Kleren maken de reiziger: ‘passion for fashion’

Door Redactie
Geplaatst in Onderzoek
Tags: ,
7 september 2018

Nieuw wereldwijd onderzoek onthult hoe gevoel voor stijl onze stemming en ons zelfvertrouwen op reis beïnvloedt. Meer dan de helft van de wereldreizigers (57%) besteedt elke dag veel aandacht aan hun uiterlijk, en twee van de vijf reizigers (39%) geven tijdens hun vakantie zelfs meer om hun uiterlijk dan wanneer ze thuis zijn, zo blijkt uit onderzoek van Booking.com.

Bijna twee vijfde (38%) van de wereldreizigers voelt zich zelfverzekerder tijdens hun vakantie dan thuis en bijna de helft is het erover eens dat het belangrijk is er op vakantie op je mooist uit te zien (48%). Ruim twee vijfde (43%) haalt alles uit de kast om er goed uit te zien op de vakantiefoto’s die ook op social media belanden.

Vakantie-outfits spelen hierbij een belangrijke rol! Bijna twee vijfde van de reizigers wereldwijd (39%) zegt dat hun vakantiegarderobe enorm bijdraagt aan hun zelfvertrouwen tijdens de vakantie. Zozeer zelfs dat de effecten van vakantiestijl veel langer aanhouden dan de reis zelf. Bijna de helft van de reizigers wereldwijd (47%) voelt zich geïnspireerd en verandert na de vakantie hun eigen persoonlijke stijl.

De onderzoeksresultaten op een rij:

 • Meer dan de helft van de reizigers wereldwijd (57%) besteedt dagelijks veel aandacht aan hun uiterlijk, en bijna twee vijfde (39%) besteedt op vakantie meer aandacht aan het uiterlijk dan thuis.
 • Bijna de helft van de reizigers wereldwijd (48%) vindt het belangrijk om er op vakantie goed uit te zien; ruim twee vijfde (43%) haalt alles uit de kast om er goed uit te zien op de vakantiefoto’s die ook op social media belanden.
 • Stijlkeuzes kunnen van invloed zijn op je stemming tijdens je vakantie. Bijna twee vijfde (39%) van de reizigers zegt dat het dragen van de juiste vakantiekleding de sleutel is tot zelfvertrouwen op reis.
 • De effecten van de vakantiestijl duren veel langer dan de vakantie zelf. Bijna de helft van de reizigers wereldwijd (47%) verandert na de vakantie hun eigen stijl.

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Kleren maken de reiziger: ‘passion for fashion’”

 1. rene23 zegt op

  Ik zie in Thailand niet veel anders dan short, T- shirt en flipflops.

 2. Sjaak S zegt op

  Geweldig zelfvertrouwen… dat zie ik bij de oude mannen met een dikke bierbuik en armloze t-shirts. Of laatst, een oudere buitenlandse vrouw op de fiets met een dun bloesje zonder bh. Dit zijn dus mensen die barsten van zelfvertrouwen of niet?
  Maar misschien kloppen de cijvers: 39% let op de juiste kleding en de rest…. ???

 3. Sjaak S zegt op

  Waarom daar nu cijvers en niet cijfers staat is me een raadsel!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website