Artsen en gezondheidsmedewerkers zijn bezorgd over een mogelijk tekort aan medicijnen voor HIV patiënten. Dat komt door een uitspraak van de Thaise Rekenkamer dat het National Health Security Office niet bevoegd is de medicijnen in te kopen voor het Thaise ziekenfonds (universal health care scheme), alhoewel het NHSO dat al sinds 2010 doet.

Een aantal ziekenhuizen zijn al door de voorraad van het medicijn Teevir heen en schrijven daarom een ander anti-viraal medicijn voor. Patiënten krijgen nog maar een voorraad voor één maand mee.

Een gezamenlijke commissie van het ministerie van Volksgezondheid, de NHSO en de GPO gaat de zaak bekijken. De NHSO-bestuursraad vergadert binnenkort over de aanschaf voor 2018. De civiele sector in de raad gaat voorstellen dat de NHSO de medicijnen blijft kopen om een tekort te voorkomen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website