Zes groepen buitenlanders zullen weer in Thailand worden toegelaten. Voor sommigen, die langer willen blijven, geldt dat men op eigen kosten in quarantaine moeten gaan, aldus Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Een vergadering van de CCSA onder voorzitterschap van premier Prayut keurde gisteren het voorstel van het ministerie van Buitenlandse Zaken goed om een aantal groepen weer toegang te verlenen, zei Dr. Taweesilp. Het gaat om:

 1. Echtgenoten en kinderen van mensen met een werkvergunning die is afgegeven door overheidsinstanties.
 2. Buitenlanders getrouwd met Thai en hun kinderen.
 3. Buitenlanders met een huis in Thailand.
 4. Medische toeristen.
 5. Buitenlandse studenten.
 6. Gasten van de regering, investeerders en hoogopgeleid personeel.

Degenen die voor medische hulp naar Thailand willen, zoals vruchtbaarheidsbehandeling en cosmetische neus- en oogchirurgie en hun begeleiders zullen ook toegang krijgen, zei Dr. Taweesilp. Echter deze regel geldt niet voor buitenlanders die een behandeling voor Covid-19 zoeken.

Andere groepen die weer worden toegelaten zijn onder meer buitenlandse studenten en hun ouders, en buitenlanders die Thailand binnenkomen volgens speciale regelingen, zoals gasten van de regering, investeerders en hoogopgeleid personeel, zei Dr. Taweesilp.

Hij zei dat degenen die een lang verblijf plannen, de kosten van hun quarantainevoorzieningen zelf moeten betalen. Zakenreizigers die voor  korte duur komen of die bij de regering te gast zijn moeten tweemaal worden getest op het virus en negatieve resultaten zijn vereist voor aankomst in Thailand. Overheidsinstanties die deze bezoekers uitnodigen, moeten zorgen voor begeleidend personeel en de bezoekers moeten alle gemaakte kosten betalen. Deze bezoekers moeten naar vooraf afgesproken locaties reizen en mogen niet naar openbare locaties gaan of het openbaar vervoer gebruiken, zei Dr. Taweesilp.

Bron: Bangkok Post

65 reacties op “‘Zes groepen buitenlanders kunnen weer terug naar Thailand’”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Ik denk dat
  “2. Foreigners with residency rights in Thailand.” (zie link),
  misschien wel eens wat anders wil zeggen dan
  “3. Buitenlanders met een huis in Thailand.”

  Ik denk dat men daar enkel de “Permanent Residence permits” wil mee bedoelen maar kan mis zijn.

  https://www.nationthailand.com/news/30390478

  • ruud zegt op

   U boort mijn blijdschap de grond in.
   Nu was Thailand binnenkomen mijn probleem niet, want ik ben er al een paar jaar niet uit geweest en voel eerlijk gezegd ook geen behoefte daartoe.
   Maar het leek er even op, dat je met een retirement visa – (extension of stay) een zeker verblijfsrecht had gekregen, als je huisbezitter was.

   Voor zover je met een levenslang vruchtgebruik van grond je jezelf tenminste eigenaar van een huis kunt noemen.
   Ik weet eigenlijk niet hoe dat wettelijk zit in Thailand met een zelfgebouwd huis.

   • RonnyLatYa zegt op

    Of je al dan niet een huisbezitter, vruchtgebruiker, etc… bent heeft op zich geen enkele invloed op je “extension of stay” als “Retirement”. Er wordt geen bewijs geëist van eigendom. Het geeft je m.a.w. niet meer rechten als iemand die een woning huurt.

    Ik haalde het punt “Buitenlanders met een huis in Thailand” maar aan, om niet meteen mensen blij te maken met een dode mus. Er zijn meerdere vertalingen in omloop

    Zo staat er in de officiele nota van het CAAT “The Notification on Conditions for International Flight Permit to Thailand”
    (4) Non-Thai nationals who hold a valid certificate of residence, or permission to take up residence in the Kingdom

    https://www.caat.or.th/wp-content/uploads/2020/06/The-Notification-on-Conditions-for-International-Flight-Permit-to-Thailand.pdf

    Maar misschien ben ik mis en is een “Tabien baan, huurcontract of Proof of Residence” ook wel voldoen.
    Wie weet dus….

    • khmer zegt op

     Je hebt helemaal gelijk. Een residence permit is een verblijfsvergunning en heeft niets te maken met eigendom van een huis of woning.

    • ruud zegt op

     Het is me niet helemaal duidelijk, of we het eens zijn, of langs elkaar heen praten.
     Even met andere woorden.

     Als je gehuwd bent met een Thai, of voogd bent van een kind met een Thaise nationaliteit, word je, zeer waarschijnlijk door internationale verdragen als de rechten van de mens in zekere mate beschermd tegen het risico, om op een gegeven moment Thailand uit te worden uitgezet, als de Thaise overheid dat zou willen.
     Dan zou je gezin uit elkaar gescheurd worden.

     Daar zou Thailand ongetwijfeld over worden aangesproken door de diverse ambassades en mogelijk worden aangeklaagd bij een of andere internationale rechtbank en mogelijk zouden er handelsbelemmeringen volgen.

     Die bescherming heb je met een retirement visum niet.
     Iedere keer dat je naar het immigratiekantoor gaat voor een verlenging, zou je de mededeling kunnen krijgen dat de extensies zijn afgeschaft en dat je je koffers kunt gaan pakken.
     (niet dat ik daar erg ongerust over ben, maar het zou kunnen.)

     Toen ik las: “3. Buitenlanders met een huis in Thailand.” dacht ik dat ik misschien ergens iets had gemist in de regelgeving.

     Door uw reactie werd ik dus teleurgesteld.

     Overigens vraag ik mij – uit nieuwsgierigheid – nog steeds af, of ik met een geel tabian baan boekje formeel eigenaar ben van de door mij gebouwde woning, of dat daar nog een ander document voor nodig zou zijn. (usufruct levenslang)

     Iets waar ik me overigens niet ongerust over maak, want zowel met de eigenaren van de grond, hun familie in het dop en hun dochter – erfgenaam van de grond – heb ik al 30 jaar goed contact.
     En wanneer ik overlijd, mogen ze alles hebben.

     • Rob V. zegt op

      De gele thabienbaan (thoh-roh 13) is een adresregistratie voor buitenlanders zonder permanente verblijfsvergunning. Zegt dus niets over eigendom. Het blauwe thabien baan, thoh-roh 14, is voor Thais en buitenlanders met permanent residency. Een huis heeft altijd een blauw boekje, woont daar geen Thai of buitenlanders met PR dan is dat boekje leeg.

      Zie ook de discussie hier:
      https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-wat-is-het-verschil-tussen-het-gele-en-blauwe-boekje/#comments

     • RonnyLatYa zegt op

      Als je zo beschermd zou worden als getrouwde, dan zou men ook geen inkomsten eis opleggen om je jaarverlenging als getrouwde. Geloof maar dat je buiten gaat als je aan de eisen van een jaarverlenging niet voldoet. Getrouwd of niet.
      Je kan ook op een andere manier je gezin bezoeken zal men zeggen, zonder dat daar een recht op langdurig verblijf aan gekoppeld is.

      Een blauwe of gele Tabien Baan is geen bewijs van eigendom, maar zulke vragen over eigendom of ze laten registreren stel je beter afzonderlijk en zend ze in naar de redactie.

    • Tom zegt op

     Ik heb een huis gebouwd samen met mijn vrouw , zij heeft zogenaamd 3 miljoen Bath geleend van mij .
     Dus zij heeft een hypotheek bij mij .
     Ik heb hierdoor recht op 30 jaar op dit huis , ook al zou zij sterven , kan haar familie mij er nog niet uit zetten.

     • janbeute zegt op

      Beste Tom, al kan de familie van je Thaise ega jouw er juridisch niet uitzetten, als ze willen kunnen ze en hun vrienden je het leven zo zuur maken dat je graag ergens anders na toe zou willen vertrekken.
      Is al vele malen gebeurt, want als men geld ruikt.

      Jan Beute.

     • Krol zegt op

      Als buitenlander mag je geen geld lenen aan een Thai
      Je kan er zelfs voor veroordeelt worden

  • Guido zegt op

   Graag bevestiging hiervan. Buitenlanders met een huis en/of condo en jaarvisum kunnen die binnen?

   • Mike zegt op

    Simpel : Nee

  • Rob V. zegt op

   Lijkt mij inderdaad het meest logisch Ronny want men praat al weken over toelaten van buitenlanders met verblijfsvergunning (Permanent Residency). Over het hebben van een huis heb ik totaal niets langs zien komen. Zal dus een foutje in de vertaling zijn geweest.

   Daarom is juiste terminologie zo belangrijk en ben ik ook van van vermelding of verwijzing van namen, kreten etc. in de originele taal (Thais) . Liefst met bron 555. Zodat men zeker kan zijn dat er niets ‘ lost in translation’ is gegaan en ook wat makkelijker een Thaise ambtenaar en dergelijke kan contacteren met zo min mogelijk begripsverwarring.

   • Petervz zegt op

    Er staat in de Thaise text personen met een “Tin Ti You ถิ่นที่อยู่”
    en dat betekent een permanente verblijfsvergunning status.

    • Wim zegt op

     Er bestaat geen permanente verblijfsvergunning u krijgt toestemming om 1 jaar in Thailand te mogen zijn en na afloop kunt u weer een extension aanvragen en als u aan de voorwaarden voldoet is het aan de immigratie officier of u weer een jaar mag blijven.

     • Tom zegt op

      Je moet dan inburgeren en Thai worden.

     • TheoB zegt op

      Wim,
      Er bestaat wel degelijk een permanente verblijfsvergunning.
      Zie bv.: https://www.thaiembassy.com/thailand/thai-permanent-residency.php of https://www.immigration.go.th/en/?page_id=1744

      en Tom,
      Je moét niet, maar mág dan inburgeren en na 10 jaar een aanvraag doen om de Thaise nationaliteit te krijgen.

   • TheoB zegt op

    En hier is de bron:
    https://www.caat.or.th/th/archives/51815

    “(4) ผู้ไม่มีสัญชาติไทยซึ่งมีใบสำคัญถิ่นที่อยู่ในราชอาณาจักรหรือได้รับอนุญาตให้มีถิ่นที่อยู่ในราชอาณาจักร”

    Google Translate maakt er een best aardige vertaling naar het Engels van:
    (4) Non-Thai nationals who have a residence permit or have been granted residence in the Kingdom

  • Ton zegt op

   Ik vermoed ook Residency Rghts in Thailand verwijst naar Permanent Residency een formele verblijfstatus die niet gelijk is aan een Retirement Visa ook niet aan 100% in Thailand wonen, getrouwd zijn en kinderen hebben. Maar zeer weinig buitenlanders hebben een formele Permanent Resicence status. In veel andere landen wonen gepensioneerde buitenlanders op basis van een Permanent Residence status. In Thailand is dat niet zo.

  • Tom zegt op

   Ik ben getrouwd met een Thaise , wij hebben een huis in Thailand en geen kinderen.
   Kunnen wij reizen naar Thailand?

   • Mike zegt op

    Ja dat kan vanaf 1 juli.

 2. Peter zegt op

  Ik heb een vriendin in thailand waarmee ik een zoontje heb. zou ik dan kunnen vliegen?
  Moet ik dan in quarantaine als ik daar 2 weken naar toe ga?
  Alvast bedank voor de reactie.

  • Cornelis zegt op

   Uw categorie staat niet in de lijst; ik vrees dat u nog even moet wachten…….

   • Rob V. zegt op

    Toch wel? “Huwelijkspartners, kinderen of ouders van een persoon met de Thaise nationaliteit”.

    (3. Foreign spouses, parents or children of persons with Thai nationality.)

    Dat zou wijzen op dat een buitenlandse echtgenoot, echgenote, kind of ouder die dus famlie is/zijn van een Thai welkom zijn. Uiteraard mits de familierelatie formeel aan te tonen is mag ik aan nemen.

    Bron:
    https://www.nationthailand.com/news/30390509

    • Paul Vercammen zegt op

     Betekent dat ik samen met mijn Thaise vrouw Thailand binnen mag om haar zoon vb gaan te bezoeken terwijl we wel permanent in België wonen. En moeten we dan in quarantaine?

   • Ger-Korat zegt op

    Hangt denk ik ook van de status van verblijf af. Zelf ben ik in tijdelijk in Nederland en had een Non-Immigrant O visum en dat is nu verlopen en zal een nieuwe hiervoor aanvragen met als reden de zorg voor een jong kind ( ben niet getrouwd). Het hangt van de situatie van Peter af want woonde hij in Thailand en heeft hij een Non-Immigrant visum of vraagt hij een toeristenvisum aan welke aantoont dat hij alleen maar tijdelijk op bezoek gaat. Het eerste geval sta je denk ik sterker, zelf kan ik een reeks verlengingen van mijn visum tonen, staat in mijn paspoort, wat aantoont dat ik reeds langer in Thailand ben en hoop dan op grond hiervan een nieuwe visum en toegang te krijgen.

    Zelf wacht ik nog even want om 2-weken verplicht in een hotel door te moet brengen terwijl ik een eigen huis heb, lijkt me kostbaar. !4 dagen quarantaine-verblijf en daarbij zal het hotel ook wel willen verdienen aan de maaltijden en drank en andere faciliteiten zoals kleding wassen etc. waardoor de rekening flink kan oplopen temeer daar de hotelprijzen voor eten en drinken toch al aanzienlijk hoger liggen dan daarbuiten. Schat dat je zo maar 3000 Euro bij de goedkoopste hotels all-in kwijt bent voor 2 weken verplichte kost en inwoning voor quarantaine.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het staat niet expliciet vermeld, daarvoor zou je het originele en officiële document moeten kunnen inkijken, maar als u officieel de vader bent en dat kan bewijzen, denk ik dat je toch een goede kans maakt.

   3. Foreign spouses, parents or children of persons with Thai nationality.

   https://www.nationthailand.com/news/30390509

   • RonnyLatYa zegt op

    Onder die Qarentaine lijkt voorlopig niemand onderuit te komen. Of je moet tot die zakenmensen behoren.

    Eigenlijk zou men de voorwaarden ook eens duidelijk mogen op lijnen, ook wat o.a. de verzekering betreft en de hoogte van die verzekering voor deze groepen.
    Maar misschien heb ik het gemist.

    • HarryN zegt op

     Jouw reactie is bijna goed; heb van het schema van wie in quarantaine moet een screenshot gemaakt. 700 businesspeople/investors moeten 2 weken in quarantaine alleen bij een kort bezoek(hoe kort of lang werd niet vermeld) maar het is een zeer intelligent virus want GASTEN van de REGERING hoeven niet in quarantaine. Het is dus gewoon een BS maatregel dat mandatory quarantaine gedoe. Hoeveel politici heeft U reeds gezien die een masker dragen????
     en niet alleen in Thailand.

  • Wim zegt op

   Als u niet getrouwd bent dan kunt u nog steeds niet naar Thailand vliegen wel ergens anders heen mits er daar ook geen restricties zijn.

 3. Fernand Van Tricht zegt op

  Ik heb 16 j een retirement visa..non imm tot 1 jan 2021
  Woon in Pattaya..ga naar Belgie en kom terug op 11 sept.
  Moet ik ook in Quarantaine…ik lees hier niks over !!!

  • Cornelis zegt op

   Het is maar de vraag of je – los van wel of niet quarantaine – in september Thailand al binnenkomt als houder van een ‘retirement extension’, Fernand. Ik hoop het voor jou en de velen in dezelfde situatie!

   • Fernand Van Tricht zegt op

    Je hebt gelijk…ik woon 17 j inPattaya..heb ieder jaar een
    Non imm visa..zit ook sedert 17 maart op mijn kamer.
    Neem geen risico…om bij terugkeer op 11 sep in Quarantaine te gaan.Heb alle meubels verkocht en hopelijk kan ik op 4 aug naar Belgie terug en kom niet meer terug op 11 sept met Thaiairways.

  • RonnyLatYa zegt op

   We weten toch niet wat op 11 september zal gelden ?

  • Sjoerd zegt op

   Je leest hier inderdaad niets over, omdat over deze groep nog niets besloten is. Dat betekent dus: je mag nog niet naar Thailand

  • Petervz zegt op

   Zo lang als dat terugkerende Thais verplicht in quarantaine moeten, zal dat voor terugkerende niet Thais hetzelfde zijn.

 4. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  Met andere woorden: hoe prijs je jezelf op de meest gemakkelijke manier de markt uit. Toerisme zat toch al jaren in een neerwaartse spiraal en valt nu echt als de welbekende baksteen naar beneden. Toeristen zullen nu vooral naar Laos, Vietnam en Cambodja gaan en de regering in Krung Thep zal zich nog wel eens achter de oortjes krabben.

  • RonnyLatYa zegt op

   En ben je dan zeker dat je daar dan binnen geraakt ?

 5. Heho zegt op

  De Bangkok Post schreef gisteren: Foreigners who have family in Thailand, and those who have homes in the kingdom, will also be allowed to return, according to the spokesman.
  Over verplichte quarantaine geen woord: m.i. kan de eigenaar van een huis zo nodig twee weken in zijn huis verblijven.
  Toeristen mogen (zonder tijdsduurbepaling) op een eiland blijven (PhiPhi of Phuket b.v.), waar weinig animo voor zal zijn (Bangkok Post van vanmorgen)

  • Petervz zegt op

   Verplichte quarantaine zal in 1 van de aangewezen hotels zijn.

   Er wordt nog gesproken over toeristen. Daar is verder nog niets over bekend gesteld.

 6. Will zegt op

  Hallo Peter ja als je mag vliegen moet je twee in quarantaine dat is niet niets ik heb gelezen dat kan wel bijna 100.000 Bath kosten hotel plus de tests dus veel sterke Peter ik zit ook te wachten ik heb ook een klein huisje maar ik ga geen 3000 euro betalen om naar thailand te komen gr will

 7. JM zegt op

  Ik zie geen vliegtuigmaatschappij die alleen met 5 passagiers naar Bangkok zal vliegen.

  • Ger-Korat zegt op

   Ik denk dat KLM best wel bereid is je mee te nemen. In plaats van een doos op een passagiersstoel zit er dan een persoon. Zodra het meer opbrengt dan de vracht op die stoel is het interessant want ze vliegen toch al. Zo zal het zo maar kunnen zijn dat je met minder dan 5 passagiers in het toestel zit. Reken maar dat de KLM meeleest met de berichten uit Bangkok en weten nu ook wel dat er passagiers richting Bangkok mogen.

 8. Frank zegt op

  Eindelijk lijkt er en beetje schot in te zitten. Maar op de Thai way… 😉

  Mijn vraag is punt 2: Buitenlanders getrouwd met Thai en hun kinderen…

  Mijn Thaise vrouw en ik zijn in Nederland getrouwd, maar hebben het huwelijk nog niet in Thailand geregistreerd. Dat wilden we eigenlijk de komende reis gaan doen. Die stond gepland voor april 2020, maar hebben we uitgesteld. Gelukkig hadden we nog niets geboekt.

  De vraag is dus, zouden we dan toch onder punt 2 vallen? En bij een verblijf van +/- 3 weken, moet waarschijnlijk vast in quarantaine?

 9. Martin zegt op

  Moet ik melden bij de ambassade?
  Want ik heb het al een ticket voor 16 august!
  Ik ben getrouwd met mij Thaise vrouw al meer dan 10 jaar
  Heel graag voor alles info.
  Groetjes

  • Sjoerd zegt op

   Jazeker moet je je melden, je moet toestemming krijgen van de Thaise ambassade in Den Haag en aan allerlei verplichtingen voldoen. Onder andere aantonen dat jouw verzekering voor 100.000 USD Covid dekt.

   Daarnaast Covid test, hotel boeken voor 2 weken quarantaine (betreffende hotels vind je via FB pagina hieronder. Kost 32.000 goedkoopste tot 100.000+ de duurste. Inclusief maaltijden en testen.
   Lees meer hier:

   https://www.facebook.com/groups/551797439092744/permalink/586900615582426/

   Ticket met welke maatschappij?

   • Martin zegt op

    Dank je wel voor info. Mijn ticket met Swiss air
    Gr.

  • Petervz zegt op

   Ja, je zal via de Thaise ambassade toestemming moeten aanvragen. Het aantal dat per dag mag binnenkomen is voorlopig namelijk nog beperkt. (Achter) aansluiten dus.

 10. rene zegt op

  ik ben 2 jaar geleden aan mijn hart geholpen in thailand en ga ieder jaar op controle bij de cardioloog, bangkok hospital pattaya. moet ik dan ik quarantaine?
  gr rene

 11. Sjoerd zegt op

  https://www.facebook.com/groups/551797439092744/?notif_id=1592470972675980&notif_t=group_r2j_approved&ref=notif

  Dit geldt dus nog niet voor toeristen, dus ook niet voor mensen met zgn “retirement” visum, zelfs neit als je een woning bezit.

 12. paul zegt op

  Moderator: Off-topic

 13. Wim zegt op

  Er bestaat geen permanente verblijfsvergunning u krijgt toestemming om 1 jaar in Thailand te mogen zijn en na afloop kunt u weer een extension aanvragen en als u aan de voorwaarden voldoet is het aan de immigratie officier of u weer een jaar mag blijven.

  • Petervz zegt op

   Er bestaat wel defelijk een permanente verblijfsvergunning. Ik heb er 1 en hoef nooit een verlenging aan te vragen.

  • Mike zegt op

   Ja er bestaan WEL permanente verblijfsvergunningen : https://www.thaiembassy.com/thailand/thai-permanent-residency.php

   Een hele korte zoek opdracht op internet zou je dit al verteld hebben…

  • RonnyLatYa zegt op

   Een “Permanent Residence permit” bestaat al jaren.

   https://www.immigration.go.th/en/?page_id=1744

 14. Christiaan zegt op

  Als ik zo alles lees, dan is er alom verwarring.. Ik moet wel zeggen, dat besluiten van de regering hierover vaak voor tweeërlei vatbaar zijn. Misschien komen er nog tekst en uitleg.
  Zij, die nog in Nederland of België zitten en terug willen gaan naar Thailand, moeten ten rade gaan bij de Thaise ambassade, maar heb wel even geduld. Voordat de juiste omvang van een regeringsbeslissing goed bekend is bij de ambassademedewerkers, kosy wel een tijdje .

 15. Heho zegt op

  De Europese Unie laat reizigers uit de volgende landen toe (Bron: NYTimes van 30 juni avond in Thailand):

  The full list of the first 15 countries that the European Union will open up to includes Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japan, Montenegro, Morocco, New Zealand, Rwanda, Serbia, South Korea, Thailand, Tunisia, Uruguay and China, provided that China also opens up to travelers from the bloc. It also includes four European microstates, Andorra, Monaco, San Marino and the Vatican.

  Elke twee weken zal deze lijst worden geevalueerd en eventueel aangepast.

  • Rene Martin zegt op

   Hopelijk zal ook Thailand dan zijn lijst aanpassen en kunnen er meer mensen hun tickets boeken.

  • Harry zegt op

   de NOS site geeft ook gelijk weer dat Europeanen nu ook weer naar de genoemde 15 landen mogen gaan, verwarring compleet…

  • Joost A. zegt op

   Ter aanvulling: ‘De Raad van de Europese Unie benadrukt dat het niet om een bindende lijst staat. Dat betekent dat lidstaten zelf mogen beslissen om nog bijkomende regels op te leggen. Lidstaten kunnen anderzijds hun grenzen nog niet open zetten voor andere landen dan die uit de lijst.’

 16. Jacques zegt op

  Alle info over Thai permanente residency is hier te vinden.

  https://www.thaiembassy.com/thailand/thai-permanent-residency.php

 17. Kunchai zegt op

  Getrouwd met een Thaise wordt daar ook mee bedoeld als je bent getrouwd met in Thaise in Nederland en zij ook in Nederland woont of moet het huwelijk ook in Thailand zijn geregistreerd. Ik kan daar niets over vinden.

 18. bernold zegt op

  Dit kreeg ik als reactie op mijn mail naar de Thaise ambassade over het feit dat ik naar mijn vrouw will…

  A certificate of Entry (CoE) is required if you wish to enter the Kingdom of Thailand at the moment. If you wish to submit the documentations for such request, please follow the following steps:

  Step1: gathering the following documents:

  1. A cover letter indicates the necessity and urgency to enter the Kingdom of Thailand.
  2. A copy of marriage certificate (Thai certificate or an International extract from local municipality)
  3. A copy of passport of an application and a copy of Thai National ID card of spouse
  4. A valid health insurance policy covering all expenditures of medical treatment, including COVID-19 worth at least 100,000 USD (a statement in English)
  5. the Declaration form (in an attachment)

  If you have all necessary documents stated above you could request for an appointment at 0703450766 ext 219.

  Step2: With the above documents, the Embassy will send the request to the Ministry for consideration, if approved. We will inform you and ask for more documents on the Step 3.

  Step3: After receiving the Below mentioned documents from you, the Embassy will issue the CoE for you. The issuance of a visa could be accepted (if necessary) at this step.

  1. completed Declaration Form (you will receive the form AFTER the permission has been granted by MFA)
  2. a proof of confirmation that ASQ (Alternative State Quarantine) has been arranged. (for more details: http://www.hsscovid.com)
  3. a confirmed plane ticket (if your flight is cancelled, you will need a new COE and yes, you may need a new fit-to-fly health certificate if the one you have no longer meet the 72 hrs requirement.)
  4. a fit-to-fly health certificate issued no longer than 72 hrs. before departure
  5. a COVID-Free Health Certificate issued no longer than 72 hrs. before departure

  Plus dan nog het gegeven dit ik op eigen kosten 14 dagen in quarantaine moet…

  • Ger-Korat zegt op

   Kijk dat is nog eens goede informatie.
   Beetje onduidelijk nog maar step 3 krijg je een Certificate of Entry pas binnen 3 dagen voor vertrek want je dient eerst de genoemde gegevens te overhandigen. Dan vergt het wat planwerk want je moet een hotel contracteren en dat moet weer samenvallen met een vliegreis

   En dan ook nog even een Covid-Free Health Certifcate en een fit to fly certificate regelen welke afgegeven binnen 3 dagen voor vertrek. En waar haal je deze 2 ? Lijkt me dat deze 2 inhoudelijk op hetzelfde neerkomen of niet ?
   Wel zaak om deze 2 niet aan te vragen op een vrijdag (tenzij je dezelfde dag de COE kunt ophalen) want dan krijg je ze en dan bij een afspraak met de ambassade op maandag zijn ze verlopen. En daarbij rekening houden met de openingstijden van de ambassade en eventuele Thaise en Nederlandse feestdagen. Hierbij dan ook rekening te houden met het boeken van je ticket en reservering hotel.
   Komt nogal wat bij kijken om alles mooi te laten aansluiten.

   Bij step 3 staat ook nog : uitgave van een visum. Let wel dat men ook nog aan de visumvereisten dient te voldoen en daarvoor alle benodigde gegevens ook indient voor een aanvraag.

   En wat staat er in Declaration Form ? (step1 en step 3 )

   Gewoon even wat vragen opgeschreven ter aanvulling want als iemand de juiste antwoorden geeft zijn er vast wat bloglezers gelukkig gemaakt,

 19. BuurmanRuud zegt op

  Ongetrouwd is familiebezoek dus geen reden om binnen te komen. Ik overweeg nu me aan te melden als talenstudent aan de Chulalongkorn University. Zou dat een manier zijn om alsnog, als buitenlandse student, naar Thailand te kunnen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website