Thaise militairen en politie hebben woensdag een Nederlandse en een Italiaanse man gearresteerd en nog eens vier Thais, die zonder vergunning een hostel voor rugzaktoeristen runden op de populaire vakantiebestemming Koh Pha Ngan.

De Nederlandse en de Italiaanse man werden beschuldigd van het exploiteren van hotels zonder vergunning en het uitvoeren van een verboden beroep voor buitenlanders. De vier Thais werden beschuldigd dat zij als stromannen optraden voor buitenlandse eigenaren.

De zes hostels, die door de autoriteiten werden gesloten zijn Ecco Beach, The Wonderlust, Cash-in Space Hotel, The Nomate House, Pha Ngan Arena en Slumber Party Hostel and Bar.

Er werd actie ondernomen nadat onlangs een groep hotelexploitanten op het eiland protesteerde tegen illegale hostels, die door buitenlanders waren geopend, omdat ze goedkopere tarieven aanboden en daardoor de lokale eigenaren van hostels benadelen.

Bron: The Nation

6 reacties op “Zes illegale hostels op Koh Pha Ngan gesloten: Nederlander gearresteerd”

 1. T zegt op

  als de eigenaren zo slim waren op papier minder als 50% te bezitten is het niet illegaal.
  En ik ga er vanuit als je 6 zo een zaken hebt en die investering hebt gedaan dat je wel zo slim bent toch…

  • Jos zegt op

   tja, blijkbaar toch niet dan, anders waren ze niet gearresteerd denk ik.
   Ze willen gewoon geen buitenlanders meer die zaken doen in Thailand. Ondertussen hebben ze dat natuurlijk ook wel begrepen dat het enkel op papier is dat de Thai de meerderheid in handen hebben.

  • Petervz zegt op

   T, ik lees dat er geen vergunning was voor een hostel en dat de heren blijkbaar zonder werkvergunning bezig waren. Dat heeft niets te maken met de zgn 50%.

   Velen denken dat je alles wel kan doen in Thailand en nemen het niet zo nauw met de regels. Het zijn echter vaak je thaise concurrenten die het niet op prijs stellen dat je business van hen wegneemt, en die geven je dan aan bij de autoriteiten.

   Gewoon zorgen dat je alle vergunningen hebt, zowel voor de business als voor jezelf. Kan dat niet begin er dat niet aan.

   • Frans Nico zegt op

    Alles kan zo wel in orde lijken, maar als de politie kan aantonen dat de vier Thai stromannen zijn (en die dus niets in de melk te brokkelen hebben) dan zitten de Nederlander en Italiaan toch goed fout.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Ook al hebben Thai 99% van je onderneming in bezit, dan zul je toch altijd nog voor een work permit moeten (laten) zorgen.

 3. Jacques zegt op

  Zoals inmiddels wel bij velen genoegzaam bekend is het krijgen van een werkvergunning in die branche vrijwel onmogelijk voor buitenlanders. Dat ten eerste. Ten tweede hebben de buitenlanders de optie om als directeur van een company met 49.9 % belang zaken te doen. Je kan dan bijvoorbeeld een huis kopen op naam van het bedrijf etc. Feitelijk is deze constructie en nep constructie, want je moet in ieder geval altijd drie Thaise mensen in dienst hebben en die moeten dus ook aan het werk zijn. Dit is in de praktijk vaak niet zo want dat zijn doorgaans alleen maar Thaise mensen die hun hand ophouden, voor hun deelname in deze nepconstructie, voor de jaarlijkse bijdrage. Daar doen ze feitelijk niets voor. Dit is dus vrij simpel te controleren door de bevoegde instanties. Zo’n controle kan dus ook worden toegepast bij de buitenlandse huis eigenaren, die katvangers in dienst hebben op papier. Niets is wat het lijkt in Thailand. Zolang dit nog zo blijft zou ik zeggen begin hier niet aan, want je kunt er veel gedoe mee krijgen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website