Mannen vinden een vakantie met vrienden het leukst

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags:
5 september 2013

Mijn ‘eerste keer’ naar Thailand was een vakantie met vier vrienden. De tweede keer ook, met een iets gewijzigde samenstelling. Ik koester daar nog steeds bijzonder leuke herinneringen aan en durf wel te stellen dat met vrienden op vakantie gaan het leukste is.

Uit een onderzoek blijkt dat mannen een vakantie met vrienden hoger waarderen dan met de familie, zo meldt Zoover.

Mannen zijn in 2013 positiever over hun vakantie-ervaring dan vrouwen. Veel verschil is er niet. Mannen waarderen de vakantie met 0,07 punt beter. Wel zijn mannen positiever over een vakantie met vrienden. In 2013 waarderen mannen reizen met vrienden met een 8,2 terwijl ze de vakantie met hun gezin waarderen op een 7,9.

Nederlander waardeert zomervakantie 2013 het hoogst

Nederlandse vakantiegangers hebben nog nooit eerder hun zomervakantie zo hoog gewaardeerd als in 2013. Met een gemiddelde score van een 8,3 scoort 2013 ruim hoger dan vorig jaar. Toen gaven we de vakantie nog een 8,1 gemiddeld.  Zoover bekeek bijna 1 miljoen  vakantiebeoordelingen van de afgelopen zomers.

Waarschijnlijk wordt het positieve vakantiesentiment worden veroorzaakt door de crisis. We genieten meer van onze vrije tijd en vergeten daardoor de zorgen die er zijn. Ook lijken accommodatiehouders als gevolg van teruglopende vraag beter hun best te doen om het gasten nog beter naar de zin te maken. Een andere belangrijke reden lijkt het fantastische zomerweer te zijn. In grote delen van Europa waren juli en augustus zonovergoten en viel er weinig neerslag.

Bed & Breakfast best gewaardeerd

Een verblijf in een Bed & Breakfast wordt het hoogst gewaardeerd. Gasten die hier logeerden afgelopen zomer gaven dit accommodatietype gemiddeld een 9,2.  De selecte groep die zich het huren van een vakantiehuis kon veroorloven waardeerden hun verblijf ook hoog. Gemiddeld met een 8,9.

Een verblijf in een vakantiepark werd het minst gewaardeerd. Een 7,6 werd deze zomer gegeven. Bij de hotels scoort een 5 sterren hotel het hoogst. Gemiddeld een 8,4.

10 belangrijkste Accotypes Cijfer 2012 Cijfer 2013
1 Bed & Breakfast 9,1 9,2
2 Vakantiehuis 8,7 8,9
3 Appartement 8,3 8,6
4 5 sterren hotel 8,3 8,4
5 4 sterren hotel 8,0 8,1
6 Aparthotel 7,9 8,1
7 3 sterren hotel 7,6 7,9
8 Camping 7,7 7,8
9 2 sterren hotel 7,6 7,7
10 Vakantiepark 7,6 7,2

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website