De Meteorologische Dienst van Thailand staat op het punt om begin volgende week de winter in te luiden. Dit is ongeveer twee weken later dan gebruikelijk, wat veroorzaakt wordt door een aanhoudende zwakte in koele winden en een verwachte trend van mildere temperaturen.

Somkhuan Tonjan, directeur van de Afdeling Meteorologische Observatie, heeft aangegeven dat het noorden van het land nog steeds regen zal ervaren door de afzwakkende koele wind. In Bangkok worden oostelijke en zuidoostelijke winden verwacht, wat zal leiden tot hogere vochtigheidsniveaus.

Gedurende deze week zullen matig koude winden de noordelijke regio’s beïnvloeden, waardoor het in het noordoosten koeler wordt. In sommige delen kan regen vallen, maar dit zal naar verwachting geleidelijk minder worden. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Meteorologische Dienst begin volgende week officieel aankondigen dat de winter begonnen is.

In Thailand wordt de winter gedefinieerd als het seizoen waarin de laagste temperatuur onder de 23 graden Celsius blijft. Ondanks de late start van dit jaar, verwacht de heer Somkhuan dat de winter minder koud zal zijn dan normaal. De koudste periode wordt verwacht van begin december tot eind januari, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 21 tot 22 graden Celsius.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website