Een meerderheid van de Thai wil dat de noodtoestand in het land wordt opgeheven nu de Covid-19 situatie sterk is verbeterd, maar de meesten willen wel dat de avondklok en de sluiting van bars gehandhaafd blijft, aldus een opinieonderzoek door het National Institute of Development Administration (Nida Poll).

De peiling werd gehouden op 11 en 13 mei onder 1.259 mensen van 18 jaar en ouder, uitgevoerd in het hele land (verschillende niveaus van opleiding en beroep). Een meerderheid van 57,74% van de respondenten willen dat de noodtoestand wordt opgeheven, omdat er vrijwel geen besmettingen meer zijn en mensen met verschillende beroepen hun werk weer kunnen hervatten. Van hen was 35,98% het sterk eens met het voorstel en 21,76% was het er matig mee eens.

Zo’n 15,15% is tegen het voorstel om de noodtoestand op te heffen, daarvan is zelfs 25,74% er fel op tegen omdat ze bang zijn voor een tweede golf van de Covid-19-pandemie. De rest, 1,35%, had geen commentaar of was niet geïnteresseerd.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Poll: Meerderheid van de Thai willen dat de noodtoestand wordt opgeheven”

 1. albert zegt op

  De grote groep Thai weten niet eens wat het virus doet.
  Kijk maar naar hun manier van social distance.
  Daarbij ze leven in een democratie …..

  • Sjaak S zegt op

   Waar slaat deze bewering op? Is dat een feit? Heb je onderzoek gepleegd?

 2. Peter zegt op

  Wanneer houdt deze hysterie een keer op. Het wordt meer en meer
  duidelijk dat het coronavirus helemaal niet zo dodelijk is. Wel wordt steeds meer
  duidelijk dat de gevolgen van de extreme maatregelen veel en veel erger zijn dan de gevolgen van het
  virus. Één voorbeeld , in India sterven er ieder jaar meer dan 400.000 mensen aan tbc Overdraagbaar via de zelfde weg als het coronavirus . Nooit is er gedacht aan een lock down .
  In Thailand zijn er DAGELIJKS 50 verkeersslachtoffers te betreuren . Totaal aantal doden door corona 58 tot nu toe. Etc. Etc.
  Ik maak me echt grote zorgen maar niet over corona zelf.

 3. Jacques zegt op

  Ik ben het met de meerderheid eens. Verstandige mensen waarvan er velen het water aan de lippen hebben en zo niet door kunnen gaan. Dat golfje dat in Thailand heeft huisgehouden is van een andere orde gebleken als de tsunamie van Phuket. Wel zou ik tijdelijke maatregelen nemen ter bescherming van de ouderen en zwakkeren in de samenleving. Die doelgroep loopt het meeste gevaar. Natuurlijk wel blijven ijveren op disciplinair gedrag. Dus de rem op alcohol en de bars lekker gesloten houden en afbouwen, daar is deze mensheid wel mee gediend.

 4. Mike zegt op

  Ja mee eens de gekte neemt zelfs toe nu er nauwelijks nog sprake is van een virus in thailand. Gisteren naar terminal 21 in Pattaya : Inchecken met de phone bij de ingang, eenmaal binnen bij elke winkel weer overnieuw inchecken met de phone, weer handen spray.

  Bij het foodcourt : meisjes achter de kassa achter dikke glasplaten, weer inchecken, geen bestek, geen dienbladen, geen tissues, alle bestellingen worden geleverd voor meenemen. Dan kan je per pesoon plaatsnemen aan een tafeltje, of met z’n tweeën aan een grote tafel met diagonale indeling.

  Krankzinnige situatie natuurlijk gezien het feit dat stellen over het algemeen bij elkaar wonen en het bed delen, het is gewoon absurd.

  Deze maatregelen hadden misschien zin gehad met 100+ gevallen per dag, maar we zitten al tijden op bijna nul. De angst en de waanzin moet eens ophouden, maar hoe je de politiek zover krijgt is mij een raadsel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website