De Tourism Council of Thailand verwacht dat dit jaar maximaal 8 miljoen buitenlandse toeristen, Thailand zullen bezoeken. Dat is 80 procent minder is dan in 2019.

De raad verwacht dat het toerisme zich pas zal herstellen in 2021. De toeristensector is belangrijk voor de Thaise economie. Vorig jaar bezochten 39,8 miljoen buitenlandse toeristen het land, dat was goed voor 11 procent van het GDP (bruto binnenlands product).

Binnenlands toerisme

Om het verlies van inkomen toerisme wat op te vangen zet Thailand in op het stimuleren van het binnenlands toerisme. Zo gaat de Tourism Authority of Thailand coupons ter waarde van 1.000 baht uitgeven om Thai naar Phuket te trekken.

De actie duurt van 7 juli tot 30 september, 500 families die per auto arriveren en via de website www.phuketgreattime.com een hotelkamer boeken krijgen zo’n coupon die besteed kan worden in drie winkelcentra en restaurants op Phuket.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Zeker 80% minder toeristen naar Thailand dit jaar”

 1. Ger-Korat zegt op

  Nou waren er in 2019 ruim 39 miljoen bezoeker en dat is per maand gemiddeld 3,25 miljoen. Dit jaar was het mogelijk te reizen tot half maart en dat is 2,5 maanden x 3,25 miljoen = 8 miljoen bezoekers. Nou verwachten ze in 2020 8 miljoen buitenlandse bezoekers. Hebben ze nou hun mond voorbijgepraat en blijft Thailand voor de rest van het jaar voor toeristen dicht ?

  • Marianne zegt op

   Goede vriend en steun en toeverlaat van Bill Gates (of is het andersom?) heeft eergisteren tijdens een persconferentie al aangegeven dat de 2e golf er absoluut zeker aan komt en dat deze nog veel heftiger zal zijn dan de eerste, dus maak de borst maar nat. Straks barst de C-propaganda weer in alle hevigheid los, de Neuro Linguïstische Propagandisten hebben het er maar druk mee en weer geen rijst in de kom voor de arme Thai die het moet hebben van de toeristen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in wat NLP precies inhoudt, ga naar YouTube en zoek op Vernon Coleman, een openbaring!

   • marcello zegt op

    In Amerika wel maar ja die nemen niet de noodzakelijke maatregelen. Europa zal beter voorbereid zijn over een eventuele 2e golf. En geloof niet alles want er zijn genoeg virologen die tegenspreken dat er een 2e golf komt. Is nog niets over te zeggen.

  • fred zegt op

   Toerisme is een gunst maar geen recht. Heel veel landen laten amper toeristen toe. En diegenen die ze uiteindelijk wel toelaten zijn de echte die hards die de moed hebben gehad om aan de administratieve rompslomp te voldoen.

 2. Constantijn van Ruitenburg zegt op

  8 miljoen??? No way!!! Ze mogen hun handjes dichtknijpen als ze 1/10 halen en dan druk ik me nog fors uit. Thailand heeft zich volledig uit de markt geprijsd. De regering en vooral het leger is zo corrupt als de neten en de koning zit lekker de stoere bink uit te hangen in Beieren. Ben er totaal 9 keer geweest en elke keer zag je het verder inzakken dus die tiende keer gaat er voorlopig of wel helemaal nooit inzitten….

 3. teun zegt op

  Als dat klopt, Ger, dan direct Den Haag daarover informeren om Thailand van de lijst met veilige landen af te halen. Want, het aloude gezegde luidt: “”gelijke monniken gelijke kappen”. Dat moet de Thaise overheid toch aanspreken nietwaar?

  • Cornelis zegt op

   Leuk gedacht, maar een ‘veilig’ land kun je moeilijk plotseling ‘onveilig’ verklaren op grond van het beperken van de toelating van toeristen…,.

 4. FrankyR zegt op

  Ger,

  Da’s scherp gezien.

  Maar allicht bedoeld men 8 miljoen bezoekers/toeristen vanaf het opstellen van Thailand voor die groep…

  Immers gaat het in het bericht specifiek over toeristen

 5. Dirk zegt op

  In de afgelopen 30 jaar was ik elke winter 1 tot 2 mnd in Thailand.
  Mooi land, prettig volk en aangenaam geprijsd.
  Echter de laatste 10 jaar is van bovenstaande eigenschappen, steeds minder overgebleven.
  De meeste steden stinken en de lucht is sterk vervuild. Het volk is vooral gericht op geld en niet te beroerd je op te lichten en de prijzen liggen inmiddels hoger dan in de landen rond de Middellandse Zee.
  Ik zal mij niet verder uitlaten over meer zaken waardoor Thailand is afgezakt, behalve dan dat bijna 40 miljoen toeristen per jaar, het verblijf aldaar er niet aangenamer op heeft gemaakt.
  Voor mij in elk geval geen Thailand meer.

  • polle zegt op

   Dirk,
   Het kan best zijn dat Thailand wat minder mooi en aangenaam geworden is en dat de steden stinken. Wanneer je echter meld dat de prijzen hoger liggen dan aan de Middellandse Zee moet je mij eens zeggen waar je naartoe trekt. Ik ben de laatste jaren regelmatig aan de Franse en Italiaanse kust geweest en daar zijn de prijzen van hotels, etentjes en dranken een veelvoud van in Thailand. Bovendien zijn de Thaise mensen volgens mij een stuk vriendelijker en zie ik nog steeds de glimlach. Van zodra de grenzen opengaan zien ze mij terug.

   • Rob V. zegt op

    Probeer delen van Spanje eens. Op Mallorca had ik voor 1,50 a 1,80 een pul bier en voor nog een euro of 12 twee borden patat, twee broodje hamburger en 2 drankjes (en iets na dacht ik?). Andere avonden met fatsoenlijker eten waren niet echt duurder. Qua prijzen zeer gunstig, of je moet Thais willen eten en drinken in Spanje. Ben je mogelijk nog goedkoop uit als je de reiskosten (vliegticket) enzo gaat verekenen.

    Ik ga naar Thailand niet voor een goedkope vakantie maar om mijn vrienden, vriendinnen en familie te zien, plus om cultuur te snuiven. Heerlijk genieten. Maar Spanje is ook een mooi land met vriendelijke mensen, kan echter moeilijker al die Thaise mensen die ik ken naar daar halen, al zou dat vast ook vermakelijk zijn.

  • Cornelis zegt op

   Ik weet natuurlijk niet wat je uitgavenpatroon is, en waar je die maand uithangt in Thailand maar dat de prijzen in Thailand hoger liggen dan in de landen rondom de Middellandse Zee Is volstrekte onzin.

   • Harmen zegt op

    Dat is helemaal niet waar,, voorbeeld 1 bier in de super markt is 35 bath in Thailand en in de Isaan nog wel,,, ongeveer 1 euro,, 1 bier in de Spaanse super markt is 35 a 40 euro cent ,,,,, dus goeie vriend vergeet maar dat Spanje duurder is, in de grote supers zelfs 3 bier voor 1 euro. boom, tel uit je verlies,..
    H

    • Cornelis zegt op

     Ja, als je alleen de prijs van bier bekijkt is Thailand niet bepaald de goedkoopste. Vandaar dat ik het in mijn reactie het ook over ‘uitgavenpatroon’ heb – als iemand het vakantiebudget voornamelijk aan drank besteedt zijn er inderdaad goedkopere opties………

    • teun zegt op

     Bier is kennelijk een maatstaf. Ik woon hier inmiddels ruim 1 jaar. Destijds was Leo bier (halve liter) ook al rond de TBH 50. Alleen was de koers van de Euro toen rond de TBH 45 – 50. Nu is dat € 1 = TBH 35. Dat scheelt 30 %.
     Kortom: de Euro is in waarde gedaald en dus moet je in Brussel je beklag doen over het te dure bier in Thailand.

     • teun zegt op

      11 jaar woon ik hier.

 6. Joop zegt op

  Bijna de helft van de toeristen die wegblijven is Chinees; daar verdienen de Thai toch al vrijwel niets aan, dus dat lijkt mij geen ramp voor Thailand.

  • Nico van Kraburi zegt op

   In bijna alle winkelcentra in Bangkok en Chinatown hoor ik veel Chinezen Mandarijn – Chinees spreken en zag hun veel inkopen doen. Als je het onderscheid niet kan maken is het moeilijk oordelen. Zal dus een voordeel zijn als ze terug komen. Spreek en versta Chinees niet alle Chinezen reizen in groepen.

 7. Kemosabe zegt op

  Moderator: Off-topic.

 8. Petertje zegt op

  De Chinesen in Thailand geven nada, noppes uit, nog niet één baht. Daar heeft Thailand dus ook helemaal niks aan. Die mogen zeker wegblijven. Prima. Maar wij farangs zijn de echte big spenders en Thailand geeft helemaal niks om ons. Dat maakt me pas kwaad!
  Ik en met mij velen houden de Isaanse economie draaiende. Mijn schoonfamilie komt uit Roiet en bestaat uit goudeerlijke hardwerkende mensen. Zonder mijn geld zouden ze het hoofd echter niet boven water houden. En zo ken ik er nog velen!

  • chris zegt op

   Dat de Chinese toeristen niks uitgeven is net zo’n hardnekkige onzin als dat een mondkapje en 1.5 meter afstand het Corona virus in Thaiald hebben overwonnen.

 9. Gerard Smit zegt op

  Natuurlijk geven Chinezen geld uit in Thailand alleen gaat dat geld naar touroperators want deze mensen hebben pakketreizen , dus alles inclusief.
  Ze reizen in Thaise touringcars ,eten drinken en slapen in Thaise Hotels , maken gebruik van attracties en
  kopen ook bij straatverkoop fruit snacks enz.
  Dus direct en indirect , zeker door hun aantallen , verdienen de Thaise mensen goed geld aan Chinezen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website