Een vakantie naar Thailand zit er voor veel Nederlandse gezinnen niet in, ruim een kwart zegt dat het sparen voor een vakantie niet meer lukt door de financiële crisis.

Ook besteedt 25% van de ondervraagden steeds minder van het vakantiegeld daadwerkelijk aan de vakantie. Door de crisis is het vakantiegeld nu harder nodig voor andere doeleinden. Dit blijkt uit een onderzoek door JongeGezinnen.nl onder ruim 900 moeders.

De meerderheid van de gezinnen past hun vakantieplannen aan, omdat zij de crisis wel degelijk voelen. Een kwart gaat niet ver van huis en bij 20% is wintersport afgenomen in populariteit. 16% geeft aan minder op zonvakantie te gaan en ongeveer een derde geeft minder geld uit tijdens hun vakantie.

Toekomst minder op vakantie

Meer dan de helft van de moeders denkt ook dat de crisis in de toekomst nog meer invloed heeft op de vakantiekeuze. Bijna de helft van de moeders verwacht in de toekomst minder op vakantie te kunnen gaan en een derde denkt minder geld te kunnen besteden tijdens de vakantie. Ook een deel zegt waarschijnlijk dichter bij huis te blijven. Voor de komst van hun kinderen ging 20% van de moeders op vakantie in Nederland. Na de komst van kinderen stijgt dit aantal naar 50%.

Lastminute of juist vroeg boeken

De helft van de gezinnen gebruikt het vakantiegeld voor de vakantie, een derde van de moeders spaart ervoor. In sommige gevallen wordt de belastingteruggave gebruikt om de vakantie te bekostigen. En soms ook wordt de vakantie betaald met zwart geld. Om zo min mogelijk uit te geven boekt ruim een derde van de moeders lastminute of juist ruim van te voren om optimaal gebruik te maken van kortingen.

1 reactie op “Gezinnen passen vakantieplannen aan om financiële situatie”

  1. Eric Donkaew zegt op

    Eén voordeel heeft het wel: er wordt op deze manier meer geld in Nederland uitgegeven en dat is dan weer goed voor onze economie. En ik vind het persoonlijk geen drama als er wat minder landgenoten naar Thailand komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website