Winterseizoen Thailand begint op 2 november

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
1 november 2021

Nu het regenseizoen ten einde loopt laat de Meteorologische dienst weten dat het winterseizoen in Thailand, officieel op 2 november begint.

Vooral in de Noordelijk regio van Thailand heeft de winterperiode de nodige impact. In de hoger gelegen gebieden het noorden kan ’s nachts de temperatuur dalen tot nabij of onder het vriespunt.

Voor de komende dagen wordt er nog regen verwacht in het zuiden zelfs zware stortbuien. In de onderste noordelijke en bovenste centrale regio’s vertoont de hoeveelheid water dat door de rivieren stroomt een dalende trend.

Om overstromingen in de stroomafwaarts gelegen provincies van de Chao Phraya rivier te versnellen, zal het Office of National Water Resources een bijeenkomst houden met verwante instanties om de waterlozingsplannen van dammen, waaronder Pa Sak Jolasi d, Tub Sela, Khwae Noi en Chao Phraya te herzien.

Het winterseizoen is tevens het toeristische hoogseizoen in Thailand. Veel toeristen vinden deze periode het meest aangenaam om in Thailand te verblijven. De natuur is op z’n mooist, zo aan het einde van de regenperiode en het is overdag niet zo verstikkend heet.

Bron: NNT

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website