Zeventien baby’s, één pappie

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: , ,
13 augustus 2014

De negen baby’s die een week geleden zijn aangetroffen in een condominium in Bangkok, zijn allemaal van één vader. Dat is gebleken uit DNA-onderzoek.

De vermoedelijk Japanse vader (24), die een dag later het land ontvluchtte, wordt nu ook verdacht van het vaderschap van twee tweelingen, die in een ziekenhuis zijn aangetroffen, en van vier baby’s die hij de afgelopen maanden het land heeft uit gesmokkeld. Dat is gebleken uit gegevens van het Immigratie Bureau. Dus ik kom op 17 baby’s en niet op de 15 die de krant ervan maakt. [Defecte zakjapanner? En hoofdrekenen kunnen ze ook al niet.]

Bangkok Post trekt de gehele pagina 2 uit voor een Special Report [in Nederlandse journalistieke termen: achtergrondverhaal] over de draagmoederschapszaak, die begonnen is met het bericht dat een Australisch echtpaar geweigerd zou hebben een baby met het syndroom van Down mee naar huis te nemen. Ze vertrokken alleen met het gezonde tweelingzusje.

Maar er zijn daarover al zoveel tegenstrijdige verklaringen afgelegd (door de ouders, draagmoeder en het bemiddelingsbureau) dat we moeten gissen naar de werkelijke gang van zaken.

Het woord is al verschillende keren gevallen: mensenhandel, maar nog niemand is daarvan beschuldigd. De politie heeft de advocaat van de Japanner, die niet meer door hem wordt vertegenwoordigd, gevraagd contact met zijn voormalige cliënt op te nemen en hem te vragen naar Thailand terug te keren voor DNA-onderzoek. De Japanner komt volgens de krant uit een rijke familie die een IT-bedrijf in Japan runt.

Een grote infographic over commercieel draagmoederschap siert pagina 2 en daarmee kan ik verder volstaan.

(Bron: Bangkok Post, 13 augustus 2014)

Vorige berichten:

Australisch echtpaar weigert Down-baby van draagmoeder
Ouders van Gammy: We wisten niet van zijn bestaan
Gammy heeft een gezond hart, zegt het ziekenhuis
Negen draagbaby’s gevonden; Japanner zou de vader zijn
Verbod op commercieel draagmoederschap in de maak
Japanse ‘vader’ vlucht; vermoedens van mensenhandel
De zaak draagmoeders: De (Japanse) vogels zijn gevlogen
Prima journalistiek over klassejustitie en draagmoederschap

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Zeventien baby’s, één pappie”

  1. Henk zegt op

    De waarheid ligt in het midden, heet het dan mooi.

    Maar de familie van de vermoedelijke papa heeft een bedrijf in TH. Dan nemen ze toch DNA van een familielid, kunnen ze in ieder geval familieverwantschap aantonen of uitsluiten.

    • Dick van der Lugt zegt op

      @ Henk Een bedrijf in Thailand? In Bangkok Post wordt gesproken over een IT-bedrijf in Japan. Of weet u dit uit andere bron?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website