Nederlanders graag actief tijdens de vakantie

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: ,
30 september 2014

Hoe vierde Nederland de vakantie en zijn we met z’n allen juist passief of actief tijdens onze welverdiende vrije tijd? Uit een onderzoek blijkt vooral het laatste, Nederlandse vakantiegangers geven de voorkeur aan een actieve vakantie.

Foto boven: Fietsen in Bangkok

Uitstapjes en excursies

Uitstapjes en excursies vormen een belangrijk onderdeel van onze vakantie. Gemiddeld zijn we zo’n 3 uur per dag bezig met het ontdekken van de omgeving op de vakantiebestemming. De specifieke uitstapjes en excursies worden door het overgrote deel van de Nederlanders (68% ) ter plaatse geboekt bij de reisleiding of excursie-aanbieder. Als er een uitstapje wordt gemaakt, kopen we de lunch meestal in een lokale supermarkt. Hoewel wij Nederlanders in het buitenland te boek staan als gierig, pakt slechts 8% elke dag wat extra’s mee bij het ontbijtbuffet om dit bij de lunch op te eten.

Sportieve activiteiten

Ook op sportief gebied zit Nederland niet stil tijdens de vakantie. Het blijkt dat veel Nederlanders de voorkeur geven aan een actieve vakantie. Maar liefst 35,5% van de vakantiegangers sport dagelijks tijdens de vakantieperiode. Gemiddeld sporten we ongeveer een half uur per vakantiedag.

Lezen en internet

Tijdens de vakantie wordt er aardig wat afgelezen. Per dag besteden we gemiddeld 2 uur en 20 minuten aan lezen. We lezen gemiddeld 1,8 boeken per persoon tijdens de vakantie. Uit dit onderzoek blijkt dat het internetgebruik op de vakantiebestemming veel lager ligt dan thuis. Gemiddeld zijn we per dag slechts drie kwartier achter de laptop, tablet of smartphone te vinden.

Ontspannen en slapen

Natuurlijk vinden we het ook heerlijk om even helemaal niets te doen. Zo ontspannen we graag op het strand of bij het zwembad. De meeste vakantiegangers slapen tijdens de vakantie net zo goed als thuis. Opvallend is dat twee keer zoveel vrouwen (20% van de vrouwen, tegenover 10% van de mannen) aangeeft dat zij tijdens de vakantie juist slechter slapen dan thuis.

Bron: Corendon Vakantie Onderzoek dat in juni 2014 is afgenomen onder 1163 respondenten.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Nederlanders graag actief tijdens de vakantie”

  1. fransamsterdam zegt op

    Leuk altijd, statistieken en de interpretatie. Ongeveer 1/3 sport dagelijks. Dat zijn de mensen die op fiets- wandel- ski- watersport- of salsavakantie zijn. Die doen dat wel anderhalf uur per dag, zo stel ik mij voor. Gemiddeld wordt er een half uur per dag gesport. De overige 2/3 ligt dan dus minimaal de hele dag op de spreekwoordelijke luie reet.

  2. Jack G. zegt op

    Nederlanders kunnen dus moeilijk ontspannen. Nederlanders vragen ook vaak om 20 of 30 minuten massage. Dan hoor ik het liedje van Herman van Veen alweer in mijn hoofd. We moeten rennen enz.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website