Premier Yingluck vindt dat ze oneerlijk wordt behandeld door de National Anti-Corruption Commission. Op haar Facebook-pagina haalt ze fel uit naar de commissie die haar beschuldigt van plichtsverzuim als voorzitter van het National Rice Policy Committee.

Maandag 31 maart is de uiterste dag voor Yingluck en haar advocatenteam om zich te verweren. Yingluck schrijft dat ze aanvankelijk slechts 49 pagina’s van het bewijsmateriaal heeft ontvangen en pas donderdag nog eens 280 pagina’s.

Dit betekent dat ze slechts drie dagen de tijd heeft de documentatie te bestuderen, wat in schril contrast staat met het volle jaar dat de NACC voor haar onderzoek nodig had. De advocaten zeggen dat nog negentien belangrijke documenten ontbreken.

Wat Yingluck met name steekt is dat de NACC haast zet achter het onderzoek naar haar, maar nauwelijks vorderingen maakt met onderzoeken naar de zaken die onder de vorige regering [van de huidige oppositieleider Abhisit] speelden, zoals de doden en gewonden, die tijdens de roodhemdongeregeldheden vielen, en gevallen van corruptie.

‘Ik heb geen andere keus dan te concluderen dat ik niet eerlijk word behandeld of recht wordt gedaan’, schrijft Yingluck, verwijzend naar de tijd die ze krijgt om het bewijsmateriaal te bestuderen en getuigen te horen. Ze wijst erop dat ze materiaal en getuigenverklaringen van diverse overheidsdiensten voor haar verdediging nodig heeft, hetgeen tijd kost.

Een verzoek om haar uitstel van 45 dagen te verlenen, is donderdag door de NACC afgewezen, nadat eerder 15 dagen uitstel was verleend. De NACC is onverzettelijk. De premier heeft voldoende tijd gekregen, maar tot nu toe heeft ze verzuimd voor de NACC te getuigen, zegt een bron bij de commissie.

Maandag is de laatste dag waarop dat kan, maar Yingluck mag haar verdediging ook schriftelijk inleveren. Naar verwachting komt de commissie binnen 10 dagen met haar eindoordeel. Indien ze Yingluck schuldig acht aan nalatigheid omdat ze niets heeft gedaan aan de corruptie binnen het hypotheeksysteem en de uit de hand gelopen kosten, gaat de commissie haar voor afzetting voordragen. Ze moet dan met onmiddellijke ingang haar werkzaamheden staken.

(Bron: Bangkok Post, 29 maart 2014)

11 reacties op “Yingluck slaat terug: Ik word niet eerlijk behandeld”

 1. Farang ting tong zegt op

  Ying Luck vind dat zij niet eerlijk behandeld word,Ik heb geen andere keus dan te concluderen dat ik niet eerlijk word behandeld of recht wordt gedaan’ zegt zij.
  Ja dat concluderen die rijstboeren ook, zij vinden dat Ying Luck hen niet eerlijk behandeld en hen onrecht aan doet.

 2. Jules zegt op

  Ik word ook niet eerlijk behandeld in Thailand…

  Wat een aansteller!!! NIEMAND word eerlijk behandeld in Thailand, waarom zij dan wel?!? In Thailand hangt “eerlijk behandelen” af van de hoeveelheid geld die je hebt en YL heeft meer dan genoeg…
  Dus ophouden met het gezeur, en je verantwoordelijkheid nemen (helaas niet iets bekends in Thailand!)

 3. HarryN zegt op

  Een premier die haar tijd verdoet met Faceboek!!! Blijkbaar heeft ze daar wel de tijd voor.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ HarryN Premier Yingluck heeft een afdeling communicatie tot haar beschikking die het werk voor haar doet. Ze zal haar gedachten hebben gedicteerd en vervolgens hebben de voorlichters er een mooi verhaal van gemaakt.

 4. mitch zegt op

  En zo ploeteren ze maar voor.
  Dit land bestaat alleen maar uit praten.Zioets belachelijks heb ik nog nooit gezien.thailand bestaat uit elite die hele dagen elkaar beschuldigen en de arme bevolking die nauwelijks kan leven en dom wordt gehouden En.alles is geleend geld.dus het maakt inderdaad of ze schuldig wordt bevonden.het circus gaat gewoon door

 5. chris zegt op

  Er is een Nederlands gezegde dat luidt: hoge bomen vangen veel wind.
  Mensen aan de top van een samenleving moeten niet raar staan te kijken dat ze als het ware in een glazen huis (nou ja, huis, meestal een klein kasteeltje) leven.
  Ik vind het niet uitzonderlijk dat de anti-corrupite commissie zo veel en zo snel aandacht besteed aan de PM. Het is niet de eerste keer dat zij onder vuur ligt en zij voelt zich tot nu toe absoluut niet aangesproken en verantwoordelijk. Daarnaast is een PM als ‘aangeschoten wild’ zowel in eigen land als in het buitenland ongeloofwaardig. De minister van Buitenlandse Zaken probeert – denk ik vergeefs – het beeld van een democratische regering die oog heeft voor het wel en wee van alle Thai te verkondigen aan alle ambassadeurs. Een verantwoordelijke regering heeft dergelijke sessies niet nodig. Daden zeggen immers meer dan woorden.
  En vergeet niet dat de gouverneur van Bangkok (lid van de Democratische Partij) deze week zijn ambt heeft moeten neerleggen en dat de verkiezingen over moeten. Voor mij een eerste, kleine goede teken dat de elite (van welke kleur ook) niet (meer) moet denken zich alles te kunnen permitteren.

 6. Hugo zegt op

  En de arme boeren gaan terug op Y.L. stemmen ook al krijgen ze hun geld niet voor de rijst die ze inleverden en vanaf heden krijgen ze maar 5000 bth in plaats van 15000bth en wie is daar de schuldige voor ?,in elk geval in de dorpen rondom waar ik woon is Suthep de schuldige .
  Of er nu geld is om rijst of auto’s te sub… in de Isaan heeft men er gewoon geen besef van hoe het in elkaar zit , hier luistert men alleen naar de persoon in het dorp die met zijn zakken vol geld rond loopt om
  de toekomstige president Ts te subsidiëren. Hopend dat dit nooit gebeurd

 7. LOUISE zegt op

  @,

  Y.L. mag haar verdediging ook schriftelijk inleveren!!
  Uh, heb ik niet gelezen dat men nu stelde dat zij zelf in levende lijve moest komen??

  LOUISE

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Louise Ja, dat heb ik ook gelezen, maar in dit bericht wordt ineens gewag gemaakt van de mogelijkheid van een schriftelijk verweer. Ach ja, denk ik dan, de Bangkok Post hè.

 8. Jan zegt op

  Ach, ach, ach die Yingluck toch. Wat een medelijden moeten we daar mee hebben. Ze is tenslotte ook zo arm, want ze bezit maar een ding: GELD!

 9. DAVID HEMMINGS zegt op

  En ondertussen is blijkbaar al iedereen vergeten dat ondanks verschillende arrestatie bevelen en herhaalde weigeringen om zich naar de rechtbank te begeven op betichtingen van moord de “leider “Suthep zich niet vergewaardigd om te verschijnen voor rechtbank , geen tijd….., gewoonweg de figuurlijke middenvonger opgestoken ., pure minachting (straalt gewoon van de kerel af …….Abbhisit daartegenover heeft zich wel aangeboden ….zelfde kant wel verschillende aanpak …
  Dus of men voor of tegen YL is , je moet al blind zijn om het verschil van tempo niet te (willen) zien ….. de zaken van 2010 slepen al jaaaaaren aan …. maar YL sppedtempo (omdat legerinzet voor coup niet haalbaar schijnt , daarom de stille coup…..)..De Thaise elite gaat haar vingers branden )


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website