Vrijdag gaat BTS-station Ha Yaek Lat Phrao open op de noordelijke uitbreiding van de Sukhumvit-lijn (green line). De opening wordt verricht door premier Prayut.

Een rit vanaf Mor Chit, is voorlopig gratis want de gemeente Bangkok (BMA) is nog in onderhandeling met de exploitant van de lijn. Dit zei gouverneur Aswin gisteren toen hij een kijkje kwam nemen in het nieuwe station.

De Green Line uitbreiding verbindt Mor Chit met de Saphan Mai-Khu Khot noordelijke route. De BMA en regering zijn overeengekomen dat een kaartje maximaal 65 baht mag kosten.

De volgende vier stations (Phanyothin 24, Ratchayothin, Sena Nikhom en Kasetsart University) komen in december in bedrijf, de hele uitbreiding is naar verwachting in juli 2021 klaar.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Vrijdag gaat BTS-station Ha Yaek Lat Phrao open (groene lijn)”

 1. Nick zegt op

  Betekend dit dat je dan voortaan vanaf Don Muang de BTS kan nemen naar het centrum?

  • Ger-Korat zegt op

   De green line is de Skytrain doorgetrokken in noordelijke richting. Voor Don Mueang airport is men bezig met de red line, deze ligt westelijk van de genoemde green line, en is nog niet klaar.

 2. Rob V. zegt op

  Ik ben blij toe, ik verblijf vaak nabij หมอชิต (Moh Chit) en nu de lijn voorbij Central Plaza Laad Praaw (ลาดพร้าว, Lad Prao ) gebouwd is kan ik makkelijk op bezoek bij vrienden daar. Dat word gezellig een drankje doen en terug met de BTS ipv de bus. Of toch de taxi als het erg laat geworden is…

 3. Nonkelwin zegt op

  Heeft er niemand een mapje bij de hand om aan te geven hoe deze lijn juist loopt?

  • Rob V. zegt op

   Op de BTS website staat een kaartje, zelf even met je muis ingedrukt houden om rond te slepen. Staan helaas geen straten op aangegeven. Maar hij loopt dus gewoon in een rechte lijn door vanaf MoChit langs Central Plaza Laat Praaw (lad prao). Dan komt hij uiteindelijk ten oosten achter Don Muang langs. Het vliegveld doet hij dus niet aan.

   https://www.bts.co.th/eng/routemap.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website