Luieren en lekker eten in een warm oord

Een reisorganisatie ondervroeg Nederlanders naar hun vakantieverlangens voor 2013 en, weinig verrassend, maar liefst 93% geeft aan behoefte te hebben aan een vakantie met veel zon in een lekker warm oord.

Nederlanders zouden het liefst ons kikkerlandje, compleet met eigen eten, muziek en liefde, voor even zou willen verplaatsen naar een zonnige plek elders in de wereld.

Luieren en lekker eten

Ruim 89% van de ondervraagden wil zeker zijn van zon! Luieren en cocktails drinken bij het zwembad of op het strand staan nummer één op het wensenlijstje (30%). Lekker eten volgt als nummer twee, alhoewel maar weinig vakantiegangers nieuwe, lokale gerechtjes willen uitproberen, slechts 15% is hiervoor in.

Plezier maken met de kinderen en lokale marktjes bezoeken behoren ook tot de favoriete bezigheden van Nederlanders op vakantie.

Nuchtere Hollander favoriete vakantieliefde

Ook als het op vakantieliefdes aankomt, houden de meeste respondenten vast aan hun eigen landje. Het merendeel zegt het liefst een nuchtere Hollander of Hollandse als vakantieliefde te willen. Slechts 18% loopt ook wel warm voor een ‘Tropische verrassing’ of een ‘Griekse God of Godin’ (15%).

Liedjes zingen met Nick & Simon

Nick en Simon blijken een geliefd vakantiegezelschap; 26% zegt met het duo op vakantie te willen, om ‘gezellig samen Nederlandse liedjes te zingen’. Ook met ons kersverse nieuwe koningspaar zou een kwart wel eens een vakantie willen doorbrengen. Op de derde plaats staat het duo Doutzen Kroes en Sunnery James; ‘lekker overal genieten van een VIP treatment’ (19%).

Vakantie voorpret

Gelukkig kan de voorpret nu al beginnen: de ultieme voorpret is voor velen het aanschaffen van nieuwe zomerkleding (dit geeft een derde aan). Verder droomt 27% nu al van het dragen van slippers. De geur van zonnebrandcrème brengt 19% van de vakantiegangers in de stemming! Bijna de helft van de ondervraagden houdt bovendien het weerbericht van de vakantiebestemming al ruim voorafgaand aan de reis in de gaten.

2 reacties op “Vakantieverlangens Nederlanders: luieren en lekker eten in een warm oord”

  1. cor verhoef zegt op

    Nee, het is me allemaal duidelijk. Die Nederlanders zijn sinds de VOC-tijd nauwelijks veranderd en blijven een avontuurlijk volkje, dat het onbekende niet schuwt. Om niet al teveel blootgesteld te zijn aan de elementen van het duistere buitenland, kiepert men nog steeds een mud aardappelen in de laadbak van de Toyota Cruiser, alvorens naar de Italiaanse Riviera af te reizen, want je weet immers maar nooit. Elke dag pasta is ook niet alles 😉

  2. Peter@ zegt op

    Wat dat betreft zijn de Nederlanders net Thaien die overal rijst mee naar toe nemen omdat ze geen dag zonder rijst kunnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website