Nederlanders willen WiFi en gadgets op vakantie

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: ,
23 juli 2015

Zeker 62 procent van de Nederlandse vakantiegangers vindt WiFi op het vakantieadres erg belangrijk Men gebruikt WiFi vooral om hun e-mail te checken en 44% ook om WhatsApp berichtjes te versturen. 

Nederlanders nemen daarnaast behoorlijk wat waardevolle gadgets mee op vakantie. Elektronica die meegaan op reis zijn: smartphones (70%), compactcamera’s (64%), tablets (46%), navigatiesystemen (28%) en e-readers (24%). Een reden temeer om een goede reisverzekering af te sluiten.

Dit alles blijkt uit een enquête van vergelijkingssite Kieskeurig.nl onder ruim 600 consumenten.

Het blijkt dat de compactcamera door 44% nog steeds wordt gebruikt voor het maken van vakantiefoto’s, ondanks dat zeven op de tien Nederlanders hun smartphone meenemen op reis. Volgens dit onderzoek neemt de populariteit van de compactcamera wel af: drie jaar geleden maakte 69% de vakantiekiekjes met een fototoestel. De smartphone wint aan populariteit als het gaat om het vastleggen van vakantiemomenten: van 7% in 2012 naar 26% in 2015.

Verder blijkt dat vrouwen graag naar Canada of Curacao op vakantie gaan. Mannen hebben een andere bestemming in gedachten: de Verenigde Staten of Australië.

1 reactie op “Nederlanders willen WiFi en gadgets op vakantie”

  1. Fransamsterdam zegt op

    Als vrouwen graag naar Canada of Curaçao gaan, en mannen graag naar de Verenigde Staten of Australië, zou ik ook wel willen weten waar ze uiteindelijk het meest terecht komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website