Thailand in Top 10 mooiste bestemmingen ter wereld

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags:
15 juli 2013

Volgens een onderzoek van Sawadee onder 2.000 Nederlandse respondenten hoort Thailand bij de 10 mooiste bestemmingen ter wereld.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de Nederlandse reiziger het liefst op vakantie gaat buiten Europa. Nieuw-Zeeland is verreweg de populairste bestemming, gevolgd door India en Myanmar.

Mooiste wereldbestemmingen

Indonesië, Myanmar, Thailand en India zijn de populairste vakantiebestemmingen in Azië. Op het Amerikaanse continent voeren de Verenigde Staten, Argentinië en Costa Rica de lijst aan. Zuid-Afrika en Botswana vertegenwoordigen het continent Afrika in de top 10 van mooiste wereldbestemmingen.

Nieuw-Zeeland is de mooiste wereldbestemming. Niet zo gek, want het land heeft spectaculaire vulkanen, tropische regenwouden, uitgestrekte berglandschappen en witte zandstranden.

De Top 10 mooiste bestemmingen ter wereld:

 1. Nieuw-Zeeland
 2. India
 3. Myanmar
 4. Indonesië
 5. Verenigde Staten
 6. Argentinië
 7. Zuid-Afrika
 8. Botswana
 9. Costa Rica
 10. Thailand

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thailand in Top 10 mooiste bestemmingen ter wereld”

 1. Cornelis zegt op

  Moderator: graag meer onderbouwing van uw reactie, anders is het een oprisping.

 2. Cú Chulainn zegt op

  Gaap! Jammer dat het Thailandblog zulke subjectieve onderzoeken op zijn site plaatst. Sawadee klinkt alsof het iets mets Thailand te maken heeft. Dus hoe betrouwbaar is een onderzoek naar een land als dat onderzoek ook door een organisatie als Sawadee wordt uitgevoerd van de belangen behartigd van Thaialnd? Ik denk dat als het Iers toeristenbureau een enquete houdt, Ierland ook een bepaalde, gewenste, uitkomst laat zien. Thailand is mooi, maar de stranden puilen uit door het massa-toerisme en ik moet eerlijk zeggen, Vietnam is authentieker, wordt minder door toeristen overspoelt, en heeft ook prachtige stranden als Ha Thieng, dat echter niet volgebouwd is met hotels en waar het niet zwart ziet van de toeristen. Je bent als toerist daar echt in de minderheid. Ik was jaren met een Vietnamese getrouwd en kwam er daarom ook regelmatig. Ik kan daarom Thailand zeer goed met Vietnam vergelijken en helaas, Thailand komt op een tweede plaats. Thailand is veel te touristisch geworden, de expats en gepensioneerden drukken een te hoge stempel op de Thaise maatschappij, zij zijn te duidelijk aanwezig en Vietnam trekt gelukkig een ander typetourist aan dan de vele mannelijke toeristen die Thailand vnl. bezoeken vanwege de sexindustrie. Mijn huidige echtgenote is een Thaise, maar ik zelf ga liever naar een ander Aziatisch land dat niet zo overspoeld isdoor toerisme als Thailand. Helaas, ik had het liever anders gezien.

  • Khun Peter zegt op

   Een beetje vreemde redenatie. Als dit onderzoek door de TAT gesponsord zou zijn, dan zou Thailand zeker niet op de 10e plaats geëindigd zijn, denk je wel? Sawadee is overigens een Nederlandse touroperator voor verre reizen.
   Geen enkel onderzoek is 100% objectief. Het begint al bij de vraagstelling, die manipuleerbaar is.

 3. egon wout zegt op

  Niettemin laat deze lijst zien hoe cosmopolitisch de nederlander is.Iets om trots op te zijn daar al deze verre reizen hun positieve invloed op de nederlanse samenleving zullen hebben


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website