Het ministerie van volksgezondheid vraagt aan de Thaise regering om de duur van de verplichte quarantaine voor inkomende reizigers, vanaf volgende maand te verkorten van 14 dagen naar 7-10 dagen.

Het plan is maandag aangekondigd door minister van volksgezondheid Anutin Charnvirakul. Anutin laat weten dat hij de regering zal vragen de verplichte quarantaine in te korten om het toerisme te stimuleren en de economie een boost te geven.

“We zijn bereid het land te heropenen om de economische groei te stimuleren”, zei hij na de vergadering van de commissie op maandag. “Als we tegen oktober 70% van alle medische hulpverleners kunnen vaccineren, willen we overwegen de verplichte quarantainevereisten voor sommige groepen af ​​te schaffen.

Indien goedgekeurd, zullen vanaf april kortere quarantainevereisten van toepassing zijn op reizigers die in de volgende drie categorieën vallen, zegt Anutin:

 1. De eerste zijn niet-Thaise burgers die tussen 14 dagen tot drie maanden voor aankomst in Thailand zijn ingeënt tegen Covid-19 en negatief zijn getest op de ziekte. Deze reizigers hoeven slechts zeven dagen in quarantaine te gaan.
 2. De tweede zijn Thaise repatrianten die veertien dagen tot drie maanden voor hun aankomst in Thailand zijn ingeënt tegen Covid-19. Deze reizigers zullen ook zeven dagen in quarantaine moeten gaan.
 3. Ten derde, zei de heer Anutin, zijn niet-Thaise burgers die niet zijn ingeënt, maar in het bezit zijn van een Covid-19-vrij certificaat. Deze reizigers zullen 10 dagen in quarantaine moeten gaan.

Deze verkorte quarantainevereisten zijn niet van toepassing op reizigers die aankomen uit Afrika, die moeten nog steeds de volledige 14-daagse quarantaine in acht moeten nemen, aangezien het ministerie van Volksgezondheid zich zorgen maakt over de mogelijkheid dat meer besmettelijke Covid-19-varianten zich verspreiden in Thailand.

Bron: Bangkok Post

48 reacties op “‘Volgende maand kortere quarantaine in Thailand voor gevaccineerde buitenlanders’”

 1. J.R zegt op

  7 dagen in een hotel is wel vol te houden denk ik zo maar wat met de stupide verzekeringen daar wordt nog niets over vermeld. 100.000us$ en de 400.000/40.000 bath. is er misschien iemand die daar een zinnig woord over heeft ?

  • johank zegt op

   Als je meer dan een maand gaat naar Thailand is die week nog veel, maar bij 3 weken rondreis in Thailand (wat de meeste boeken) gaat die 1 week opsluiting voor de vakantieganger nog steeds niet over tot een boeking.

   • adje zegt op

    Als het dan 7 dagen zou zijn. Maar dag van aankomst en vertrek uit het hotel tellen niet mee. Dus je bent in totaal 9 dagen kwijt. Dat is nu 16. Maar goed, hopelijk wordt het begin van versoepeling daadwerkelijk gemaakt.

  • haki zegt op

   Ik heb eindelijk positief resultaat bereikt met mijn CZ zorgverzekering. Omdat ik echt verdomde om een tweede verzekering te nemen, enkel en alleen vanwege de verklaring, heb ik eerst mijn “eerste” door CZ uitgegeven statement of insurance bij de ambassade in den Haag ter goedkeuring overlegt. Dat was in december en er werd niet op gereageerd, mogelijk doordat ik een “verkeerd” emaikladres ( [email protected]) had gebruikt. Vervolgens ging ik ervanuit dat het was afgekeurd en ben ik uitgebreide info gaan verzamelen over mijn zorgverzekering (met aanvulling voor 100%zorg in buitenland, want de basis verzekering-gebaseerd op contract zorgverleners- biedt slechts 70% buitenlandse zorg: daar is immers geen contractverzorger!). Ook vond ik CZ bereid hun verklaring aan te passen met de bedragen THB 400.000(Inpatient) en THB 40.000(Outpatient). Daarnaast ook bevestiging van Covid, weliswaar zonder de vermelding van $ 100.000. Dit, samen met Nederlandstalige en Engelstalige brochure van CZ-dekking, en emails van CZ waarin nogmaals mijn 100% dekking in Thailand werd bevestigd, alsmede Thaise vertalingen, heb ik per aangetekend schrijven naar de ambassade gestuurd. Resultaat, mijn statement is eindelijk goedgekeurd, zodat ik dat in de loop van dit jaar kan gebruiken.

   • D.O. Nunda zegt op

    Hoi,

    Ben van plan (binnenkort) naar thailand voor een langere periode te gaan.
    Ben ook bij cz verzekerd.

    Vraag aan jou is:
    Ben je bereid de gegevens (communicatie) tussen jou en cz te delen met mij of anderen?? zodat een beetje soepel kan lopen bij mijn aanvraag.

    Dankjewel

    Groet

    • haki zegt op

     Als je mijn bericht goed hebt gelezen dan weet ik niet wat je nog meer moet hebben. Moet ik soms ook namens u de aanvraag bij CZ doen? Ook zelf een beetje je best doen.

   • Jos Rieken zegt op

    Hoi Haki. Die verklaringen die jij van CZ hebt, had ik al eerder gekregen. Ik heb er geen ruchtbaarheid aan gegeven omdat ik de eerste was. Het is inderdaad verstandig om bij die verklaring waar 100.000 dollar hoort te staan in het Thai te laten vertalen. Want degene die het in Bangkok moeten controleren kijken alleen maar of er het bedrag van 100.000 dollar in staat. Maar met die Thaise vertaling is het geen probleem. Zie hier de reactie van VisumPlus op de verklaring van 40,000/ 400.000 THB:

    Goedemorgen meneer Rieken,
    Wanneer deze tekst in de verklaring staat is het perfect.
    U moet zeer volhoudend zijn geweest, wij hebben nog niet eerder gezien dat CZ dit in een verklaring wil zetten!

    Met vriendelijke groet,
    Aad van Biezen.

    VisumPlus Klantenservice

    • haki zegt op

     Heeft er al iemand hier een bericht gepost dat hij door immigratie is geweigerd bij aankomst in Bangkok omdat er iets in zijn papierwerk, dat al gecontroleerd is door de ambassade, zou schorten? Ik moet dat nog zien gebeuren?

     • Hans zegt op

      Ja hoor Haki. Een vriend van mij had de grootste moeite omdat het bedrag van 100.000 dollar niet specifiek stond vermeld. Maar wat bedoel je met ik moet dat nog zien gebeuren? Ontsla je ze dan?

    • haki zegt op

     Overigens vind ik wel dat u hier een beetje als spuit elf op de proppen komt met uw verhaal. Waarom heeft u niet eerder hier uw enorme succes met alle andere TB-bloggers gedeeld. Daar is dit platform juist voor; niet om je succes voor jezelf te houden, maar juist te delen met de anderen.

   • Ger-Korat zegt op

    Statement zal wel goedgekeurd zijn maar je krijgt geen visum. Was eind februari bij het consulaat en hoorde dat er nu toch echt 100.000 USD op een verzekeringsbewijs dient te staan ter dekking tegen Covid-19. Men eist dit voor het visum, voor een COE, voor het vliegen naar Thailand en bij aankomst. Als je dan geen 2e verzekering wil afsluiten, dan niet, zelf heb ik er wel 1 voor de aanvullende ziektekosten, bagage en ongevallen alsmede Covid-dekking 100.000 vermeldt voor 120 Euro voor 3 maanden. Klein bedrag vergeleken met alle andere kosten zoals hotel, ticket en PCR-test temeer daar het de extra ziektekosten dekt.

  • ruudje zegt op

   Wat ik niet snap is het volgende ; lezers die reeds deze verzekeringen afgesloten hebben , waarom laten die niet weten op deze blog wat de kosten zijn , en bij welke maatschappij ze verzekerd zijn

   Ruudje

   • Omdat zoiets weinig zin heeft. Een verzekering is geen pak suiker met voor iedereen dezelfde prijs. Er zijn zoveel variabelen die de prijs bepalen zoals: Leeftijd van de verzekerde, gekozen dekking, gekozen eigen risico, gekozen dekkingsgebied, eventuele uitsluitingen, gezondheid van de verzekerde, duur van de verzekering. Dus dat zal voor ieder individu anders zijn.

 2. Marcel zegt op

  Ja,eindelijk word de quarantiane iets verkort en dat scheelt toch weer 10.000 – 15.000 bahtjes
  Volgende week zal Prayut het al dan niet goedkeuren en word het officieel in de Royal Gazette.

  De vragen zijn er nog wel en worden uitgewerkt:
  – Hoe word dit gecontroleerd en aangetoond? ( app/vaccinepaspoort/anders?)
  – Is de verplichte verzekering nog van toepassing (ik neem aan van wel)
  – Volstaat 1x een vaccinatie of dien je beide shots te krijgen

  We zullen het deze maand weten,maar vooralsnog is dit een mooi bericht
  Voor ca 20.000 baht kun je al 10 dgn in een ASQ hotel
  Voor ca 15.000 baht kun je al 7 dgn in een ASQ hotel

  • Ger zegt op

   Voor ca 20.000 baht kun je al 10 dgn in een ASQ hotel
   Voor ca 15.000 baht kun je al 7 dgn in een ASQ hotel

   Hoe kom je aan die bedragen? Daar is toch niks over bekend? Of is het “logisch rekenwerk” op basis van de huidige prijzen voor 14 dagen (15 nachten).

   • john zegt op

    is vrij duidelijk. De laagste prijzen voor huidige asq 15 dagen is pakweg 25.000 tot 30.000 baht.Je mag verwachten dat een kortere ASQ navenant minder kost. Maar is maar een best guess vind ik

 3. keespattaya zegt op

  Dat gaat toch nog een probleem voor mij worden. Eind mei krijg ik volgens de planning mijn tweede vaccinatie van AstraZeneca. Ik heb een vlucht staan met vertrek op 20 november. Daar zit een veel langere tijd tussen dan 3 maanden. Of zou ik in oktober dan een derde vaccinatie moeten krijgen ?. Als dat laatste al kan in Nederland !.

  • Willem zegt op

   Dat is het probleem. Je zult met zekerheid niet zelf even een nieuw vaccinatie kunnen halen als je buiten de 3 maanden valt. Technisch ben je prima beschermd maar Thailand verzint weer iets waardoor ze weer eens , spreekwoordelijk, het paard achter de wagen spannen. TIT

 4. diana zegt op

  ben benieuwd of dit gevolgen heeft voor de reeds geboekte quarantaineperiode. als alles volgens plan gaat kom ik begin april aan in thailand en ik heb al geboekt voor 15 nachten quarantaine

  • Jacobus zegt op

   Ik heb in December contact gehad met verscheidene ASQ hotels en de meeste hotels hanteren soepele voorwaarden betreffende datum wijzigingen en/of cancellen. Ik heb indertijd ook mijn data van verblijf moeten wijzigen. Geen probleem.

 5. Kees zegt op

  Deze maatregelen zullen heel weinig effect sorteren. De economie krijgt door deze nieuwe maatregelen niet eens een zuchtje wind in de rug. Ergo, de economie wordt steeds slechter. Alleen radicaal positieve maatregelen zullen enugszins het toerisme langzaam op gang brengen, maar dan ook heel langzaam.

  • Cees zegt op

   Klopt helemaal, wij willen 2-3 maanden gaan maar laat me toch zeker niet 1 week opsluiten. En waarom, omdat ze niet zeker weten of de vaccins werken! Over 2 maanden komen ze erachter dat dit ook geen hordes toeristen brengt en dan wordt het weer aangepast. Regeren is vooruitzien, maar niet in Thailand. We slaan nog maar een jaartje over. Er zijn nog meer landen waar de zon schijnt, en waar we (gevaccineerd) wel welkom zijn.

   • Ger zegt op

    Op 2-3 maanden vind ik een week (8 nachten) wel te doen. Een jaar overslaan is idd ook een optie maar Thailand is wel het enige land in Azie waarbij het iig nog mogelijk is om binnen te komen…. Landen als Cambodja, Vietnam en de Filippijnen laten geen gewone toerist binnen.

   • theiweert zegt op

    Die landen zijn er zeker wel, Alleen niet in Azië, Nieuw-Zeeland en Australië. Daarvoor zal je echt nog wel een tijdje op moeten wachten, die zitten niet te springen op toestanden als in Nederland en Europa.

 6. Christina zegt op

  Drie vaccinaties is teveel je bent toch geen spelden kussen. Vraag ook het vaccinatie boekje aan bij de GGD
  moet geel zijn daar kunnen ze alles bijschrijven. Als het goed is krijg je bij elke vaccinatie een bewijs waar alles opstaat en welk vaccin je hebt gekregen.

 7. Monika zegt op

  Waarom moet je in godsnaam nog testen en in quarantaine als je in gevaccineerd bent?
  Of anders gezegd, als alle regeltjes nog blijven, waarom zou ik me dan laten vaccineren?

  • Ernst-Otto Smit zegt op

   Omdat je nog steeds het virus kan overdragen naar Thai die geen vaccinatie gehad hebben.
   We gaan pas in juli de bevolking vaccineren. Tot die tijd moeten reizigers in Alternative State Quarantine verblijven na aankomst.
   Het is helaas niet anders en als je vragen hebt? Vraag het Gilles

  • Daniel zegt op

   Vaccineren is goed om zelf beschermd te zijn tegen de gevolgen van een corona-bescherming. Dat wil niet zeggen dat je zelf niet nog een poos anderen kunt besmetten. Vandaar dat maatregelen nog steeds serieus moeten worden gehouden, naast het je zelf informeren over de impact van corona en vaccins. https://www.nu.nl/uitleg-over-het-coronavirus/6116765/dit-weten-we-over-de-kans-dat-je-na-de-coronaprik-alsnog-besmettelijk-wordt.html

 8. Dennis zegt op

  Begrijpen de Thais het niet of willen ze het niet begrijpen?

  Geen enkele toerist die voor 14 of 21 dagen op vakantie gaat, laat zich de helft of een derde van z’n vakantie opsluiten in een hotel. Die kiest gewoon een andere bestemming. Gevolg; de aantallen toeristen die naar Thailand gaan blijft op een zeer laag niveau. Enkel mensen die voor langere tijd (of permanent) naar Thailand willen, zullen die 7, 10 of 14 dagen ASQ accepteren.

  Thailand is voor 20 a 25% van het BNP afhankelijk van toerisme. Grotendeels opgebracht door buitenlandse toeristen wel te verstaan!! De economie is dus heel erg afhankelijk daarvan en de gevolgen zijn merkbaar en zullen in de nabije toekomst nog veel meer merkbaar worden. Voeg daarbij de “dure” Baht en vakantiegangers gaan meer en meer op zoek naar alternatieven. Wacht de Thaise regering totdat duidelijk wordt dat de toeristen definitief niet meer terugkomen? Als landen als Vietnam en Cambodja slim zijn, dan richten ze zich volledig op toerisme. En zoals we onlangs op TV konden zien bij Ruben Terlou zijn de Chinezen in Cambodja al heel druk bezig. Thailand gaat daar nog een harde dobber aan krijgen, zeker als men nu steken laat vallen. Thailand zou er verstandig aan doen om tenminste gevaccineerden vrij toegang te geven (FYI: ik ben nog niet gevaccineerd en dat duurt ook nog wel even).

  • Ger zegt op

   Thailand mikt op de long stay tourists. Dit deden ze al met het (mislukte) STV-visum en zo denken ze nog steeds.

 9. egbert zegt op

  Ze beginnen zich nu achter de oren te krabben de economische drama is nu compleet nu overal signalen van oei de economiecijfers vallen wel heel erg tegen….., typisch Thais ben benieuwd wanneer de hoge verzekering word afgeschaft eerder gaan wij niet!

  • theiweert zegt op

   Ach vond de verzekering wel mee vallen € 215 voor 90 dagen voor een 72 jarige, dat was nu niet het grootste struikelblok. Zou mooi zijn als de quarantaine van 15 nachten naar 7 wordt gebracht. Dat zou betekenen dat ik 8 dagen eerder het hotel uit mag.

 10. Bertje zegt op

  We gaan de goede kant op, maar zijn er zeker nog niet.
  Ik heb een vriendin in Jomtien.
  Mag zij, tijdens mijn quarantaine, mij gezelschap houden in mijn kamer?

  • RonnyLatYa zegt op

   Wat denk je nu zelf?

  • Martin Hua Hin zegt op

   Nee, in ASQ hotels worden geen gasten toegelaten.

  • theiweert zegt op

   Als haar eerst uit Thailand laat komen dan mag je samen bij terugkomst en na je huwelijk samen in quarantaine , maar je betaald dan wel bijna het dubbel. Dus denk dat je dan toch beter die 14 dagen nog even kan uitstellen. Dat is op de periode die ik nu al van huis ben wel uit te halen. Kom nu precies 1 jaar later weer aan in Bangkok.

 11. Roos zegt op

  Wat is er over van het plan om gevaccineerden vanaf juli vrij te stellen van quarantaine? Dit gaat er niet voor zorgen dat er een impuls komt komende zomer.

  • Ger zegt op

   Thailand zal de lijn van de WHO volgen. Men wil eerst weten of een gevaccineerde het virus al dan niet kan overbrengen op een andere persoon. M.a.w. is iemand die z’n vaccin al heeft gehad nog besmettelijk. Die vraag, en de vraag hoe lang het vaccin werkt zijn essentieel de komende tijd/jaren.

 12. Kees zegt op

  Kennelijk heeft de minister van gezondheid en die van economische zaken nog nooit gehoord van “voortschrijdend inzicht”! Heel jammer, anders zouden ze inzien dat adequaat denken en handelen de economie eerder uit het slob zou kunnen halen.

  • ruud zegt op

   Hallo Haki, allereerst gefeliciteerd , dat het je gelukt is, een verklaring inzake de ziektekosten verzekering te krijgen, waarmee de Thaise Ambassade accoord gaat. Ik zelf ben ook bezig, om een dergelijke verklaring van mijn verzekering te krijgen, maar tot dusverre zonder succes. Zou het niet mogelijk zijn, de verklaring van CZ op Thailand Blog te publiceren, waarbij je uiteraard persoonlijke gegevens weg kunt strepen. Ik denk dat je mij en meerdere blog lezers daar een groot plezier mee doet. Bij voorbaat dank. Ruud

  • theiweert zegt op

   Neem aan dat jij wel een “voortschrijdend inzicht hebt” Waarom zouden landen als Nieuw-Zeeland, Australië, Japan, Korea en vele andere Aziatische landen hun grenzen dicht houden. Liever dan Europese toestand daar te krijgen.

 13. Omer Van Mulders zegt op

  Eerst en vooral zal ik nooit op het vliegtuig stappen als ik enige twijfel zou hebben aangaande mijn gezondheid. Ook voel ik mezelf verantwoordelijk voor wat ik doe en ben bijzonder waakzaam. Ik mis mijn vriendin nu al meer dan een jaar. Haar geboekte reis naar hier is niet doorgegaan vorig jaar in mei wegens corona..Uiteraard mis ik haar en de omgeving. Binnenkort word ik als 65+ gevaccineerd. Ook dan nog zou men mij eerst een tijd in een duur gevang willen stoppen. Foei; Ik vertik het om daar mijn mooie tijd te verprutsen.. Dat ze er maar wat meer vaart achter steken om hun tergend trage vaccinatie op gang te brengen.Denken ze nu echt dat dit de manier is om wat naievelingen naar daar te lokken? De kindertijd is lang over. Hopelijk komt wat gezond verstand naar boven.
  Zo kan hun toerisme en economie een boost krijgen. Naar daar gaan op die voorwaarden!
  Do they really think they are dealing with fools?

  • Cornelis zegt op

   ‘Je mooie tijd verprutsen’ in quarantaine, Omer? Het is maar hoe je er naar kijkt. Als je je lief al een jaar niet gezien hebt en goed 2 weken in een hotelkamer de enige barrière is, dan zou ik het wel weten……..

 14. Lenaerts zegt op

  De beste en goedkoopste verzekering. Met alles inbegrepen voor 3 maanden is bij AA verzekeringen in thailand 120 euro.daar staat alles in vermeld wat immigration nodig heeft
  Goede company en spreken nederlands

 15. Philippe zegt op

  We kunnen er met zijn allen over blijven “lullen” (sorry, niet slecht bedoeld), maar uiteindelijk is het “afwachten” wat de Thaise regering zal beslissen. Het is wel leuk om ondertussen de corona tijd te doden door allerlei theorieën te verkondigen of te lezen .. desgewenst kan men nog dieper graven zoals bvb wie, als toerist, brengt er geld in het laatje ? De Chinezen ? ik denk het niet, die verblijven en verplaatsen zich als een kudde van A naar Z waarbij de gewone Thai geen graantje van kan meepikken. De rijke Chinezen ? neen, die gaan naar Kowloon, Cambodja enz.. waar er gegokt kan worden of naar andere prachtige oorden enz enz…
  De Farangs die er 3 maanden tot één jaar verblijven ? Denk het niet, die hebben hun eigen stulpje, koken zelf en laat ons eerlijk zijn, dit zijn meestal mensen die op welverdiende rust zijn, dus neven activiteiten = nihil ? Forget it !.
  Wie of wat blijft er over, jij en ik … diegene die alleen of met vrienden/vriendinnen of met vrouw en kinderen voor 3 weken “er eens van gaan pakken” (heb het niet over de bagpackers) … bootje varen, jetski, bezoeken aan tempels en/of natuur, goed gaan eten, naar bars, markten bezoeken en kopen … dit zijn mijn inziens ’the big spenders” ! Dat weet de Thaise regering maar al te best, maar “wat zijn de risico’s ?” … Ik zou niet in hun plaats willen zijn, het is kiezen tussen de pest en de cholera. Ziezo, om te bewijzen dat er nog veel inkt kan en gaat vloeien …

  • chris zegt op

   Als ik jou was, zou ik eens een rekenmachine nemen om je beweringen over de ‘big spenders’ te staven.
   Ben er eigenlijk wel zeker van dat je het volstrekt mis hebt.
   Een paar voorbeelden dan maar uit de pre-Covid tijd:
   – er komen jaarlijks 10 miljoen Chinezen op vakantie naar Thailand. Gemiddeldeen dag of 4. Als die maar 100 Baht uitgeven per dag is dat nog altijd 4 miljard Baht.
   – de rijkere Chinezen zijn de grootste groep kopers van appartementen in Bangkok; gemiddelde prijs 1 miljoen Baht;
   – ooit van illegale casino’s gehoord?
   – de farang die hier tijdelijk wonen hebben meestal de bschikking over een eigen auto (prijs: circa 1 – 2 miljoen Baht) en besteden hun geld veelal in Thaise bedrijven en markten. Veel interssanter dan de toerist die in een internationaal hotel verblijft,shopt in de warenhuizen en naar huis gaat met spullen die men in Thailand moet importeren.

  • RonnyLatYa zegt op

   Denk je nu echt dat iemand die hier een jaar verblijft zich niet verplaatst, geen nevenactiviteiten heeft, niet gaat eten, of wanneer hij zelfs thuis kookt dat dan niks kost?

   Je denkt als toerist dus de “big spender” te zijn?
   Wel ik denk dat jullie “big spenders” zelfs niet in de buurt komen van wat iemand op een jaar hier uitgeeft

 16. Thomas zegt op

  Toen ik in oktober 2020 aankwam had ik een papier bij van mijn toenmalige zorgverzekeraar, Menzis waar letterlijk in de polisvoorwaarden staat dat ALLE ziektekosten gedekt zijn en met betrekking tot Covid
  ook. Er werd nergens een bedrag genoemd en toen de medewerkster op het vliegveld daar naar vroeg omdat ze het bedrag nergens zag liet ik haar zien dat ALLES gedekt was en daar ging ze mee akkoord.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website