De hoofdstad Bangkok en omliggen provincies moeten komende zondag en maandag rekening houden met zware regenbuien. Meestal zorgen dit soort buien voor veel wateroverlast voor het verkeer.

Minister Anupong van Binnenlandse zaken heeft daarom het stadsbestuur gevraagd tijdig maatregelen te nemen. Zo moet het regenwater snel worden afgevoerd om verkeersopstoppingen te voorkomen.

Zuid Thailand

De weerwaarschuwing geldt ook voor het Zuiden van Thailand waar men al zwaar te lijdt onder de gevolgen van de overstromingen. Premier Prayut heeft de bevolking gevraagd de mensen in het Zuiden te helpen. Zondag wordt daarvoor geld ingezameld bij diverse evenementen.

Vervoer naar het Zuiden is nog problematisch. De Thaise spoorwegen laten weten dat de spoorrails op 55 plaatsen zijn beschadigd. De meeste zijn gerepareerd met uitzondering van enkele bruggen.

Ook veel wegen zijn beschadigd. Het gaat om 123 routes. Daarvan staan er 20 nog onder water en zijn daardoor onbegaanbaar. Het water staat er tussen 40 en 100 cm hoog. Het Highways Department meldt dat 19 snelwegen onder water staan.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Zondag en maandag zware regenbuien in Bangkok”

 1. chelsea zegt op

  Misschien beter om geen duikboten te kopen en in plaats daarvan dat geld aan de getroffen bevolking schenken die altijd lijdt onder nalatigheid van de overheids maatregelen en altijd moeten opdraaien voor de schade.
  Ik vind het bewonderenswaardig dat alle getroffenen zo rustig en gelaten blijven onder deze verschrikkelijke omstandigheden.
  Petje af voor deze mensen !!

  • TheoB zegt op

   Hulp geven in plaats van duikboten of andere leuke speeltjes kopen? Lijkt mij ijdele hoop.
   Ik denk dat de meeste Thai geleerd hebben dat zij in dienst staan van de overheid en het staatshoofd, niet andersom.
   Verder is hun (on)geluk in dit leven natuurlijk het gevolg van de daden in het vorige leven.
   Het devies is dus: Lijdzaam ondergaan, goede daden doen en hopen op een beter volgend leven.

  • Ger zegt op

   Teveel regen, of te weinig, is geen overheidsmaatregel.
   Daarnaast is de aanplant van rubberbomen en andere cultivatie van berghellingen verantwoordelijk voor een toenname van de watertoevoer in lager gelegen gebieden daar het water niet wordt vastgehouden. Een probleem veroorzaakt door de landbouwers in het zuiden, dus niet de overheid. Gelukkig zien we de inzet van de overheid in Thailand om te helpen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website