Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren haar nieuw plan bekend gemaakt om het land te openen voor ‘normale’ buitenlandse toeristen. Echter de eisen zijn zo fors dat het nauwelijks werkbaar lijkt.

Volgens het ministerie hebben 2.270 buitenlanders uit o.a. China, Japan en Koeweit aangegeven naar Thailand op vakantie te willen. Maar om tot Thailand toegelaten te worden gelden er nogal wat eisen, zo blijkt uit het nieuwe plan. Zo moeten toeristen de volgende bewijzen/documenten overleggen:

 • Een negatieve Covid-19 test, niet langer dan 72 uur voor vertrek.
 • Men moet in eigen land in quarantaine zijn geweest en tweemaal, aan het begin en het einde getest te zijn op Covid-19.
 • Een internationale ziektekostenverzekering bezitten met Covid-19 dekking.
 • Voldoende geld hebben om te kunnen besteden in Thailand.
 • En kunnen bewijzen dat ze voorafgaand aan hun vertrek naar Thailand geen drukke plaatsen hebben bezocht.

Het Department of Disease Control wil meer personeel inzetten op medische controleposten, zoals op luchthavens en mensen uit lage-risicolanden zullen als eerste te zullen toelaten.

Bron: Bangkok Post

Rating: 1.88/5. From 8 votes.
Please wait...

49 reacties op “Weer een nieuw plan om toeristen in Thailand toe te laten”

 1. Lydia zegt op

  Denken ze daar nu echt dat er dan nog iemand op vakantie komt. Wij wachten wel tot ze blij zijn dat we willen komen.

  • Gerrit van den Hurk zegt op

   Dit is wel een zeer complex gebeuren!
   We blijven heerlijk thuis dit jaar!

  • Geert zegt op

   Dat kan nog heel lang duren als deze militaire regering aan de macht blijft. Ze hebben reeds verschillende keren laten weten dat ze de westerse toeristen liever kwijt zijn.
   Het moge nu toch duidelijk zijn dat ze niet zitten te wachten op de toeristen.
   De eisen om Thailand binnen te geraken worden steeds aangescherpt.

  • Suzanne zegt op

   Denk je niet dat dat nu precies de bedoeling is… ze willen geen toeristen, ze zijn veel te bang dat we het virus weer meenemen.

  • john zegt op

   gebruikelijke nonsens. leven in een andere wereld, ver buiten de werkelijkhei.

   record of not visiting crowded places prior to their departure. Hoe kun je aantonen fdat je ergens NIET ben geweest. Hoe kun je aantonen dat je nooit …..

   Volstrekt gespeend van enige werkelijkheidszin.

 2. Cornelis zegt op

  Het ene plan is nog niet uitgewerkt of het volgende verschijnt al weer aan de horizon. Het lijkt erop dat er geen duidelijke strategie is en ook geen coördinatie tussen de ‘bedenkers’. Draagt niet bij aan het vertrouwen in de Thaise autoriteiten.,,,,,,
  Hier de link naar het betreffende artikel:
  https://www.bangkokpost.com/business/1988019/tourists-must-isolate-in-home-countries

  • Erik van der Meer zegt op

   Ik wacht wel op een plan dat mij schikt. Het beleid dat nu gevoerd wordt leidt tot een gunstige €/฿ verhouding dus ik kan goed sparen voor de toekomst op mijn Thaise rekening 🙂

 3. H.Tunisen zegt op

  ……en dan nog een duur visum van € 54,–. Dus dit jaar maar ergens anders overwinteren.

  • Cornelis zegt op

   Die 54 euro lijkt me toch wel het minste van de hordes die je moet nemen om Thailand in te komen.

   • Leo_C zegt op

    Is dan toch goedkoper geworden, ik betaalde vorig jaar nog €60 voor 90 dagen visum !

    En hoe zit het met de quarantaine in Thailand zelf, hoeft dat dan niet meer ?
    Ik wil best thuis 14 dagen in quarantaine zitten, maar wie komt dat controleren ?

    Kortom, zulke onlogische regels, kan je nooit aan voldoen !

    Leo

    • RonnyLatYa zegt op

     Die 60 Euro voor een “90 dagen visum !”, wat eigenlijk een Non-immigrant O visum is, is sinds juli 2019 van vorig jaar ook al verleden tijd.

     Voor dit visum zal je waarschijnlijk hetzelfde gaan betalen als voor dat Non-immigrant O Single entry.

     De officiële prijs van een Non-immigrant O Single entry is namelijk ook 2000 Baht
     In Den Haag betaal je daar omgerekend nu 70 Euro voor en in Brussel zelfs 80 Euro.
     Dat zal hoogst waarschijnlijk ook zo zijn met het STV dat 2000 Baht zou gaan kosten. Omgerekend zal dat dan ook wel 70 of 80 Euro worden. .

     Zie ook
     TB Immigration Info Brief 088/19 – Thai visum – Nieuwe prijzen
     https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-088-19-thai-visum-nieuwe-prijzen/

     • RonnyLatYa zegt op

      Voor een verlenging van die verblijfsperiode bekomen met een STV zal het dan waarschijnlijk ook wel 1900 Baht zijn ipv 2000 Baht.
      Elke verlenging in Thailand, ongeacht de duur, kost immers 1900 Baht.
      Of ze moesten de verlengingen ook duurder gaan maken natuurlijk.

 4. Jm zegt op

  Ik denk dat er velen naar andere oorden zullen gaan en niet meer terugkomen naar (het land met de glimlach?)

 5. Antonius zegt op

  Ja the Bangkok Post snapt het ook wel.
  Door de covid-19 geen toeristen inkomsten in Thailand en vele andere landen. Covid-19 is dus goed voor onze portemonee.Na het faillisement van velen. Zal de concurentie alleen maar groter worden.En dit is goed voor de prijzen en vanzelfsprekend ook de kwaliteit.
  Na covid-19 is de wereld geheel verandert u gaat het meemaken
  Groet Antonius

  • Leo Th. zegt op

   Dat de wereld zal veranderen neem ik wel van je aan maar het zal er beslist niet goedkoper op worden. En al helemaal niet in Thailand waar de prijzen ook zonder de coronacrisis juist stijgen wanneer er minder afname/klandizie is. Luchtvaartmaatschappijen, hotels, restaurants, autoverhuur maatschappijen en ga zomaar door willen allemaal hun verliezen goedmaken en de prijzen zullen enkel flink de hoogte ingaan.

 6. Carlos zegt op

  Deze berichten in de pers, zijn niet bedoeld om ons welkom te heten, maar om bij de bevolking de indruk te wekken dat ze er echt alles aan doen om het land te beschermen en toch de economie op gang te helpen. Hetgeen in prayut zijn vakgebied psychologische oorlogsvoering heet.

  • Cornelis zegt op

   Niet voor niets is degene die dit nieuws bekendmaakte op een persconferentie de directeur van het bureau Geestelijke Gezondheidsbeleid – zie het artikel in de Bangkok Post.

 7. John zegt op

  ”En kunnen bewijzen dat ze voorafgaand aan hun vertrek naar Thailand geen drukke plaatsen hebben bezocht.”

  Ik zit nu 3 maanden in een mooie berghut in de Alpen en kom af en toe in een bijna lege supermarkt. Maar moet wel in een drukke trein naar het vliegveld. Dus?

 8. Osen zegt op

  Gewoon lachwekkend, is er dan echt niemand aan de top capabel genoeg om logisch na te denken daarzo.
  Het lijkt wel of ze maar wat roepen en niet durven om beslissing te nemen. Gewoon een stuurloos zooitje. Ik ga er ondertussen vanuit dat ze straks ook indien vaccin beschikbaar achteraan de rij belanden en dat de gewone toerist nog lang niet normaal het land in kan.

 9. ruud zegt op

  Een erg onduidelijk artikel in die krant.

  Ze moeten in eigen land in quarantaine, in die tijd moeten ze twee maal worden getest, 72 uur voor vertrek moeten ze ook worden getest.
  Maar tot wanneer moeten ze dan in quarantaine zitten en waar, thuis?
  Je zou zeggen tot het moment van vertrek, maar dan is dat testen 72 uur van te voren zinloos, omdat je bij vertrek ook getest wordt.

  Van 115 miljoen Baht van 2.270 vakantiegangers kun je het licht op Suvarnabhumi ook niet laten branden.
  Dat is ruim 50.000 Baht per vakantieganger.

  Een ziektekostenverzekering en geld in de bank kunnen laten zien is redelijk, maar er is geen enkele informatie over de dekking van de polis, of de hoogte van het bedrag op de bank.

  • Cornelis zegt op

   Een journalist die een dergelijke persconferentie bijwoont zou soortgelijke vragen moeten stellen i.p.v. alleen maar braaf opschrijven wat er wordt medegedeeld.

 10. Cees zegt op

  Wat een drama daar zeg, en dan sta je daar aan de grens, en ondertussen is er wat verandert en dan kom je als nog het land niet in en kan je naar alle gedoe weer naar huis, geld weg , en een hoop drama gehad, nee ik neem de gok zeker niet, en zo blij zijn ze niet met de falang dus ik blijf lekker thuis

 11. Dre zegt op

  Heb stilaan de indruk dat, door het hele corona-gedoe de Thaise autoriteiten langzaam maar zéker het alomgekende imago van hun land aan het zuiveren zijn. Kan een verkeerde instelling zijn mijnentwege, maar tussen de regels door laat men blijken dat men het gehad heeft met het imago, dewelke aan Thailand toebedeelt wordt.
  Om gewoon even te toetsen wààr ik met deze stelling naartoe wil ; Vertel in je thuisland, aan vrienden, dat je naar Thailand op vakantie bent geweest. Wat is de éérste reactie die je gaat krijgen ????
  JUIST,…… dààr wil men vanaf.
  groetjes,
  Dre

  • Gerard zegt op

   Als men aan de top van dat imago af wilt moeten ze eerst wel zorgen iets werkend achter de hand te hebben. Anders heb je 2x niets.

 12. Don weertd zegt op

  Wat een ge jojo zijn dat nou de mensen die je land besturen

 13. jo zegt op

  Ik heb een vriendin in thailand waar ik 2 keer per jaar totaal 4 maanden elk jaar naar toe ging maar met al die regels ga ik nooit meer jammer maar zo is het.

  • Harmen zegt op

   Ik zit in het zelfde bootje 2 x 3 maanden mocht dit doorgaan tot volgend jaar … wordt het toch einde verhaal, triest maar waar.

  • fred zegt op

   Ik heb zelfs mijn echtgenote in Thailand die ik nu al bijna een half jaar niet meer heb kunnen zien. Mijn echtgenote zou in principe wel naar België kunnen komen maar de gezondheid van haar moeder laat dat momenteel niet toe ….Komt ze toch terug en er gebeurd iets met haar moeder is dat een drama want ze is enig kind. En terug naar Thailand gaan kan dan ook voor haar weken aanslepen gezien er nauwelijks vluchten zijn.
   In theorie zou ik in aanmerking komen om terug naar Thailand te gaan maar de procedure is zo omslachtig dat dit alleen maar mogelijk is in theorie. De procedure is voor niet Thai zo ondoenbaar gemaakt dat het in praktijk niet haalbaar is. Volgens mij zijn er nog geen 5 gehuwden terug in Thailand geraakt.
   Mijn vrouw en ik zijn de laatste 15 jaar onafscheidelijk en 7/7 en 24 op 24 bij elkaar geweest. Nu al maanden gescheiden.
   Alleen de antidepressiva houden me nog wat op de been. Momenteel maak ik de zwaarste periode in mijn leven mee…..Ik mag er niet aan denken dat dit misschien nog voor jaren zo zal blijven.
   Ik begrijp niet waarom echtgenoten niet terug kunnen onder dezelfde voorwaarden als de Thai zelf ?

   • herman buts zegt op

    Mijn vrouw is momenteel in Thailand , haar moeder is begin van deze maand overleden.En ik moet eerlijk zeggen dat de Thaise Ambassade In Brussel alles gedaan heeft wat mogelijk was om haar zo snel mogelijk naar Thailand te krijgen.Alles was binnen de week geregeld , vlucht door hun geboekt ( zij werken met priority lijsten) en van onzentwege het nodige papierwerk is ook vrij vlot verlopen.Je krijgt wel een enkele vlucht aangeboden en je betaald dus zowieso meer voor de vlucht.Je terugvlucht moet je zelf regelen en je moet wel 14 dagen in Quarantaine bij aankomst, dit wordt wel betaald door de regering ( voor thai) en ik moet eerlijk zeggen dat er niets aan te merken viel op de kamer , ijskast ,microwave ,waterkoker, mooi balkon eten en drinken 3 maal daags .Zij is ondertussen bij haar familie en komt op 28 september terug naar huis. Dus het kan wel voor Thai en indien echt nodig zelfs vrij snel.Een beetje goed nieuws mag ook wel een keertje vermeld worden.

  • joep zegt op

   Hier ook het zelfde verhaal,voorheen 2 x 10 weken per jaar naar thailand.
   Nu door omstandigheden mijn partner al 1½ jaar niet meer vast kunnen houden.
   Ik heb een afspraak gemaakt met een advocaat in België om de België-route te bespreken en voor te bereiden, want we zijn voorlopig nog niet van al die shit af en dan heb ik ‘t nog niet een over de geheel eigen belevingswereld van de Thaise overheid.
   Enige positieve dat de Baht nu rond de 37 staat.

 14. John Chiang rai zegt op

  De voortdurende plannen om de toerist weer in het land te krijgen,is toch wel een teken dat ze op zijn minst op ons zijn aangewezen.
  Alleen bliift de vraag,welke toerist deze visa procedure en verplichte quarantaine opzich gaat nemen?
  Bovendien hoe betrouwbaar is een toerist, die van zich zelf aangeeft dat hij thuis reeds in quarantaine geweest is,en afgezien of je dat überhaupt bewijzen kunt,voorafgaand aan zijn komst niet heeft opgehouden in drukke plaatsen.
  Ik vrees dat een goede ziekenverzekering,en een verplichte quarantaine ter plaatse,waarbij je onder controle blijft van de Thaise autoriteiten, de enigste betrouwbare methode blijft.
  Zolang dit onvermijdbaar is blijven mijn Thaivrouw en ook ik,lekker afwachten,en kunnen buiten diegenen die weer verenigd willen worden met hun Thaise familie,helemaal niet voorstellen dat een (normale) toerist zoveel haast kan hebben.

  • Marc zegt op

   John Chiang rai,
   inderdaad waarom heeft een (normale) toerist zoveel haast ?
   Is het een drang om de toeristische economie te helpen, of is het enkel uit eigenbelang ??
   “Ik wil, en ik moet en ik zal terug naar Thailand (Pattaya ?) gaan, ondanks alles. ??

   Indien men de locale bevolking wil steunen kan men altijd donaties doen aan betrouwbare organisaties ter plekke (ook farang ) Het geld dat men uitspaart om per sé zelf te willen gaan, zou zeer welkom zijn bij de arme bevolking. Maar ja…..

   Marc

 15. odilon zegt op

  Valt de quarantaine dan weg in Thailand en geld dit ook voor de jaarlijkse visum blijvers.

 16. Rob zegt op

  Wat een clowns die Thaise autoriteiten…die deze plannetjes allemaal verzinnen. Getuigt van een zeer smalle kijk op de wereld.

 17. Vakman zegt op

  Nou, fijn dat ik dan toch nog 1 keer in mijn leven in Thailand ben geweest. Met deze instelling voorzie ik dat ik er niet meer op eigen initiatief naartoe ga.

 18. Don zegt op

  Wat een paniek verhaal
  Een volgende stap is wellicht het verplichten van alle buitenlanders in Thailand om in quarantaine te gaan.
  Een prima bron van inkomsten als er geen toeristen meer zijn.

 19. MikeH zegt op

  Zoals Carlos hierboven al zegt: deze berichten zijn vooral bedoeld voor consumptie door de Thaise bevolking.
  De autoriteiten willen helemaal geen farang toelaten, maar wel de indruk wekken dat ze proberen iets te doen aan de economische ramp die de toeristische sector treft.
  Gaat niet lukken zo.
  Het zal niet meevallen, maar ik ga op zoek naar het “Derde Land”, om daar samen met mijn Thaise vriendin te verblijven.
  Suggesties iemand?

  • herman buts zegt op

   Laos is prachtig , als je er binnen mag. Cambodia zou ik vermijden, wordt volledig ingepalmd door de chinezen.

  • joep zegt op

   als je net over de grens bij Poi Pet gaat zitten.
   een jaarvisum kost $ 450,= en dan mag je doen wat je wil.
   mag je 2 weken zo ‘t land in zonder visum of is dat nu ook 4 weken via ‘t land ?
   maaja na ‘n week ben je je schoonmoeder toch wel zat 555

 20. Martin zegt op

  Je gaat bijna grote simphatie op brengen voor de extreem linkse betogers van de uni voor democratie!

  Enkel het oude normaal kan Thailand helpen bij haar herstel, wat vernield is kost circa 3x zoveel tijd om te herstellen. Dus 1 jaar vernieling is minimaal 3 jaar herstel periode. Bedankjes kunt u sturen naar de WHO/NWO.

 21. marijke. zegt op

  Heel jammer maar wij laten voorlopig thailand ook maar links liggen.Heel jammer we komen al 12 jaar met veel plezier overwinteren in het land waar we ons prettig voelde.Spijtig dat we onze vrienden daar ook niet meer zien voorlopig.

 22. Jan Ponsteen zegt op

  Ik ben hier in Thailad en heb een maand geleden mijn retirement voor een jaar verlengd. Aanvankelijk was dit niet mijn bedoeling ik wilde terug naar Nederland en ij daar weer in laten schrijven en 3 a 4 maanden daar blijven in de zomer en weer terug voor 9 maanden met een ander visum en wel mijn ziekenkostenverzekering meenemen vanuit Nederland en zo ook mijn loonheffings kosten. Jamer de COVID 4 gooide roet in het eten. Nu ben en woon ik hier en voel me wel een beetje als Nederlandse burger in ballingschap op dit moment, maar dat is altijd beter als in Nederland te zijn op dit moment. En zeker ten opzichte van het virus op dit moment. Economische gaat het heel slecht in Thailand en ik doe vrijwillig mondjes voeden van mijn Pensioen inkomsten maar de sfeer wordt er niet beter op en de gezelligheid is weg.

 23. Jozef zegt op

  Mr Tunisen, lekker ergens anders overwinteren, denk je dat andere landen in Azie hun grenzen gaan opengooien. ??
  En ik vrees dat binnen Europa ergens gaan overwinteren ook niet vanzelfsprekend zal zijn.
  Toch wens ik je veel succes en dat je het likt om op een warme locatie de winter door te vrengen.

  Groet, Jozef

 24. Ingrid Snoeker zegt op

  Wij hebben een eigen huis op Koh Samui…..we kunnen er niet eens komen. Iemand een slim idee om eea te omzeilen?

 25. Stan zegt op

  Eerst twee weken thuis in quarantaine… Hoe gaat de Thaise overheid dit controleren?!

 26. Hogezand zegt op

  We hebben een huis in nakhonsawan maar weblijven toch maar in Holland met adat gedoe in Thailand

 27. luit zegt op

  In de digitale Telegraaf van zondagochtend wordt aangegeven dat Thailand op punt staat grenzen weer meer te openen. Zal wel oplopend spanningsveld zijn tussen economische druk en gezondheidsvrees voor importeren van het Corona virus. Blijft natuurlijk wel bijzonder dat Thailand eigenlijk nauwelijks Corona kent.
  Hoop dat ze werkbaar compromis vinden waardoor we in februari toch in ons huis op Koh Samui kunnen doorbrengen.

  • herman buts zegt op

   Als je niet test heb je ook geen corona bevestigingen, In Belgie doet men momenteel 28.000 testen per week en men wil dit geleidelijk opdrijven naar 80.000 ik denk dat er in Thailand het laatste jaar geen 28.000 testen gebeurd zijn.Als je niet test heb je ook geen postieve gevallen. hetzelfde geld ook voor de buurlanden

 28. Pieter zegt op

  Tja,
  Ook mijn vriendin baalt net als ieder ander.
  Van de controle, daar zijn wel manieren voor te bedenken vanzelf.
  Denk aan een app die bijhoudt waar je bent geweest, dit i.c.m geregistreerde
  Besmettingen/ aantal bezoekers of inwoners etc etc.

  Voor de overige maatregelen, het geeft aan dat men idd beseft ook farang nodig te
  Hebben, of Prayut het leuk vindt is wat anders.
  Toch gaat het nog wel even duren is mijn gevoel.

  Mijn geplande bruiloft op 21-2-21 , gaat vrees ik in TL vooralsnog niet
  Door. Maar ook hier geldt vast uiteindelijk dat de Thai duidelijk gaan maken
  Dat het anders moet.

  Hoe lang dat nog duurt…..?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website