Thailand topbestemming voor expats

Door Redactie
Geplaatst in Expats en pensionado, Onderzoek
Tags: , ,
1 november 2013

Op zoek naar een nieuwe start in het buitenland? De beste plaats om jezelf opnieuw uit te vinden, is Thailand. Ja, beste mensen, we hebben weer een onderzoek. En begin nou niet te zeuren, want onderzoeken zijn leuk. Je moet ze alleen met een korreltje zout nemen.

De toppositie van Thailand als bestemming voor kandidaat-expats is gerold uit een onderzoek onder zevenduizend expats door HSBC. Het staat allemaal haarfijn beschreven in de alweer zesde editie van de Expat Explorer Survey.

Maar niet alleen Thailand gooit hoge ogen, vijf van de tien topbestemmingen bevinden zich in Azië, hetgeen tot de uiterst sterke conclusie leidt dat Azië de meest gastvrije regio in de wereld is om je te vestigen. Benieuwd welke landen dat zijn? Dit zijn ze: Singapore, Taiwan, China en India.

Wat maakt Thailand zo aantrekkelijk voor expats? Laten we er eens een stel percentages tegenaan gooien:

 • 76 procent van de expats in Thailand vindt dat je er gemakkelijk vrienden kunt maken tegen 57 procent over de gehele steekproef.
 • Expats in Thailand hebben het beste sociale leven (59 pct) vergeleken met buitenlanders in andere landen. In China bedraagt dat percentage 44 procent, in India 37 procent, in Taiwan 36 procent en in Singapore 29 procent. In de gehele steekproef komt het op 26 procent. En nou niet stiekem narekenen.

De onderzoekers, nieuwsgierig als ze zijn, wilden ook weten hoe het zit met de financiën en factoren die belangrijk voor het expatgezin zijn. Wil je naar het buitenland om geld te verdienen? Dat moet je in Zwitserland, China of Qatar zijn. Dat zijn de topbestemmingen om je financiële situatie te verbeteren.

Neem je kinderen op sleeptouw? Ga naar Duitsland, Singapore, Frankrijk, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika.

Nog even het complete lijstje van de toptien: Thailand, Bahrain, China, Cayman eilanden, Australië, Singapore, India, Taiwan, Spanje en Brazilië.

(Bron: Bangkok Post/AFP, 1 november 2013)


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk cadeau voor sinterklaas of kerstmis? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thailand topbestemming voor expats”

 1. janbeute zegt op

  Heb dit verhaal gisteren al gelezen op Thai visa .

  De reacties hierop waren niet van de zelfde gedachte als het onderzoek .

  Jantje

 2. chris zegt op

  Door alles op 1 grote hoop te gooien, en de verschillen niet te beschrijven, krijg je onderzoeksuitkomsten die voor de een verwacht zijn en voor een ander onverwacht of zelfs ongeloofwaardig. Dat geldt ook voor dit onderzoek. Ik ken de vraagstelling van het onderzoek niet maar het maakt zeer waarschijnlijk een verschil of je expats vraagt die:
  – nog moeten werken voor hun geld en een baan zoeken in Thailand;
  – een persoon die via zijn bedrijf naar Thailand wil worden uitgezonden of gedetacheerd;
  – een eigen bedrijf willen opstarten in Thailand;
  – gepensioneerd zijn en getrouwd zijn;
  – gepensioneerd zijn en alleenstaand zijn;
  – kennis hebben van de situatie in Thailand (al vaker hier zijn geweest of niet: in dat laatste geval meet je eerder een beeld van Thailand en niet de werkelijke kennis van de expat over Thailand).
  Recent onderzoek onder gepensioneerden wijst uit dat Thailand op de negende plaats staat als het gaat om het land waar men zijn verdere, niet-werkzame leven zou willen slijten.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Chris U negeert mijn advies dat ik op de homepagina geef. Over opiniepeilingen zei een voorlichter destijds in het BBC-programma Yes Minister: Je kunt mensen alles laten zeggen in een onderzoek; je kunt ze alleen niet alles laten doen. Maar zelfs dat laatste is discutabel, hetgeen proeven met het blind geven van elektrische schokken hebben aangetoond. Opiniepeilingen moet je met een korreltje zout nemen, beter gezegd: een baal zout.

 3. Victor zegt op

  De bureaucratie is Thailand is moordend.
  Het lijkt me verstandig om te melden dat je toch ook echt wel wat vooronderzoek moet doen voordat je op Thaise bodem als ondernemer aan de slag kunt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website