75% neemt tablet of laptop mee op vakantie

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: , , ,
3 juli 2014

Nederlanders gaan dit jaar massaal op vakantie met tablet en laptop. Met name de tablet en e-reader verdringen het vertrouwde boek en het tijdschrift.

Dit blijkt uit een onderzoek van Zoover onder 1700 vakantiegangers. Een ouderwetse dobbelsteen wordt tijdens vakantie nog maar door 37% van de Nederlanders geworpen.

Laptop maakt plaats voor tablet

We gaan op vakantie en nemen mee: elektronica. Een mobiele telefoon is bijna niet meer weg te denken in het dagelijkse leven, 91% neemt deze dan ook mee op vakantie. De laptop wordt iets vaker thuisgelaten dan vorig jaar. Daarvoor in de plaats neemt de Nederlander veel vaker een tablet mee. 12% meer dan vorig jaar. Daarmee heeft meer dan de helft van de vakantiegangers een tablet mee.

Natuurlijk delen we onze vakantie-ervaringen via social media en lezen we het nieuws, maar steeds vaker gebruiken we de tablet om ons te oriënteren op de activiteiten en leuke uitjes in de omgeving van ons vakantie-adres.

We lezen steeds meer digitaal op vakantie

Wordt er dan niet meer gelezen op vakantie? Jawel, leesvoer genoeg bij de Nederlandse vakantiegangers! Een fysiek boek gaat bij 51% mee in de bagage en daarbij neemt nog eens 37% een digitaal boek mee. Ook tijdschriften worden gelezen op vakantie: 47% neemt de blaadjes nog altijd mee in de koffer. Toch neemt het aandeel boeken, tijdschriften en papieren reisgidsen snel af. De tablet en het digitale boek nemen veel van deze functies over.

Wat? Percentage 2014 Percentage 2013
1. Mobiele telefoon (smartphone) 70 61
2. Tablet 56 44
3. Boek 51 58
4. Tijdschriften 47 54
5. Puzzelboekjes 38 44
6. Papieren reisgids 38 43
7. Digitaal boek 37 32
8. Ouderwets spelletje 26 28
9. Mobiele telefoon (geen smartphone) 21 33
10. Laptop 19 22
11. MP3 speler/iPod 16 22
12. Fietsen 10 10
14. Spelcomputer 3 5
15. DVD-speler 3 4
16. Televisie 3 2

.

Slechts 11% vindt Wifi niet belangrijk bij vakantiekeuze

Met alle elektronische apparatuur die we meeslepen moet er natuurlijk wel een fatsoenlijke internetverbinding aanwezig zijn. Van de ondervraagden zegt 79% bij zijn accommodatiekeuze rekening te houden met de aanwezigheid van WiFi. Alleen WiFi bij de receptie vinden we niet voldoende want 77% wil WiFi op het gehele terrein van de accommodatie.

Wat neem jij mee op vakantie naar Thailand?


» Laat een reactie achter


2 reacties op “75% neemt tablet of laptop mee op vakantie”

 1. Sjaak S zegt op

  Ik ga dan wel niet meer op vakantie naar Thailand, want ik woon er nu. Maar als wij in Thailand ergens op vakantie gaan (of ook naar het buitenland), neem ik als electronische apparaten mijn smartphone, tablet en e-book reader mee. Deze drie vervangen mijn boeken, laptop en in veel gevallen, foto apparaat. en besparen véél plaats. Nu zou ik mijn tablet als e-boek reader kunnen gebruiken, echter het leest véél aangenamer op een reader met e-inkt. En het apparaat is superlicht, verbruikt nauwelijks stroom en leidt niet af om spelletjes te spelen of andere dingen te doen. De 500 boeken of meer die op mijn e-boek reader staan, wegen minder dan een papieren boek!
  Wifi vind ik wel handig, al is het maar om informatie op te zoeken over verbindingen of bezienswaardigheden. Vooral hier in Azië vertrouw ik meer op internet dan op aanbevelingen van mensen die ik tegen kom.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Jack G. zegt op

  Ik probeer zo weinig mogelijk moderne apparaten mee te nemen. Ik heb vakantie!! Laptop mee betekent gewoon je baas de kans krijgt om je gewoon te laten werken tussen het vakantie vieren door. ik check geen email, facebook enz werken lekker niet op mijn Thaise telefoonnummer. 2 mensen weten hoe ik te bereiken ben in noodgevallen. Ik mag 30 kg bagage meenemen en dan is het heel makkelijk om een tweedehands boekje mee te nemen. Lekker ezelsoren maken onder de Thaise zon. Heerlijk!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website