aan lui te zijn en 10% zegt dat hun partner er zelf om staat te springen. En wij weten nu ook waarom!

8 reacties op “Vrouw pakt koffer van man in met reden”

 1. Ronny zegt op

  Dat vrouwen hier beter in zijn kunnen wij niet ontkennen.
  De kans dat we zo minder dingen vergeten kunnen we ook niet ontkennen.
  Dat vrouwen meer meenemen dan mannen willen we ook niet ontkennen.
  Tip is wel om om beide koffers te verzien van mannen en vrouwen kleding,mocht 1 koffer kwijt raken dan heb je in ieder geval voor de eerste dagen kleding voor beide.

 2. BA zegt op

  Goede tip van Ronny, kleding verdelen over beide koffers.

  Verder als ik mijn koffer inpak, dan ben ik in 10 minuten klaar.

  Laatst gaat een vriendin van mij in haar 1tje op vakantie voor 2 weken.

  Dat gaat ongeveer zo:
  -Ze begint met maken van een checklist van minstens 2 pagina’s
  -Leest die checklist nog 3 keer na en maakt veranderingen
  -begint een week van te voren kleding apart te leggen en alvast in te pakken
  -Ze pakt de kleding weer uit omdat ze die toch nodig heeft.
  -kijkt naar het weer
  -stelt haar keuze weer bij aan de hand van het weer
  -kijkt weer naar het weer
  -besluit dat het handiger is om voor elke dag minstens 2 sets kleding mee te nemen omdat je rekening moet houden met regen, mooi weer enz
  -verder gaat echt de duvel en zijn ouwe moer in de koffer, als je het mogelijkerwijs heel misschien ooit nodigt hebt dan gaat het mee.
  -dag voor de vakantie staat alles klaar, op de koffer stampen om hem dicht te krijgen
  -vervolgens gaat ze nog 1 keer over haar checklist, komt er achter of ze niet zeker weet dat ze alles wel heeft
  -Alles gaat er dus weer uit om te kijken of het er wel in zit
  -vlak voor vertrek word er nog stevig op de koffer gestampt om hem dicht te krijgen en begint de stress of ze wel op tijd met alles op het vliegveld is
  -Eenmaal op het vliegveld blijkt haar koffer 27 KG te wegen en dan komt hetvolgende drama
  -Eerst passen en meten of er niet wat in haar handbagage kan maar die barst ook eigenlijk al uit de voegen
  -uiteindelijk toch maar afrekenen voor de extra kg.

  Als man zijnde zou ik me ook ver van dat gebeuren houden en zeggen schat je regelt het maar, doe maar wat je denkt dat goed is 🙂

 3. Rob V. zegt op

  Wij doen het ongeveer zo:
  Een paar dagen van tevoren de spullen uit de kast halen. Ik mijn spullen, zij haar spullen. Bij twijfel ook neerleggen. Alles op het bed. Daarna met zijn tweeën kijken of we alles hebben, welke kleren/spullen nog ontbreken en daarna wat er nog vanaf kan bij jezelf en elkaar zodat je voor enkele dagen aan kleren hebt (lees: wat je nodig hebt tot de volgende was ronde).Verder niet teveel zooi meenemen want 9 van de 10 “voor de zekerheid” dingetjes gebruik je toch niet. Daarna alles gelijkmatig verdelen over de tassen zodat je nooit zonder kleren komt te zitten als de andere tas zoek raakt of de inhoud beschadigd raakt (inhoud nat). Werkt prima.

  Vooral naar Thailand hoeft er weinig aan kleren mee, die kun je daar voor een habbekrats kopen. Nadeel: de tas zit snel voor een groot deel gevuld met dingen voor vrienden en familie al daar: stukje kaas, stroopwafels, wat schoonheidsproducten en andere kado’s. Terug hetzelfde verhaal maar andersom: vol met aankopen uit Thailand. Is wel meteen een extra motivatie om het aantal spullen voor eigen gebruik tijdens de reis (kleren e.d.) zo minimaal mogelijk te houden want anders passen de kado’s er door omvang of gewicht niet meer in.

 4. Lije Vanonschot zegt op

  Er is geen mens dan ikzelf die erover gaat wat ik meeneem en hoe ik dat meeneem op reis. Ook ga exclusief ikzelf over mijn kleding die ik dan aan heb. Het beste is zelf te weten wat je nodig hebt en wat -minstens zo belangrijk- niet, en daar onvervangbare ervaring in op te bouwen.

 5. RoyalblogNL zegt op

  Heb even op de kalender gekeken. Het is toch echt 2013. Vrouwen die de koffers van hun partner inpakken, omdat ze dat beter zouden kunnen! Vrouwen die hun man verbieden (alleen) naar Thailand te gaan omdat daar de verleiding te groot is.

  Koffer inpakken doe je lekker zelf, al zal de een er meer handigheid in hebben dan de ander. En een relatie waarin man/vrouw de partner verbiedt om ergens naar toe te gaan omdat hij/zij de ander niet vertrouwt, is ook weinig waard.

 6. Theo Hua Hin zegt op

  Bij gebrek aan een vrouw heb ik regelmatig overleg met mijn poes, genaamd Laptop (lapjeskat op schoot). Die wordt al, chagrijnig als ik er over begin. ‘Wat is nou het probleem’, zegt ze? ‘2 onderbroeken, geen sokken, 5 polo’s 2 korte broeken, je tandenborstel, slippers en wat fatsoenlijk leesvoer! waar gaat dit over?’, en ze loopt hoofdschuddend het poezenluik uit….’en gedraag je!’, roept ze er nog achteraan van buiten. Ze weet van Thaise vrouwen. Ik ga nogal wat op en neer, doe regelmatig verslag.

 7. colorwings zegt op

  Als je alleen reist kan het handig zijn om ook wat kleding in de handbagage mee te nemen. Ik ken iemand waarbij de terugvlucht vanuit bkk zoveel vertraging had dat hij een halve dag teruggebracht werd naar een hotel waarbij hij alleen zijn handbagage mee kon nemen waar dus geen zwembroek in zat, sindsdien neem ik ook altijd een extra zwembroek mee in m’n handbagage alhoewel ik ook wel besef dat de kans heel klein is om ook in zo’n situatie terecht te komen.

 8. jw zegt op

  Zal even vertellen hoe ik altijd mijn koffer inpak, ik leg mijn koffer geopend bij de kledingkast, voorts geef ik een hele harde schop tegen de kast, en wat erin mijn koffer valt, dat neem ik mee, dus een fluitje van een cent, ik ben binnen 1 minut klaar met inpakken.
  Doe er je voordeel mee.

  mvgr JW.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website