Spanje is de favoriete vakantiebestemming in 2020. Met een aandeel van 21% staat Spanje op de 1e plaats, gevolgd door Griekenland met 12%, Italië op 7% en Turkije op 5%. Thailand staat ook in de top 15 van gewilde bestemmingen.

Dit blijkt uit de uitslag van de grote TravelXL vakantie-enquête 2020 waaraan meer dan 3900 respondenten mee hebben gedaan. Opvallend is dat 23% aangeeft dit jaar naar een minder bekende bestemming te gaan. Een derde van de ondervraagden heeft de vakantie voor dit jaar al geboekt en 60% gaat dit nog doen.

Soort vakantie

De zomerstrandvakantie is met 45% de meeste geboekte soort vakantie gevolgd door een verre Rondreis buiten Europa met 15% , een stedentrip (13%) en een rondreis Europa(9%). Het vliegtuig wordt door 79% gekozen als vervoermiddel, 14% kiest de auto, 2% de bus/touringcar en 2% een cruise. Op de vraag welk type vakantie, kiest bijna de helft (46%) voor een vakantie ‘alleen voor volwassenen’ gevolgd door de familie/gezinsvakantie met 37%.

Milieu

Slechts vijftien procent van de vakantiegangers zegt met het boeken van een vakantie rekening te houden met het milieu, 34% niet, 44% beperkt en 5% is bereid om voor de milieugevolgen 1% van de reissom te compenseren.

Top 15 vakantiebestemmingen:

 1. Spanje 21%
 2. Griekenland 12%
 3. Italië 7%
 4. Turkije 5%
 5. Noord Amerika 4%
 6. Frankrijk 3%
 7. Portugal 3%
 8. Oostenrijk 3%
 9. Curaçao 2%
 10. Indonesië 2%
 11. Nederland 2%
 12. Thailand, Indochina, Vietnam 2%
 13. Zuid-Amerika 1%
 14. Afrika 1%
 15. Anders 30%

8 reacties op “Thailand in top 15 van favoriete vakantiebestemmingen Nederlanders”

 1. Ger zegt op

  Een beetje merkwaardig dat Bijv Duitsland niet in het lijstje staat, want natuurlijk staat Duitsland in de top 15. Maakt voor mij het onderzoek wat minder betrouwbaar !

  Ger

 2. Ger zegt op

  Oh het gaat om een strandvakantie?

  • Joop Dobber zegt op

   Nou weet ik niet strandvakantie….Oostenrijk staat er wel bij….

   Groetjes Joop

  • Peer zegt op

   Inderdaad Ger,
   Beetje verdacht want Oostenrijk heeft geen strand. Duitsland wél, neem de badplaatsen én mondaine hotels aan de Oostzee.

 3. l.lagemaat zegt op

  In 2018 is bij NBTC-NIPO Research naar vakanties een totaal ander beeld te zien.
  Frankrijk op plaats 1
  Duitsland op plaats 4

  Interessant hoe verschillende onderzoeken zo kunnen verschillen.

  • Het onderzoek is gedaan naar het boekingsgedrag van klanten van een reisbureau. Voor een reisje naar Duitsland of Belgie ga je meestal niet naar een reisbureau.

 4. John Chiang rai zegt op

  Ik denk dat de Nederlanders die op hun centen passen,en dat zijn er nog al wat als ik hier zo af en toe de reacties lees,zeker de komende tijd meer gebruik gaan maken van de Turkije.
  De lage 5% vakantiegangers voor een land met vaak uitstekende all inclus.aanbiedingen,goed eten en drinken, en haast concurentievrije prijzen,goede Hotels en veel bezienswaardigheden,lijkt mij haast zeker aan de lage kant.

 5. chris zegt op

  Was de vraag:
  – naar welk land zou u in 2020 echt op vakantie willen? (=droom)
  of:
  – als u morgen zou boeken voor een vakantie in 2020, welk land heeft dan uw voorkeur?

  Ik heb ongeveer 15 jaar in vakantie-onderzoek gewerkt en er is eigenlijk geen verband tussen plannen en echte gerealiseerde vakanties, zelfs niet in hetzelfde jaar. Maar mensen zijn natuurlijk aardig genoeg om een antwoord te geven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website