In de lijst van duurste steden om te wonen staat Bangkok op een 61e plaats. Waar je niet naar toe moet gaan als je goedkoop wilt leven is Singapore. Deze stad stoot zelfs Tokyo van de eerste plaats in 2014. Dit blijkt uit Worldwide Cost of Living survey van The Economist.

In totaal zijn 131 steden wereldwijd in kaart gebracht voor het tweejaarlijks onderzoek. Er is onder meer gekeken naar de waarde van de plaatselijke valuta, inflatie en kosten van levensonderhoud.

Singapore scoort vooral hoog als duurste stad door de forse kosten van autorijden. De transportkosten in Singapore zijn zelfs bijna drie keer hoger dan in New York. Bovendien heeft deze stadstaat weinig natuurlijke hulpbronnen. Singapore is afhankelijk van andere landen voor energie- en watervoorziening, waardoor ook de kosten van nutsvoorzieningen erg hoog zijn. Daarnaast is Singapore de duurste stad ter wereld om kleding te kopen.

De titelhouder van twee jaar geleden, Tokio, daalde van de eerste plaats naar de zesde plaats. De daling van de Japanse stad is te wijten aan de zwakkere yen.

De 10 duurste steden ter werelds om te wonen zijn:

  1. Singapore
  2. Parijs
  3. Oslo
  4. Zürich
  5. Sydney
  6. Caracas
  7. Genève
  8. Melbourne
  9. Tokyo
  10. Kopenhagen

In het onderzoek worden meer 400 individuele prijzen van 160 producten en diensten vergeleken. Er wordt onder ander gekeken naar de kosten van voedsel, drank, kleding, huishoudelijke artikelen en persoonlijke verzorging. Maar ook naar de prijzen van een huurhuis, vervoer, nutsbedrijven, particuliere scholen, huishoudelijke hulp en recreatieve kosten. In totaal worden er meer dan 50.000 prijzen verzameld en vergeleken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website