Gouverneur Yuthasak van Phuket laat vandaag weten zegt dat de lancering van het zogeheten ‘Phuket model’ voor buitenlandse overwinteraars en gepland voor oktober, naar verwachting wordt uitgesteld omdat er recent een binnenlandse besmetting in Thailand is vastgesteld. 

Volgens het ‘Phuket-model’, opgesteld door het Ministerie van Toerisme en Sport, zouden er in eerste instantie ongeveer 200 toeristen voor lang verblijf uit Australië en Nieuw-Zeeland worden toegelaten. Ze moeten echter eerst negatief testen op het virus voor vertrek en 14 dagen in quarantaine blijven bij aangewezen plaatsen in Phuket.

De bezoekers kunnen door de hele provincie reizen als ze negatief testen op Covid-19. Maar als ze andere provincies willen bezoeken, zullen ze nog zeven dagen in quarantaine moeten gaan in de provincie waar ze langdurig willen verblijven.

De recente ontdekking van een patiënt die in het binnenland is besmet, een 37-jarige ex-DJ gedetineerde, heeft voor veel paniek gezorgd bij de bevolking en dat is kennelijk een reden om ook het ‘Phuket model’ weer even te parkeren.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Voorzichtige opstart buitenlands toerisme via Phuket uitgesteld”

 1. Jm zegt op

  De regering heeft de mensen zoveel schrik aangejaagd en doet het keer op keer.

 2. ruud zegt op

  Als een binnenlandse patient het hele plan overhoop gooit, hoe moet het dan verder als een toerist in zijn quarantaine periode besmet blijkt te zijn/ zijn geworden?
  Het hele plan stoppen en iedereen terug naar zijn eigen land sturen?

 3. Cornelis zegt op

  Eén besmetting in 100 dagen, op 70 miljoen mensen, zou al voldoende zijn om het niet door te laten gaan? Als dat werkelijk de reden is zie ik het land voorlopig nog niet open gaan…….

  • rori zegt op

   Men heeft angst voor de bevolking en zeker de jongeren welke de regering spuugzat zijn.
   De besluiten worden niet op basis van gezondheid maar op basis van nationale veiligheid genomen.

 4. Rob zegt op

  Dit bewijst volgens mij maar weer dat de Thaise overheid totaal geen idee heeft wat ze zelf aan het doen zijn, met 1 besmetting weer alles op slot doen?
  Of ze verzwijgen dingen.

 5. Vincent zegt op

  Slechts èèn binnenlandse besmetting op 67 miljoen inwoners….waarom die angst ? Hoeveel Thai zitten zonder inkomen en lijden honger vanwege die angst ? M.i. erg jammer dat de opstart van het buitenlands toerisme via Phuket is uitgesteld want het zou een goed begin hebben kunnen zijn naar openstelling van het hele land en normalisering van het toerisme met alle positieve gevolgen voor de werkgelegenheid.

  • Marc zegt op

   Vincent, de Thaise regering heeft geen enkele intentie (of zin ?) om het toerisme terug op gang te brengen.
   Er staan andere politieke belangen op het spel !!!
   Marc

 6. Fred zegt op

  Een land onwaardig….

 7. shangha zegt op

  .waarom die angst Hoeveel Thai zitten zonder inkomen en lijden honger vanwege die angst buitenlands toerisme ik wil helemaal niet naar Phuket het zou een goed begin zijn naar openstelling van het hele land en normalisering van het toerisme zo kunnen we onze thaise mede burgers helpen.

 8. fred zegt op

  Als men gaat moeten wachten tot er geen enkele levende ziel nog besmet is met dit virus dan zijn we wel vertrokken tot de volgende eeuw.
  En dat allemaal voor een virus waar 97 % van de mensen amper van beseffen er mee te zijn besmet.

  Er zijn waarschijnlijk meer mensen zwaar ziek van malaria dan van corona echter hoor ik daar geen paniek rond.

  • rori zegt op

   Iedere 2 minuten sterft er een kind jonger dan 5 jaar aan malaria.
   Er sterven per dag in Thailand meer mensen in het verkeer dan in de hele corona periode aan corona.

 9. Willem zegt op

  Men wordt paranoIa daar, al een half jaar jaagt men daar iedereen de touwen in, ongeziene angst voor besmettingen door buitenlanders. Deuren openen voor toeristen is nu onmogelijk en zal niet kunnen tot er een vaccin is … en dan nog. Men zal de buitenlander aanzien als diegene die het virus binnen brengt en ik vrees op termijn minder vredelievende acties tegen buitenlanders en toeristen.
  Zogezegd ( want ik geloof er niets van ) 0 besmettingen op 100 dagen is een heel zwaar vergiftigd geschenk want het is niet realistisch dit zo te houden en nog een beetje te leven. Leren leven met het virus doen ze helemaal niet en dat zal het nog heel zwaar maken. Stel dat je ineens de griep definitief wil uitschakelen, en angst hebt voor een griep? Dit is gewoon niet realistisch, het is er, het kan gebeuren, leef ermee.
  Ik wou dat ik het positiever kon zien voor mijn favoriete bestemming maar hun overheid doet de deur dicht voor het toerisme en een eventueel herstel zal nog heel lang duren.
  Thai die leven van het toerisme zullen op zoek moeten gaan naar een alternatieve bron van inkomsten.

 10. Fred zegt op

  Zowat niemand geloofd de 0 besmettingen in Thailand…
  Hoeveel testen worden er eigenlijk uitgevoerd ?
  Misschien alleen de vriendjes van Prayud ?

 11. john zegt op

  het gebruikelijke patroon. belofte, intrekken, weer nieuwe gedachtes die in rook opgaan.
  veel beloven weinig geven doet de dwaas in vreugde leven.

 12. Louvada zegt op

  Nou net zoals in zovele landen, de regering beslist de ene dag zo en een paar dagen later is het weer anders. Welke tourist gaan nu naar Thailand komen om eerst 14d in quarantaine te moeten verblijven? Als ze het willen versoepelen is het hoog tijd want meer en meer zaken moeten sluiten bij gebrek aan klanten. De armoede stijgt zienderogen het een is het gevolg aan het ander. Ook in dit land is de regering de kluts kwijt.

 13. Hugo zegt op

  Er zijn meerdere besmettingen vastgesteld over het ganse grensgebied met Myamar, o.a. de 3 pagodenpas grenspost is hierdoor volledig afgesloten.
  Zie o.a PR Thai Governement


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website