Een gezin in Sam Sen in Bangkok schrok donderdagnacht wakker door een enorme knal. Er was een Zweed door het dak van het twee verdiepingen tellende huis gevallen. De man belandde op een sofa in een ongebruikte slaapkamer op de eerste verdieping en overleefde dat niet.

De politie denkt dat de man, een Zweed, van een aangrenzende flat van acht verdiepingen was gevallen (of gesprongen). Hij droeg alleen een onderbroek.

Het gezin was eerst op de begane grond gaan kijken. Daar druppelde bloed door het plafond, waarna ze een verdieping hoger gingen kijken en de man aantroffen.

Een bewaker van de flat heeft verklaard dat hij de man oppervlakkig kende. Hij leefde alleen en groette hem vaak in het Thais. In zijn kamer op de zevende verdieping vond de politie een brief en medicijnen die gebruikt worden bij de behandeling van psychische stoornissen. Er zijn geen sporen van geweld aangetroffen.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Bewoners opgeschrikt door Zweed die dak van woonhuis valt”

 1. FonTok zegt op

  Natuurlijk weer, en gemakkelijk voor de politie, een geval dat dadelijk wordt gearchiveerd als zijnde zelfmoord. Ongelofelijk hoeveel “farang” in Thailand “zelfmoord ” plegen. Er zullen er tussen zitten waarbij dit klopt, maar van het merendeel betwijfel ik dat toch ten zeerste. Geen land waar zoveel mensen van balkons vallen dan wel op vreemde wijze aan hun einde komen.

 2. RuudRdm zegt op

  Tragisch dat dit weer gebeurt, een zoveelste slachtoffer die dmv sprong om het leven komt. Alhoewel in het algemeen direct geroepen wordt dat het wel niet om een zelf gekozen daad gaat, meen ik te mogen stellen dat veel mensen met psychische en/of emotionele problematiek naar Thailand zijn getrokken om met hun psychiatrie te kunnen dealen. Maar dat lukt niet. Thailand is niet te beschouwen als een therapeutische gemeenschap. In tegendeel: je draagt altijd je problematiek met je en deze verdwijnt niet onder de zon. Daarnaast mag je van Thai mensen ook niet verwachten dat zij je zomaar opvangen cq begeleiden. Thailand doet er goed aan langverblijvers om een medisch attest te vragen bij hun aanvraag voor een verblijfsvergunning.

  • harry zegt op

   Indien Thailand een medisch attest zou vragen, zou Nederland , België en Duitsland dit ook moeten doen.Volg het dagelijkse nieuws maar eens als je ziet wat mensen wat hier niet thuis horen allemaal uitvreten.En helaas-ik spreek uit ervaring- ook onder de Thais wat hier verblijven zijn enkele regelrechte psychopaten.Ben het zeker met je eens wat je schrijft over de opvang in Thailand.Maar wat als je het woordje “zomaar” vervangt voor “tegen betaling” ?Denk dat de gedachte over begeleiding dan heel anders gaat worden.

  • Marc Breugelmans zegt op

   Wat wens je nog meer ? Nu vraag je dat alle farang een medisch attest kunnen voorleggen , doet de Thaise overheid al niet moeilijk genoeg om hier te kunnen verblijven , tenandere geeft zo een attest geen enkele garantie , of denk je dat al die jumpers geen attest konden voorleggen ?
   Ik ben zeker dat de farang Thailand niet beschouwen als een therapeutische gemeenschap , maar investeringen die hier vaak fout lopen zou eerder een oorzaak kunnen zijn of chantage door criminelen die menig buitenlander hebben aangezet tot een jump , ook een foute dame kan de oorzaak zijn !
   Denk je echt dat een medisch attest de oplossing is ? Zouden we dan juist investeren , niet meer afgeperst worden ? De juiste dame verkiezen ?

 3. erik zegt op

  Denken jullie dat iemand, wiens moedertaal Nederlands is, geholpen kan worden door een psycholoog/psychiater die Thais spreekt of slecht Engels? Kun je iemands koppie binnendringen als beide personen de gebruikte taal niet volledig machtig zijn?

  Ik heb zo mijn twijfels.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website