Thailand staat op plaats 44 als het gaat om de 53 rijkste landen ter wereld. Dat bleek dinsdag uit het nieuwste Global Wealth Report van verzekeraar Allianz. Daarin worden het vermogen en de schulden van huishoudens in 53 landen geanalyseerd.

Thai hebben gemiddeld 1.986 euro aan nettovermogen en bezittingen. Ter vergelijking Nederlanders staan op de zesde plek met iets meer dan 78.000 euro aan nettovermogen en bezittingen. Onze zuiderburen, de Belgen, doen het ook goed en staan zelfs op de vierde plaats met netto 84.771 euro. Volgens het overzicht zijn Zwitsers met een gemiddeld netto bezit van 157.446 euro de rijkste mensen.

Nederland gestegen

In de top 20 van rijkste landen staat Nederland dus op de zesde plaats voor wat betreft netto financiële activa per hoofd van de bevolking (EUR 78.060) en vierde voor wat betreft bruto financiële activa (EUR 126.700). In beide gevallen is dit een stijging van twee plaatsen ten opzichte van 2000. Deze goede prestatie van Nederland staat in schril contrast met andere landen in de eurozone die flink duikelden, met name op het gebied van bruto financiële activa: Duitsland en België daalden vier plaatsen, Frankrijk vijf en Italië zelfs elf. Een verklaring voor de behoorlijk sterke prestatie van Nederland zou kunnen liggen in het uitstekende pensioenstelsel.

Het complete rapport is hier te lezen: www.allianz.nl/allianz/nieuws/nieuws2015/globalwealth2015#


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “‘Thailand op plek 44 in lijst van 53 rijkste landen ter wereld’”

 1. Soi zegt op

  In de NL media vandaag wordt toevalligerwijs eveneens melding gemaakt van het verschijning van het “Global Competitiveness Report 2015 – 2016” van denktank World Economic Forum. Hoe dit rapport zich verhoudt met die van Allianz is mij onbekend. World Economic Forum onderzoekt 140 landen en vergelijkt deze op talrijk gebied. Via deze link is het rapport in te zien cq als pdf te downloaden. http://www.weforum.org/reports/global-competitiveness-report-2015-2016

  Nederland is dit jaar gestegen van de 8ste naar de 5de plek. In 2013 was ons land nog uit de top-5 gevallen. Thailand bezet van de betreffende 140 landen een lage middenpositie. Op sommige gebieden wat hoger, op een ander aantal lager. Leuk is om de gegevens van TH af te zetten tegen die van andere ASEAN-landen.

 2. robert vereecke zegt op

  Belgie staat op de 4de plaats. Zijn de levenslustige Bourgondiers dan nog rijker dan de zo spaarzame Nederlanders?

 3. Gerard Van Heyste zegt op

  Belgie doet het zeer goed van de eerste plaats naar de vierde onze noorderburen op nr zes ,wetende dat wij geen aardgas of andere bronnen hebben,nu afwachten voor volgend jaar, opvang vluchtelingen zal diep in ons spaarpotje zitten?? zolang er maar geen misbruik van gemaakt wordt !

 4. ruud zegt op

  Het is de vraag hoe het wordt berekend.
  Nederland heeft misschien een hoop geld op de bank, maar geen bossen, omdat die in het verleden al zijn omgehakt.
  Thailand heeft nog enorm veel vermogen in ongebruikt land, dat waarschijnlijk niet wordt meegenomen als kapitaal.
  En een dun bevolkt land als de verenigde staten hebben uiteraard ook een enorm potentieel aan ongebruikt land en delfstoffen.
  Al dat land is van de inwoners van de verenigde staten samen, dus in potentie een enorm vermogen.

 5. Jacques zegt op

  Thailand op plek 44 in de wereld, daar kijk ik van op. Het zou de drie procent vermogende in Thailand sieren om dit geld te delen met de armen, want het contrast is nog hemelschrijnend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website