Zomerstormen zorgen voor veel schade

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
18 april 2018
Foto: © ohayokung / Shutterstock.com

Dit jaar lijken de zomerstormen heftiger en talrijker. Het onstuimige weer brengt veel ongemak. Zeker 1.500 huizen in 24 provincies zijn beschadigd. De stormen veroorzaakten ook in enkele provincies, inclusief Bangkok, overstromingen. Vooral het Noorden is zwaar getroffen.

Het Meteorological Department waarschuwt dat ook vandaag en morgen zware regens en en harde wind zeker dertig provincies zal treffen.

In de provincie Phichit zijn zeven districten tot rampgebied uitgeroepen nadat 203 woningen ernstig werden beschadigd en één dorpeling om het leven kwam toen hij werd getroffen door bliksem. Ook in Buri Ram viel een dode, acht personen werden door de bliksem getroffen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Zomerstormen zorgen voor veel schade”

 1. PaulV zegt op

  Gisteren is er hier in Chiang Mai (Hang Dong) een flinke hagelbui gevallen. Ook zware rukwinden en behoorlijk wat bomen ontworteld.

 2. Peter Sapparot zegt op

  Sawasdee khrap.
  Klopt.
  Ik heb fotos gekregen van mijn vriendin.
  Je weet niet wat je ziet.
  Het leek wel een klein Nederlands tafereel.
  Ook het weer in Thailand is behoorlijk aan het veranderen.
  Sawasdee khrap

 3. janbeute zegt op

  Als ik zie hoe hier gebouwt wordt , dan begrijp ik maar al te goed dat er vele schade aan huizen is .
  Ook wij hebben gisteren en vandaag even een flinke wind gehad .
  Maar doorgaans de grote van de windkracht en het aantaldagen per jaar is in Nederland en zeker aan de kustgebieden vele malen groter dan hier in Thailand .
  Alleen in de lage landen worden de dakpannen wel goed en volgens patroon bevestigt .
  Toen ik mijn derde huis bouwde verleden jaar zag ik toe dat net als bij de voorgaande projecten alle pannen en vooral de pannen aan de kop kanten zeg maar windveerpannen alle met schroeven bevestigt werden .
  De dak dekkers ploeg zij dat ze dat nooit deden alleen de bovenste en onderste , natuurlijk niet is meer werk voor hun .
  Ik zij hier gebeurt het namelijk wel , koste uiteraard wel weer een fles HongTong , maar alles zit vast .
  Van middag zag ik bij de buren aan de overkant al weer een asbestdakplaat voor de zoveelste keer over het dak schuiven .
  Men leert hier nooit .

  Jan Beute .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website