Rondreis Thailand populair bij Nederlanders

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags:
20 januari 2015

Uit een onderzoek onder Nederlanders blijkt dat Thailand een populaire bestemming is voor een rondreis. Het Aziatische land scoort daarmee een zesde plaats in de top 10 van landen die genoemd worden voor een rondreis. Van de Aziatische landen is alleen Indonesië op plek vier een geduchte concurrent. 

Deze top 10 is samengesteld door Rondreis.nl die aan ruim 1500 Nederlanders vroeg naar het favoriete land om in te reizen.

Als beste land voor een rondreis wordt de VS genoemd (12,2 procent) en dat vooral om de ‘afwisselende landschappen’, ‘spectaculaire steden’ en ‘eindeloze reismogelijkheden’. De VS blijft daarmee Australië (10,6%) en Nieuw-Zeeland (8,5%) voor.

IJsland meest geliefd in Europa

Nederlanders ontdekken bij voorkeur verre bestemmingen. Meer dan 90 procent van de reisliefhebbers geeft de voorkeur aan een land buiten Europa. Indonesië en Zuid-Afrika staan op plek vier en vijf, gevolgd door Canada, China en Argentinië. Ruim 25 procent van de reizigers kiest bij een rondreis voor een Aziatisch land.

Pas op plek vijftien staat de eerste Europese bestemming: IJsland, even later gevolgd door Noorwegen. Als reden voor het prefereren van een verre reis worden ‘de mooie natuur’, ‘exotische cultuur’, ‘het aangename klimaat’ of ‘het lekkere eten’ vaak genoemd.

De top 10 landen voor een rondreis:

 1. Verenigde Staten (12,2%)
 2. Australië (10,6%)
 3. Nieuw-Zeeland (8,5%)
 4. Indonesië (6,3%)
 5. Zuid-Afrika (5,9%)
 6. Thailand (4,7%)
 7. Canada (4,6%)
 8. China (2,4%)
 9. Argentinië (2,3%)
 10. Vietnam (2,2%)

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Rondreis Thailand populair bij Nederlanders”

 1. fransamsterdam zegt op

  Ik geloof er geen ene moer van dat op de vraag: “Noem eens een leuk land voor een rondreis”, 1 op de 12 Nederlanders spontaan met Nieuw-Zeeland komt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website