(SPhotograph / Shutterstock.com)

Premier Prayut heeft gisteren de noodtoestand in Thailand uitgeroepen. Deze gaat in vanaf donderdag 26 maart en geldt voor een maand. Het besluit is genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hier lees je welke extra bevoegdheden de premier heeft, indien de noodtoestand geldt.

De premier krijgt door de noodtoestand extra bevoegdheden die hij naar eigen goeddunken kan inzetten. De belangrijkste bevoegdheden zijn:

 • Mensen te verbieden hun huis of accommodatie te verlaten gedurende bepaalde tijdsperioden, tenzij de autoriteiten daarvoor toestemming hebben gegeven. Met andere woorden, om een ​​avondklok op te leggen.
 • Het verbieden van openbare bijeenkomsten.
 • De premier kan besluiten nieuwsberichten te verbieden, indien deze tot paniek onder het publiek kan leiden (nieuwscensuur).
 • Een verbod op het gebruik van, of toegang tot gebouwen.
 • De mogelijkheid om mensen uit een gebied te evacueren of om mensen te verbieden om aangewezen gebieden te betreden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

39 reacties op “Wat betekent de noodtoestand in Thailand?”

 1. kees zegt op

  wij hebben een vakantie geboekt op 29 maart.
  vertrek vanuit brussel
  hoe zal dat aflopen
  bij thai airways vliegen ze tm 31 maart
  volgens mij kan dat niet
  wie weet hier meer van?

  gr kees

  • Fon zegt op

   Je gaat nu toch niet meer naar Thailand, of waar danook heen? Alles is dicht of gaat dicht, ook hotels. Als morgen de noodtoestand wordt afgekondigd, mag je ook niet meer tussen provincies reizen.
   Binnenkort vliegt er niemand meer en dan kun je maanden vast komen te zitten. Zelfs je reisverzekering kan moeilijk gaan doen, omdat je het risico genomen hebt om eind maart nog te vertrekken.

   • kees zegt op

    Heb vanmiddag EINDELIJK contact gekregen met het reisbureau via Messenger na 3 dagen.alles uitgelegt nu hebben ze een verzoek gestuurd naar Thai airlines,voor refund.
    dus we zien het wel (had wel een annulerings verzekering maar daar valt Corona niet onder)

  • Cornelis zegt op

   Zojuist is meegedeeld dat het land op slot gaat voor buitenlanders. Die vakantie zal niet doorgaan, vrees ik.

  • Arne Pohl zegt op

   Het lijkt mij niet echt slim om naar hier te komen de komende maand . Alles is dicht op zeker tot eind april . Bars restaurants ,zwembaden fitness. Je kan helemaal niks . Volgens mij kom je ook niet binnen ?

  • Steven zegt op

   Laatste nieuws: blijf thuis, je komt niet binnen

   https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1886270/emergency-decree-in-force-from-midnight
   All foreigners will be banned from entering the country under the emergency decree being invoked to combat at the coronavirus pandemic.

  • Pliet zegt op

   S.V.P. graag je reis annuleren en Thai airways vragen voor een andere datum na Covid 19.
   Het gastvrije Thailand met een smile is helaas door COVID 19 veranderd. The Thais vertrouwen geen enkele Europeaan. Mijn vriend Frank die vorige uit Nederland hier is aangekomen, moet van de familie van zijn vriendin in quarantaine. vandaag kreeg hij te horen dat hij pas na 1 juni 2020 welkom is.
   Ze gaan ervan uit dat Europeanen de virus verspreiden.

  • Marc zegt op

   Spijtig maar waar..Kreeg dit bericht van TG/Thai Airways Intl.
   TG will suspend All International/Domestic Flights effective 25-mar. Untill 31-May..
   Thai Smile will Operate domestic flights only..

  • Maryse zegt op

   Kees, wat ontzettend naïef van je of neem je ons in de maling met je vraag?
   Er valt nu geen vakantie te vieren in Thailand. Je kunt hier niet reizen, niet naar shoppingmalls (gesloten) niet naar pretparken (gesloten), niet naar zwembaden, sportscholen, massagesalons, kappers en pedicuren om maar wat te noemen. Alleen winkels of winkelgedeeltes met voedsel zijn nog toegankelijk.
   Bovendien wordt je nu in Europa geacht thuis te blijven. Alleen boodschappen doen of je hond uitlaten is daar nog toegestaan. Hoe wil je het vliegveld bereiken?
   Gebruik je gezond verstand please.

  • Wesley zegt op

   Wij zijn 22 maart teruggekeerd uit Thailand. (2 weken eerder dan gepland). Ik zou de vakantie maar uit uw hoofd zetten, en uw tickets en hotels omboeken naar volgend jaar. Momenteel is het niet leuk om in Thailand te verblijven, laat staan om daar ziek te worden. Overal word je temperatuur gecheckt, en alle toeristische trekpleisters, winkelcentra, bars en drukke gebieden zijn gesloten. Al met al hebben toeristen er momenteel niks meer te zoeken. Het is niet leuk om daar te verblijven. Als toerist loopt de lokale bevolking met een grote boog om je heen, en wordt je bij merendeels van de hotels / hostels geweigerd.

   Ik raad het bij deze dus af om de vakantie voort te zetten, al moet iedereen dat natuurlijk voor zichzelf bepalen. Mocht je toch beslissen om te gaan, moet je een medische verklaring overhandigen om het feit dat je Corona vrij bent, en dien je verzekerd te zijn voor medische kosten met een minimum bedrag van $100.000.

   Succes met je keuze!

  • harry zegt op

   Zal wel aan mij liggen, maar eerlijk gezegd begrijp ik dit soort vragen niet.Net alsof men een afwijkend antwoord zoekt van wat inmiddels wereldwijd de restricties van het reizen zijn.Ook ik heb een reis naar Thailand geboekt, weliswaar pas eind juni.Mijn “gezonde” verstand zegt om niet te gaan.
   Volg de media zou ik zeggen.

   harry

  • Geert zegt op

   Het is heel simpel. Je komt er vanaf morgen NIET meer in.

  • Labyrinth zegt op

   Hadden een reisje naar Belgie gepland van 25/5 tot 28/6 de aanvraag voor het Schengen visa werd aan vaard maar is nu voor onbepaalde tijd opgeschort, wat begrijpelijk is. Uitstel maar geen afstel, wachten op veiligere tijden.

  • henk hendrik zegt op

   ik ben gisteren (24-3) retour gegaan naar nl zou pas eind april terug gaan ,maar waarschijnlijk zou er tot eind mei geen vlucht meer naar Europa gaan.
   als je nu naar Thailand gaat dan ga je geen leuke vakantie krijgen,of je moet op het platteland verblijven,daar gaat het wat gemoedelijker (wel met mondkapje).maar ik raad het af om te gaan

 2. Facttester zegt op

  Mogen wij ons huis nu niet ook meer verlaten om boodschappen te doen?

  • Jos zegt op

   Hij KAN dit doen. Maar zover is het nog niet.

   • Steven2 zegt op

    Wat gister was, is heden feit. Was ook te verwachten. De volgende maatregel is de avondklok. Als je al zonder zit, ga dan zo snel mogelijk en haal zeker voor één week binnen. Marktjes zullen er altijd wel verschijnen, dus aanvoer van groente en vlees is verzekerd.

 3. Ko zegt op

  Zojuist is alles gesloten in Thailand. ( Woensdag 17.30 uur) dus kom deze kant niet op.

 4. wijnschenk zegt op

  Als vliegveld in bkk maar open blijft…..

 5. mat zegt op

  verontrustend hoeveel bevoegdheden deze president zich zelf toe eigend, nu maar hopen dat dit alleen maar als doel heeft het corona virus te bestrijden, en niet om de oppositie het zwijgen op te leggen.

  • Steven2 zegt op

   Wel, deze man heeft daar de nodige ervaring mee opgedaan per 22 mei 2014, toen het leger Bangkok Shutdown stopte, Yingluck afzette, en een militair regime begon. Zijn we toch al niet vergeten, zeker?

  • TH.NL zegt op

   Een echte fan van deze regering kun je mij niet noemen maar de genomen maatregelen in onze ogen (en wie zijn wij?) zinnig of niet zijn toch met de beste bedoelingen genomen lijkt me en niets te maken te hebben met het zwijgen opleggen van oppositie.

 6. Guy zegt op

  Op 29 maart vertrekken vanuit Brussel.

  Alle verplaatsingen behalve de nodige… zijn verboden in Belgie – Hoe kom je dan op een wettelijke wijze in
  Brussel Air-port???

  Aankomst in Thailand – als je er nog in kan komen – wellicht 14 dagen zelf-isolatie + uitgangsverbod + alle grillen die de noodtoestand kan meebrengen + risico’s op besmetting ++++++++………..

  Ik zou toch een paar keer nadenken vooraleer ik vertrek.

  Wil jullie natuurlijk niet ontmoedigen, ben zelf optimist maar ook realist.

  grtjs

 7. paul zegt op

  kees

  Als jij 29 maart op vakantie zou gaan zou ik maar gauw annuleren.
  je gaat toch niet nu meer op vakantie naar een land waar ze de noodtoestand uitroepen en waar je waarschijnlijk ook niet meer mag reizen.
  Ik zelf zou 17 maart voor 4 weken gaan maar ik heb s”middags besloten om niet te gaan en ik heb er geen spijt van ondanks dat ik mijn vlucht voor 2 personen kwijt ben.
  En Facttester winkels om eten te kopen blijven in elk land open dus je mag altijd de deur uit om voedsel te kopen maar geen 5 keer per dag

  • ruud zegt op

   Ik weet niet of annuleren een goed idee is.
   Dat zou ik eerst aan de reisverzekeraar vragen – als Kees een reisverzekering heeft.
   Als Kees zelf annuleert, kan de THAI hem misschien kosten in rekening brengen.

   Het lijkt me handiger om aan de THAI te vragen, hoe het zit en wat de THAI gaat doen, aangezien Kees het land niet in mag en zij hem daarom waarschijnlijk niet naar Thailand mogen vervoeren.

 8. Ginette zegt op

  Er is daar niets meer open , mij vriend had vlucht met Qatar maar heeft nieuw ticket met thai komt morgen toe in Brussel

 9. KhunTak zegt op

  Facttester, beter lezen!!!!
  Je kunt gewoon boodschappen doen.
  Je temperatuur word wel gecontroleerd, voor je eigen en andermans veiligheid, als je boodschappen gaat doen bij bv Big C.

  Beste Kees, ik zou de reis maar annuleren en op een later tijdstip op vakantie te gaan naar Thailand.
  Waarom?
  Je komt vanaf 26 maart als buitenlander, tourist, Thailand niet meer binnen.
  Er zijn speciale uitzonderingen.
  Bij deze de link zodat je up to date op de hoogte bent.

  https://forum.thaivisa.com/topic/1155783-thailand-closes-borders-to-foreigners/?utm_source=newsletter-20200325-1716&utm_medium=email&utm_campaign=news

 10. Steven zegt op

  Beste redactie, Ik moet mijn reactie wat milder plaatsen, anders zou dit als ongewenste kritiek op de regering gezien kunnen worden. Je weet maar nooit of men mij kan vinden via de provider. Verzoeke de vorige niet te plaatsen en wel het onderstaande.

  4 doden, minder dan 1000 besmettingen, waarvan 80% milde klachten heeft.
  Vooral zwakke (reeds met andere kwalen) 80-ers overlijden. Plaats alle ouderen in quarantaine en laat de rest van de wereld gewoon doorgaan.

  De afgelopen 24 u zijn er weer 75 doden in het verkeer gevallen.
  De vermoedelijke komende avondklok zal meer verkeersslachtoffers voorkomen dan Corona-doden !!!
  Elk nadeel “heb” z’n voordeel”, dat dan weer wel.

  Ik noemde het al elders: In 2009 in America 60.000.000 besmettingen varkensgriep, 12000 doden, wereldwijd meer dan 2 miljoen doden. Werd de economie platgelegd?

  Dan nog dit:

  https://pattayaone.news/one-tourist-confirmed-with-virus-and-pattaya-goes-crazy/
  Environment and Public Health officials in Pattaya immediately ordered a clean and scrub of the bar in Soi 8, the mans hotel, Walking Street and other areas where the man had been while here.

  • Hugo van Nijnatten zegt op

   Precies wat je zegt Steven. Wat is de achtergrond van alles wat ons nu wordt opgelegd. Het zaakje stinkt op zijn minst.
   Groet

 11. Jochen Schmitz zegt op

  Laten wij nu even afwachten hetgeen onze minister-president morgen gaat vertellen.
  Vele Nederlanders zullen zich misschien nog kunnen herinneren toen wij de olie crisis hadden.
  Met een even nummer mocht je b.v.b. op maandag rijden den met een oneven nummer de volgende dag. Hiermede heb je met een klap 2 vliegen te pakken. Het milieu en de besmetting percentage gaat met 50% omlaag.Of de Thaise Regering daarover na denkt betwijfel ik.

 12. Yvonne zegt op

  Vier weken geleden hadden er al geen mensen meer naar toe moeten gaan.

 13. Tino Kuis zegt op

  Niet waar, Steven. In 2009 waren er 20.000 doden wereldwijd door de varkensgriep, ook wel Mexicaanse griep genoemd.

 14. Rob zegt op

  Beste Kees,

  Hebben jullie een medische verklaring waarin staat dat je coronavrij en getest bent, en ondertekend door een arts tot 72 uur voor vertrek? Zo niet, dan kun je rechtsomkeert naar Belgie of Nederland !! Dan kom je Thailand dus niet in.

  Ik heb donderdag 19 maart met mijn huisarts gesproken en artsen in Nederland geven medische verklaring af, omdat er simpelweg te weinig testen zijn. Ook de GGD beaamde dit die ik later heb gebeld. Wel of niet vliegen werd voor mij besloten toen in de namiddag een mail bereikte dat SwissAir alle langeafstandsvluchten, behalve 1 naar de USA had geannuleerd tot 19 APRIL. Hier hun bericht (” SWISS to reduce flight operations to a minimum from 23 March
  In view of the numerous new travel restrictions both in Europe and farther afield, and of economic considerations, SWISS is compelled to limit its flight operations to a minimum from early next week. From Monday, 23 March to Sunday, 19 April, the only long-haul destination served by SWISS will be Newark (EWR) and, from Zurich, the eight following European cities: London (LHR), Amsterdam, Berlin, Hamburg, Brussels, Dublin, Lisbon and Stockholm. For the time being, flights from Geneva to London (LHR), Athens, Lisbon and Porto will continue. Provisionally, there will be no further long-haul services from Geneva.”)

  Groetekes,

  Rob

 15. Rob zegt op

  Redactie rectificatie van mijn eerdere reactie 5 minuten geleden. Was het woordje GEEN vergeten en dat is wel een cruciaal woord in deze reactie…

  Beste Kees,

  Hebben jullie een medische verklaring waarin staat dat je coronavrij en getest bent, en ondertekend door een arts tot 72 uur voor vertrek? Zo niet, dan kun je rechtsomkeert naar Belgie of Nederland !! Dan kom je Thailand dus niet in.

  Ik heb donderdag 19 maart met mijn huisarts gesproken en artsen in Nederland geven GEEN medische verklaring af, omdat er simpelweg te weinig testen zijn. Ook de GGD beaamde dit die ik later heb gebeld. Wel of niet vliegen werd voor mij besloten toen in de namiddag een mail bereikte dat SwissAir alle langeafstandsvluchten, behalve 1 naar de USA had geannuleerd tot 19 APRIL. Hier hun bericht (” SWISS to reduce flight operations to a minimum from 23 March
  In view of the numerous new travel restrictions both in Europe and farther afield, and of economic considerations, SWISS is compelled to limit its flight operations to a minimum from early next week. From Monday, 23 March to Sunday, 19 April, the only long-haul destination served by SWISS will be Newark (EWR) and, from Zurich, the eight following European cities: London (LHR), Amsterdam, Berlin, Hamburg, Brussels, Dublin, Lisbon and Stockholm. For the time being, flights from Geneva to London (LHR), Athens, Lisbon and Porto will continue. Provisionally, there will be no further long-haul services from Geneva.”)

  Groetekes,

  Rob

  • Cornelis zegt op

   Ook mèt een medische verklaring kom je Thailand niet meer in, Rob.

 16. Rob V. zegt op

  Op Thaise sociaal media diverse meningen hier over zoals ‘het is veels te laat nu’ en ‘dat is de macht geven aan iemand die niet te vertrouwen is’.

  “#EmergencyDecree Giving the highest power to the person who is currently the least trustworthy. We’re done for.”

  Zie voor meer boosheid:
  https://thisrupt.co/current-affairs/netizens-angry-emergency-decree/

  • TH.NL zegt op

   Maar wat heb je daar aan door (net als ik) totaal ondeskundigen? De verhalen van Jensen spreken boekdelen.

 17. endorfun zegt op

  Bij een dergelijke crisis, handelt een militair regime meestal en sneller en beter dan andere systemen …

  • Cornelis zegt op

   Heb je daar voorbeelden van, endorfun?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website