Meest leefbare steden ter wereld: Bangkok op plaats 117

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: ,
6 maart 2015

Bangkok staat op plaats 117 in de jaarlijkse top van meest leefbare steden ter wereld. Amsterdam staat op nummer 11. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd rapport van adviesbureau Mercer*.

De Nederlandse hoofdstad stond vorig jaar ook op die plek in de internationale ranglijst. Wenen (Oostenrijk) voert, net als vorig jaar, de lijst aan.

Het bureau bekijkt de onderzochte steden uit het oogpunt van expats, inwoners die er geplaatst zijn door hun werkgever. Er wordt onder meer gekeken naar prijzen, criminaliteit en luchtverontreiniging.

Zürich (Zwitserland) staat op de tweede plaats, gevolgd door Auckland (Nieuw-Zeeland), München (Duitsland) en Vancouver (Canada). West-Europese steden doen het relatief goed op de wereldwijde ranglijst. De minst leefbare steden van West-Europa zijn het Ierse Belfast (63) en het Griekse Athene (85).

De minst leefbare stad ter wereld is Bagdad (Irak) die staat net als voorgaande jaren onderaan de lijst.

Meest leefbare steden in Azië

In Azië is Singapore, op plaats 25, de stad met de hoogste levensstandaard voor expats. Tokio staat op de 44-ste plek. In Zuidoost-Azië scoort Kuala Lumpur (84) goed, gevolgd door Bangkok (117), Manila (136) en Jakarta (140).

Bron: www.uk.mercer.com/newsroom/2015-quality-of-living-survey

*Mercer is een vooraanstaande mondiale aanbieder van advies op het gebied van Talent, Health, Retirement en Investments. Mercer heeft meer dan 20.000 mensen in dienst, verspreid over ruim 40 landen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Meest leefbare steden ter wereld: Bangkok op plaats 117”

 1. Gerrit Tienkamp zegt op

  Geloofd U dat, dat Bangkok op de 117 plaatst staat ?
  Ik in ieder geval niet.
  Niemand weet hoeveel expats er in Bangkok wonen.
  Zelfs het exacte aantal inwoners wordt gewoon geschat, om dat er geen inschrijf verplichting is.
  Zelf vind ik Bangkok een goed leefbare stad, en het is ook afhankelijk van in welk gedeelte je van de stad woond.

 2. Jan zegt op

  Of je nu gelooft of niet: Bangkok is een stad waar veel luchtverontreiniging is. Ik kom er elk jaar voor een paar dagen en ben blij dat langer niet nodig is.. Bangkok is ook gevaarlijk druk om van chaos maar niet te spreken..
  Hoeveel expats er nu wonen: totaal onbelangrijk.
  Er zijn altijd gedeelten waar het minder druk is.
  Ik ga ervan uit dat de lijst zorgzaam is samengesteld.

 3. Peter zegt op

  Vreemd. Twee jaar terug ben ik drie weken in Bangkok geweest en heb mij prima vermaakt. Het was niet overal even schoon en op straat links en rechts wel eens wat rommel. Maar de reactie van Jan, tsja. dat kan ik mij niet indenken, “niet langer dan nodig.”

  Een kennis van mij zei ook, in Bangkok is niets te doen, het is er smerig, het stinkt, dus landen en daar zo snel mogelijk vandaan.
  Het kan aan mij liggen, maar ik wil er wel graag weer heen.

 4. Jan zegt op

  Peter: er is in Bangkok veel (ook aan moois) te zien maar het gaat in deze met name om de leefbaarheid.

 5. Gerrit Tienkamp zegt op

  Dit artikel ging volgens mij over #Expats, en niet over greenhorns die er 3 dagen per jaar komen.
  De beste Hollandse stuurlui staan weer aan wal blijkt.

  Ja er zijn wijken waar het vuil is, maar dat licht aan de lokale ambtenaar.
  Iedere wijk heeft en controleur, met een aantal (werkverschaffings werkers)
  Wij leven met een groep expats bij elkaar en geven dikwijls een fooitje aan de leider van zo’n groepje schoonmakers, en dat werk stimulerend.

  • Jan zegt op

   Het gros van de expats zetten Bangkok op plaats 117… dat zegt mij genoeg. Die mening (de lage waardering) ben ik dus ook toegedaan….
   Ik lees hier (Gerrit Tienkamp) een zeer afwijkende mening….

 6. Richard zegt op

  Lach me altijd dood om dit soort onderzoeken, men stuurt de mensen een kant op daar waar men ze hebben wil en men moet vooral gebruik maken van de service van het onderzoekend bureau. Er bestaan onderzoeken waarbij Bangkok in de top 10 staat, het is maar net hoe je er tegen aan, of tegen aan wilt kijken. En zo een reactie las van Jan dat het gevaarlijk is dat zegt meer van Jan, die zal in Tietjerksteradeel ook alleen maar gevaren zien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website