Beach resort op Phuket

De Thaise regering heeft plannen om mondjesmaat weer toeristen toe te laten op Phuket. Het gaat dan vooral om overwinteraars. Volgens Bangkok Post zijn veel Thai niet enthousiast over het plan, ze zijn bang dat er nieuwe Covid-19 besmettingen ontstaan en dat de Thaise gezondheidszorg dan overbelast gaat worden.

De toeristische sector echter, dringt er bij de regering op aan om toeristen weer toe te laten. Vooral Phuket en Koh Samui smeken de regering om het toerisme weer nieuw leven in te blazen. Ondernemers vrezen dat anders veel hotels definitief zullen sluiten en er een massaontslagen volgen.

Volgens de minister van Toerisme en Transport Phiphat Ratchakitprakarn kan Phuket als een proefgebied fungeren bij een voorzichtige opstart van het toerisme. Buitenlandse toeristen moeten dan 14 dagen in een aangewezen gebied van ongeveer een vierkante kilometer blijven, voordat ze zich vrij mogen bewegen in de hele provincie. De toeristen mogen naar andere gebieden in Thailand reizen als ze na die 14 dagen negatief testen op het virus. Wel moeten ze bij verblijf in een andere provincie weer zeven dagen in quarantaine.

Buitenlanders die onder deze voorwaarden naar Phuket willen reizen, moeten eerst toestemming vragen bij de Thaise ambassade in het land van herkomst. Ze moeten 72 uur voorafgaand aan de reis negatief testen op Covid-19 en een ziektekostenverzekering van US $ 100.000 (3,1 miljoen baht) bezitten.

Verwacht wordt dat buitenlandse toeristen Thailand vanaf 1 oktober mogen bezoeken en waarschijnlijk zullen daar ongeveer 100.000 toeristen gebruik van maken.

Bron: Bangkok Post

21 reacties op “Weinig steun voor het plan van de regering om weer toeristen toe te laten”

 1. Cornelis zegt op

  Gisteren in de Chiang Rai Times een bericht dat een regeringswoordvoerder heeft gezegd dat e.e.a. voorlopig niet wordt ingevoerd. Om toch de evonomie te stimuleren zouden Thais in hun eigen land op vakantie moeten gaan.

  ‘A deputy government spokesperson said the Phuket Model of welcoming foreign tourists would not be implemented in the near future. The spokesperson also said Thai people should go on vacation to help the local economy.’

  https://www.chiangraitimes.com/thailand-national-news/southern-thailand/no-green-light-for-phuket-model-allowing-foreign-tourists-into-thailand/

  • JAN zegt op

   “Thai people should go on vacation to help the local economy” ??? Met welk geld? Hun economie ligt in duigen. Veel fabrieken gesloten, minder werkgelegenheid, vele Thais hebben grote lopende leningen van hun mooie nieuwe wagens en huizen soms ver boven hunne stand, enz…. En de rijke Thais die gaan toch elders op verlof en kennen de politieke weg om de quarantaine te ontlopen.

 2. Ton zegt op

  Volgens mij zullen hier touristen niet massaal gebruik van maken. Het gevoel van vrijheid is nu juist een van ervaringen die in eem vakantie worden gezocht. Voor de vele gestrandde ‘farang’ in het buitenland is het denk ik een mooie mogelijkheid afhankelijk van het prijskaartje, om eindelijk naar huis te kunnen. In ieder geval geldt dat voor mij. Er is een recente uitspraak van de regering dat repatrianten (met een woonplek in Thailand en een Visa verleden) de voorkeur zullen krijgen als dit doorgaat.
  We zullen het zien!

 3. Marco zegt op

  Ik denk niet dat veel mensen naar Thailand zullen komen met de voorwaarden die nu gesteld worden( als het allemaal klopt want ze veranderen daar nogal eens van mening).
  Ik wacht in ieder geval nog even af.

  • Piet zegt op

   Beste Marco,
   Je bent gek als je onder deze voorwaarden (quarantaine, kosten, papieren rompslomp etc) nog naar Thailand wilt reizen.
   Verder is reizen een risico om besmet te raken.
   Ik zou maar blijven zitten waar je zit en over een tijdje heb je een vaccin en dan kan je weer van los gaan.
   Ik zit al tijden in Thailand en klaag niet maar zal tzt wel in de rij staan voor het vaccin.
   Piet

   • HarryN zegt op

    Beste Piet,Ik adviseer je, voordat je in de rij gaat staan om dat vaccin te nemen, eerst nog eens te kijken naar Youtube: Onderzoek naar de HORROR ingredienten van het covid vaccin. Ik denk dat u op dit moment nog steeds denkt dat de overheid en de farma industrie het goed met U voor hebben maar geloof mij dat de regering/politici en farma geen bal geven om Uw gezondheid. Het gaat om MACHT en GELD en voor die lui bent U precies het goed gelovige schaap. Sorry dat ik dit zo moet zeggen en ik heb niets persoonlijk tegen U. Open Uw ogen.

 4. John Chiang rai zegt op

  Er van uitgaande dat de meeste Thai,die reeds in Thailand wonen nog nooit een Covid-19 test hebben afgelegd,begrijp ik deze vrees voor het binnenkomende toerisme niet helemaal.
  Anders als de Thaise inwoner,worden uitsluitend terugkomende Thai en toeristen verplicht om in quarantaine te gaan en zich aan verdere strenge controles te onderwerpen.
  Het overgrote deel van de Thaise inwoners die nog nooit een werkelijke test gemaakt,of gezien heeft,mag nu reeds om de toeristische sector te ondersteunen vrij door het hele land rijden,wat in mijn ogen een veel groter risico is,dan die paar toeristen die nu hoogstens onder strenge maatregelen en meermalige controle het land binnenkomen.

 5. Ginette zegt op

  Op die voorwaarden zullen ze mij niet zien, hoewel we ieder jaar voor de winter daar zijn heel spijtig

 6. Louvada zegt op

  VEEL Thais niet enthousiast ? Ik zou niet weten welk soort Thais dat zijn ? Degene die geld genoeg hebben zeker? De bars, de hotels, de horeca en al wat er rond draait ligt op zijn gat. Het tourisme… ik denk niet dat ik hier verder moet op ingaan. De ministers hier … zelfde domoren als in België, de 14 dagen quarantaine, wie zal daar op ingaan om naar Thailand te komen als je bv. zelfs 1 maand vakantie hebt ? Ik heb vrienden die uit België gekomen zijn en dus die 14d quarantaine doorgemaakt hebben omdat ze al 5 maanden hun gezin niet gezien hadden, hier zelfs een woning hebben dit is gewoon absurt. Dat ze hier een test doen bij aankomst en verder weten ze je toch wonen? We zullen het dan nog niet hebben over de kosten van het hotel waar je in moet zeker?

 7. laksi zegt op

  Tja,

  Er moet wel wat gaan gebeuren, want hier in Chiang Mai is het kommer en kwel.
  Volgens mijn vrouw, is in onze straat zeker 1 op de 6 mensen werkeloos.
  In de “City” zoals ze dat noemen, zitten zeer veel rolluiken dicht
  Er is gewoon niets meer. In september valt de grote klap (zeggen deskundige) en dat is kort bij.

 8. Rene Martin zegt op

  Waarom is een Corona test niet voldoende als je Thailand binnenkort en dan afwachten in een safe hotel waar je de uitslag hoort. Wanneer de test aantoont dat je geen Corona hebt dan vrij reizen. Uitgaande van de huidige plannen zou ik een maand in quarantaine moeten aangezien ik meestal naar Bangkok en Hua Hin reis. Voor een verblijf van 2 maanden duidelijk teveel van het goede. Helaas….

 9. luc zegt op

  vandaar wellicht dat er in diverse steden betogingen zijn tegen de corona-maatregelen en het plat liggen van het toerisme. Hoeveel mensen leven rechtstreeks en onrechtstreeks van het toerisme in Thailand die nu werkloos zijn en zonder staatssteun verder moeten?

 10. Rob zegt op

  Ik denk dat al die regels van de Thaise autoriteiten (lees regering) vooral te maken heeft met “gewichtig doenerij” en status. De gewone man/vrouw in TL wordt kneiterhard getroffen door de coronapandemie, maar deze regering is er vooral om de zeer rijke Hi So bovenlaag te spekken.

 11. Pieter zegt op

  Wat nu precies de werkelijke motieven zijn, zal ongetwijfeld een vraag blijven.

  Zelfs mijn partner die normaliter zich niet echt uitlaat over de regering, heeft ook duidelijk twijfels over de juiste beslissingen.

  De “dokter” die roept om vooral geen toeristen te laten, heeft uiteraard voldoende inkomen, net als de andere die vooral tegen zijn.

  Ik had gehoopt eventueel tijdens quarantaine te kunnen ” thuiswerken” , daarmee dan naderhand 3 weken m’n voorgenomen huwelijk te organiseren.
  Had er alleen geen rekening mee gehouden dat ook daar een werkvergunning voor nodig lijkt te zijn.

  Daarmee gaat dit dan ook niet door, dus nog ff doorbijten. Als blijkt dat er nog steeds geen geld binnenkomt, gaat t “vanzelf” meer open.

 12. Henk zegt op

  In bovenstaand artikel wordt gesproken over :
  een ziektekostenverzekering van US $ 100.000 (3,1 miljoen baht) bezitten.

  Heeft iemand enig idee of een Nederlandse ziektekosten verzekering voldoet aan die US $ 100.000 eis.
  Moet daar mogelijks iets extras afgesloten worden?
  Maar waar?

  een ziektekostenverzekering van US $ 100.000 (3,1 miljoen baht) bezitten

  • Jan Janssen zegt op

   De Nederlandse verzekering heb je niet veel aan .daar staat geen speciale corona verzekering op en geen getallen die ze willen zien. Ik heb een wereld verzekering afgesloten met een bedrag waarvoor je verzekerd bent extra document erbij voor corona. Ze willen getallen zien zien en een Nederlandse verzekering is onbeperkt dus geen getallen.

  • Dirk zegt op

   Eerder zijn op dit forum al reacties geplaatst van lezers die een verzekeringsverklaring van hun Nederlandse ziektekostenverzekeraar hebben ontvangen waarin het Covid risico tot het genoemde bedrag is gedekt. In een gesprek met de ambassade in Den Haag is mij bevestigd dat er tal van verzekeraars zijn die dit doen.

   Helaas kwam ik bij mijn verzekeraar (AON met als risicodrager Zilveren Kruis) niet veel verder dan de nietszeggende verklaring dat alle risico’s zijn gedekt. Aangezien de ambassade dit ontoereikend vond, ben ik uitgeweken naar een verzekeraar die de verklaring wel afgeeft. Natuurlijk is dit zonde van het geld. Met het oog op 1 januari a.s. wil ik van verzekeraar switchen. Ik ben benieuwd of er lezers zijn wiens ziektekostenverzekeraar een verklaring heeft afgegeven die voldoet aan de vereisten van de Thaise overheid. Heeft iemand ervaring met de OHRA?

 13. Jan Janssen zegt op

  Ik hier wel gebruik van willen maken. Verzekering heb ik visum voor een jaar. Geef niet voor mijn plezier geld uit . Maar denk maar zo als ik maar weer samen met mijn familie ben . Alleen wordt bv niet verteld met welke vliegmaatschappij je mag vliegen. En praten over kleine groepjes. Dan weet ik het denk ik al. Alles geprogrammeerd op thai airways. Als ik heb nog een vlucht te goed en kan gratis vliegen. Voor vakantie zal het wel ingewikkeld worden zo . Voor vakantie gangers erin maar nog niet maar zo eruit . Eerst een gezondheid verklaring en test en betalen.

  • chris zegt op

   Wees gerust. Thai Airways gaat failliet.

 14. Chris zegt op

  De angst voor het (nauwelijks aanwezige) virus zit er blijkbaar zo diep in dat men bereid is om andere redenen (armoede, zelfmoord) dood te gaan.
  Liever geen toeristen en rijst op het bordje; liever geen straatprotesten want daar kan het virus zich verspreiden.
  Ik heb in mijn leven nog nooit zulke collectieve onzin gehoord.

 15. Dennis zegt op

  Thailand (lees Prayut) kan van alles willen, maar de bevolking merkt echt wel dat er géén 40 miljoen toeristen komen en met hen het nodige geld. Schatting is dat 20% van het BNP uit de toeristensector komt (bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_Thailand), dat geld valt nu voor een groot gedeelte weg en dat heeft zeker impact en hoe langer het duurt, des te erger het wordt.

  De Thais kunnen zo vaak op vakantie gaan als ze willen, maar die zullen nooit en te nimmer het wegblijven van buitenlanders (in financiele zin) goedmaken. Bangkok is een van de meest bezochte steden ter wereld, Phuket en Pattaya ontvangen bij 10 miljoen bezoekers per jaar. Dat gouden ei gaat Thailand echt niet kapotgooien.

  Ik zie het vooral als politiek. De regering lijkt vooral met mooie cijfers te willen pronken (die volstrekt ongeloofwaardig zijn, maar goed). Als er (hopelijk) volgend jaar een vaccin of medicijn is, dan worden de toeristen (en bahts die ze meebrengen) weer met alle liefde ontvangen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website