Wie momenteel in Thailand verblijft zal het gemerkt hebben het is frisjes in Thailand. In hua Han werd het gisteren niet warmer dan 25 graden. Er wordt tot 5 december in Thailand, voor het noorden, noordoosten, midden en oosten, koeler weer voorspeld met temperaturen die naar verwachting met 3-5°C zullen dalen.

Het Meteorologische departement zegt dat een sterk hogedruksysteem uit China daarvan de oorzaak is. Dit zorgt voor koel tot koud weer met een harde wind.

De temperaturen in het noordoosten, noorden, midden en oosten kunnen tot 5°C dalen, in de bergen in het noorden en noordoosten kunnen is de temperatuurdaling met 3-12°C het hoogst.

De weerkundigen adviseert het publiek in het noorden om zich warmer te kleden de gezondheid in de gaten te houden.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Weersverwachting: Koudegolf in het noorden van Thailand”

 1. Ellis van de Laarschot zegt op

  Laat maar zachtjes komen, de lange broek – T-shirt met lange mouwen – trui – sokken – winterpyama en donsdek liggen al klaar. Afgelopen nacht buiten al 17.4 graden in huis 22 graden oplopend tot 27 dus dat gaat nog. Groetjes uit Huay Sai ( 23 km. van Chiang Mai)

 2. serkokke zegt op

  Dag, Ellis, het was vandaag hier in Thoen, Lampang nog behoorlijk warm. Ik heb twee jaar in Chiang Rai gewoond daar was het heerlijk in de winter.

 3. BKK_jack zegt op

  Sinds eergisteren in Pattaya (na 2 nachten in Bangkok). De eerste keer dat ik het echt koud heb gehad in Thailand. Een vreemde gewaarwording. Airco blijft ’s nachts uit.

 4. Maltin zegt op

  Hier in Si Sa Ket is het nu 18 graden. Ijskoud volgens de Thai. Hier in het dorp (Phayu) loopt iedereen rond met dikke jassen en sneeuwmutsen en overal kleine vuurtjes waar ze omheen zitten. Deze Falang wordt raar nagestaard sloffend op zijn flipflops en alleen TShirt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website